Kadın Genel Cerrahi Uzmanı (Op. Dr. Seher Şirin) Kimdir?

Daha önceki konularımızda dikkat ettiyseniz, anüs bölgesi hastalıklarının teşhis ve tedavisi için mutlaka Proktoloji, yani makat hastalıkları uzmanlarına muayene olunması gerektiğini belirttik. Bu alanda size ilk önereceğimiz hekimlerden birisi Op. Dr. Seher Şirin‘dir. Özellikle kadın genel cerrahi uzmanı arayan hanımların ilk tercihi olan Şirin’in 30 yılı aşkın hekimlik tecrübesiyle tanışma fırsatını bu sayfada bulacaksınız.

Op. Dr. Seher Şirin Kimdir?

Kadın Doktor

1961 Yılında Karaman-Ermenek’te Doğdu
İlk olarak doğduğu ve yaşadığı yerlere bakacak olursak, 1961 yılında Karaman’ın Ermenek ilçesinde dünyaya geldiğini belirtmek gerekir. Bir süre sonra ailesiyle birlikte Mersin’e taşınmış olup, ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamlamıştır.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden Mezun Oldu

Sürekli hayalini kurduğu doktorluğa ilk adımını 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazanarak attı. (1)

Altı yıllık tıp eğitim sürecinden sonra 1985 yılında doktor unvanını alan Seher Şirin, iki yıllık mecburi hizmet görevini Muğla Devlet Hastanesinde pratisyen hekim olarak tamamlamıştır.

Kısa bir süre Silivri Sağlık Grup Başkanlığında çalıştıktan sonra, 70. Yıl Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde pratisyen doktor olarak üç yıl görev yapmıştır.

1990 Yılında Genel Cerrahi Uzmanlık Eğitimine Başladı

Mezuniyetinin üzerinden beş yıl geçtikten sonra uzmanlık eğitimine başlayan Doktor Seher Şirin, hayatında önemli bir yere sahip olacak eski adıyla SSK Samatya Hastanesi, şimdiki adıyla T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzmanlık eğitimine başlamıştır.

O dönemde, kadın doktorların pek rağbet etmediği ve cesaret göstermediği genel cerrahi ihtisasının zorluklarını göze almış ve uzun süre hastanenin tek kadın genel cerrahi doktoru (asistanı) olarak çalışmıştır. Burada gece-gündüz, oldukça yoğun bir şekilde, dört yıl süren genel cerrahi ihtisasını tamamlamıştır.

Genel Cerrahi Uzmanı Olarak Şişli SSK Hastanesinde Göreve Başladı

1994 yılında genel cerrahi ihtisasını tamamlayan Doktor Seher Şirin, ilk görev yerini Şişli SSK Hastanesi olarak belirlemiştir. Bir yıl süren bu görevin ardından, genel cerrahi ihtisasını aldığı T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (eski adıyla SSK Samatya Hastanesi) bu kez Genel Cerrahi uzmanı olarak dönmüştür. (2)

SSK Samatya’da 18 Yıl Görev Yaptı

1997 yılında göreve başladığı T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2015 yılında emekli olmuştur. Binlerce insana umut olmuş ve birçok sağlık alanında hizmet vermiştir. Emekli olduktan sonra İstanbul Yeşilköy’de özel bir klinikte Genel Cerrahi Uzmanı olarak göreve başlamıştır.

Op. Dr. Seher Şirin Hangi Hastalıklara Bakıyor?

İlgilendiği Başlıca Hastalıklar:

Uzun yıllar görev yaptığı hastanenin hizmet hastanesi olması nedeniyle genel cerrahinin alanına giren her tür hastalığın tedavisiyle ilgilenmiş ve bu alanlarda deneyim kazanmıştır. Hastalarının büyük çoğunluğunu kadın genel cerrahi uzmanını tercih eden kadın hastalar oluşturmuştur. Bu nedenle, özellikle kadınların muayeneden çekindiği meme ve makat hastalıkları alanında daha yoğun çalışmıştır. Makat hastalıkları konusundaki deneyimi nedeniyle erkek hastalar tarafından da tercih edilen bir hekim olmuştur. (3)

Hemoroid (Basur): Kadın ve erkek ayrımı olmadan özellikle kabızlık problemi yaşayan insanlarda en sık görülen hastalıktır. İshalde de olabilir. Nedeni dışkılama esnasında ıkınmaya bağlı olarak toplardamar genişlemesidir.

Op. Dr. Seher Şirin, hemoroid tedavisinde özellikle ameliyatsız yöntemlere önem vermektedir. Birinci derece ile gelmeniz halinde ilaçlarla tedavi edilebilir. 2 ve üçüncü derece olması halinde ise Lazer ve Rubbel Band Ligation (RBL) dediğimiz (Lastikle Boğma Yöntemi) uygulamaktadır. 4. Derece olması halinde ise tek çözüm yolu ameliyattır. Laserle ameliyat  veya  THD yöntemi dışarıda dikiş olmadığından ağrısız bir çözüm olarak tercih etmektedir. (4)

Kıl Dönmesi (Pilonidal Sinüs): Genellikle erkeklerde ve özellikle 15-30 yaş arası erkeklerde görülen bir sorun. Her ne kadar kıl batması ile karıştırılsa da, aslında kuyruk sokumu bölgesinden cilt altına kıl, tüy gibi yabancı cisimlerin girmesi ve orada zamanla bir yumak kapsül haline gelmesiyle oluşur.

İlk başlarda ciddi bir şikayete neden olmasa da, ilerleyen süreçte apse, kuyruk sokumunda şiddetli ağrı, devamlı akıntı gibi sorunlarla hayat kalitesini düşürür.

Kesin çözüm yolu ameliyattır. Mümkün olan hastalarda, özellikle fazla yayılmamış durumlarda mikro sinüsektomiyi tercih etmektedir. Bu sayede hastanın hastaneye yatmasına, anestezi almasına ve günlerce ağrı çekerek yüzü koyun yatmasına gerek kalmaz. İleri derecede olan hastalarda ise mikrosinüsektomiye benzer avantajları bulunan ameliyat çeşidi olan Karidakis ameliyatını uygulamaktadır. (5)

Makat Çatlağı (Anal Fissür): Yine kabızlık problemi olan insanlarda yaygın görülen bir hastalık olan makat çatlağı, hastalar tarafından makat yırtığı veya makatta damar çatlaması olarak da tanımlanır. Sert dışkılamanın ya da çok sulu ishalin neden olduğu anüs iç kısmındaki çizik veya yara, bir ay içerisinde ilaçlar ve bazı önlemlerle tedavi edilebilir.

Tedavi edilmediğinde kronik hale gelebilir ve ameliyat ya da botoks enjeksiyonu gibi müdahaleler gerekebilir. Doktorumuz Seher Hanım, ameliyat ve bazı yan etkilerinden çekinen hastalarda, sadece bir dakika süren botoks tedavisini uygulamaktadır. (6)

Anal Hematom (Makatta Pıhtı Toplanması): Makatta ağrı ve meme oluştuğunda, pıhtılaşmış hemoroidle karıştırılabilen anal hematom oldukça sık görülmektedir. Hemoroid’de aslında genellikle ağrı görülmez. Makatta pıhtı toplanması anlamına gelen bu hastalık, yine kabızlık ve dışkılama esnasındaki ıkınma ile yakından alakalıdır. İkınma, anüs bölgesindeki damarların patlayarak cilt altına kan akışına ve kanın pıhtılaşarak ağrıya dönüşmesine neden olur. Küçük ve ağrısız bir tedavi yöntemi olan, 1 cm’lik alanda yapılan kesi ile pıhtı boşaltılır.

Makat Siğili (Kondilom) HPV virüsünün sebep olduğu, sivilce gibi lezyonlar genellikle cinsel yolla bulaşır. Dokuya bulaştıktan sonra, yıllarca dokuda kalabilir. Anal kondilomda, anüsün iç kısmının anoskopla kontrolü ve varsa anüste ve rektumda tedavisi gereklidir. (7)

Lezyonlar tedavi edildikçe yenileri çıkabilir. Bu nedenle, sıkı takip altında ayda bir yapılan kontrol ve her yeni çıkan lezyona uygulanan tedavi önemlidir. Tedavisinde ilaç tedavisi, kriyoterapi, elektrokoterle yakma veya radyofrekansla yakma gibi yöntemler bulunur.

Op. Dr. Seher Şirin, kriyoterapinin başarısız olduğunu, ilaç tedavisinin siğillerle beraber sağlam dokuyu da yaktığını ve elektrokoter yaralarının zor iyileştiğini belirterek, bu yöntemleri tercih etmemektedir.

Radyofrekans ile tüm lezyonları tek tek lokal anestezi uygulayarak, hastaneye yatmadan temizlemektedir. Sonrasında, ayda bir yapılan beş kontrol sırasında yeni çıkan lezyonları ücretsiz olarak yakmaktadır.

Op. Dr. Seher Şirin sadece Proktoloji değil aynı zamanda meme hastalıkları uzmanıdır.

Meme Hastalıkları Teşhis ve Tedavisi
Uzmanımıza aşağıdaki soru ve yorum formu aracılığıyla sadece makat hastalıkları değil, aynı zamanda meme hastalıkları ile ilgili de sorular sorabilirsiniz. T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yaptığı 18 yıllık süreçte, meme hastalıkları çalışma grubunda yer almış ve meme kanseri teşhisi ve tedavisinde önemli rol oynamıştır. Her sekiz kadından birinde görülen meme kanseri ile ilgili muayene ve tedavi imkanlarından faydalanabilirsiniz. (8)

Medikal Estetik Uygulamaları

Ben Aldırma:Yüz ve vücuttaki her tür benler kötü şüphe içermiyorsa ameliyatsız (radyofrekansla buharlaştırma ,damar benlerinde infraret koagülasyon) tedavileri yapmaktadır. Bu yöntemler vücutta en az iz bırakan yöntemlerdir. Benler kanser şüphesi içeriyorsa punch biyopsi (küçük doku örnekleri alma ) alarak benleri inceletmektedir. Eğer kanser şüphesi fazla ise, gereğinde lezyonu lokal anestezi ile küçük bir  cerrahi müdahaleyle çıkarmaktadır. Ben aldırma nasıl yapılır? Başlıklı yazıyı okumanızı öneririm.

Nasır:Ellerde veya ayaktaki nasırları radyofrekans yöntemi ile  nasırın kökünü de alarak çıkarır.

Lipom (yağ bezeleri):Saçlı derideki yağ kistlerinde  saçı kesmeden olabildiğince küçük kesi ile çıkarma işlemini yapmaktadır.

Endoskopi: Mide barsak hastalıklarının tanısında önemli bir yöntem olan Gastroskopi, kolonoskopi işlemlerinde 23 yıllık deneyimi vardır.

Diğer cerrahi hastalıklar: Op.Dr.Seher Şirin genel cerrahi uzmanıdır.Diğer cerrahi hastalıkların(guatr,safra kesesi,apandisit  gibi) tanı ve tedavisini yapabilmektedir.

Adres Bilgileri: 
Op. Dr. Seher Şirin şu anda Antalya’da hasta kabulüne devam etmektedir.
Yüksekalan Mahallesi, 485 Sokak, No:2 Kat: 1 Muratpaşa / Antalya
Telefon: 0242 312 22 20
WhatsApp: 0532 459 69 00
Web: www.ideaantalya.com

Sorularınız var mı?

Evet arkadaşlar uzmanımız ile ilgili özet bilgilere yer verdik, şimdi kendisine sormak istediğiniz sorular varsa aşağıdaki yorum formunu kullanarak iletebilirsiniz. Sizden gelen sorulara burada yanıt vermektedir.

REFERANSLAR

  1. Günergün, F., & KADIOĞLU, S. (2006). İstanbul Üniversitesi’nin yerleşim tarihçesi üzerine notlar. Osmanlı Bilimi Araştırmaları8(1), 135-163.
  2. Baskan, S., Çakmak, A., Göksoy, E., Abbasoğlu, O., Çelebi, A. E., Güllüoğlu, B., … & Aktaş1, H. (2009). Genel cerrahi uzmanlık eğitimine farklı bir bakış. Ulusal Cerrahi Dergisi25(4), 142-5.
  3. ORAL, S. E., & Nadiye, Ö. Z. E. R. (2020). Bir Kolonoskopi Gerçeği: Utanma Duygusu ve Yönetimi. Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi9(2), 216-221.
  4. Ferhat, Ç. A. Y., Kanat, B. H., & Girgin, M. (2017). Hemoroit tedavisinde lastik band ligasyon sonuçlarımız. Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi3(3), 581-588.
  5. MENTEŞ, O. D. M. Ö., Uzmanı, E. H. H. G. C., ÖZDEMİR, O. D. M., Uzmanı, E. H. H. G. C., & ÖZGÜL, O. D. Ö. PILONIDAL SİNÜS HASTALIĞI VE CERRAHİ TEDAVİSİ.
  6. ERSAN, Y., YAVUZ, N., ÇİÇEK, Y., ERGÜNEY, S., & KUŞASLAN, R. (2004). Anal fissürlerde medikal tedavi. Cerrahpaşa Tıp Dergisi35(4).
  7. Yazgan, S., Koçberber, Ç., Suleymanzade, N., & Can, U. Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar? Sağlığını Şansa Bırakma; Koru (n)!!!.
  8. Özdemir, L., Tekbaş, Ö. F., Erdal, M., & Balkan, M. (2007). GATA Meme Hastalıkları Polikliniği’ne Başvuran Hastalarda Meme Kanseri Risk Faktörlerinin Araştırılması. Türkiye Aile Hekimliği Dergisi11(4).

747 Yorum

  1. Merhaba 10 yılı geckin süredir anal apse şikayetim vardı dayanılmaz sancılarla gittiğim a illerden apsem bosaltilarak geri gönderiliyordum taki geçen seneye kadar doktorum bana tekarlayan apselerden dolayi fistul oluştuğunu ve ameliyat olmam gerektiğini fistul ameliyatindn sonra sağlığıma kavuşacagimi söyledi amrliyatimi oldum fakat 6 ay sonra tekrarladi acilde tekrar apse bosaltilip yollandim sua andaki araştırmalarında bir proctoloji uzmanına gorunmem gerektiğini anladım ve size ulaştım bana yardımcı olabilirmisiniz saglima kavusabilirmiyim sosyal hayatım kalmadı desem yalan olmaz teşekkür ederim

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Anal fistüller tekrarlama olasığı olan hastalıktır. Apse olduktan sonra hemen fistül tekrarladı dememek gerekir. Apse iyice temizlenmeli. 3 ay geçtikten sonra hala akıntı devam ediyorsa fistül tekrarladı demektir.Tekrar ameliyat olmanız gerekir. Muayeneyle kompleks fistül (Karmaşık ve kasların arkasından geçen fistül) ise laser tedavisi yan etkilerinin daha az olmasını sağlayabilir. Nasıl tedavi yapılacağına muayene sonrası karar verilmelidir.

  2. Hüseyin harman

    Merhaba hocam ben makat da apse ameliyatı oldum 5 defa 02.08.2017 son ameliyatimi oldum ama şişlik yok ama ağrılarım var onerdigin ilaç veya tafsiyeleriniz varmı

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Makat apsesi 5 kez ameliyat olduysanız fistül gelişmiş olma ihtimali yüksek . Apse yoksa bile fistül de otururken ve dışkılama sırasında künt ağrı yapabilir. Fistül ameliyatı olmanız gerekir. Fistül ameliyatı olmamanız durumunda sık sık apse tekrarlar ve fistül daha da genişler bu da tedaviyi zorlaştırır.Yeni bir apse varlığı açısından muayeneye gitmenizde fayda var.

  3. Selam hocam benim annemde büyük idrar sorunu var daha önce hemoroitten ameliyat oldu 1 sene olmuştur makat bolgesinde 3.4 satim.içerde tıkanıklık hissi var diyor kasık ve bel bölgesinde agrı var diyor ameliyattan once kanamam vardı şuan.yok.diyor annemin rahatsızlıgıyla ilgili yardımcı olabilirmisiniz hocam teşekkurler

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Makatta tıkanıklık hissi ameliyat sonrasında darlık geliştiğinden olabilir.Ayrıca barsağa ait polip veya kitleler de tıkanıklık hissi yapabilir. Bu belirti önemli bir belirtidir. Mutlaka muayene,anoskopla iç kısmın muayenesi gerekir. Sebep bulunamazsa kolonoskopi yapılması gerekebilir.

  4. Iyi gunler hocam esimin makat bolgesinde ayda bir dayanilmayacak derecede ağrılar oluyor ve bu ağrılar yaklasik25 dakika sürüyor bize yardım ve onerilerinizi bekliyoruz

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Kısa süren ve bu şekilde aralıklarla olan ağrılarda makat kası spazmı düşünülür. Eşlik eden kanama,kabızlık,meme gibi durumları değerlendirmek ve muayene özellikle makatın içini görmeye yarayan anoskop muayenesi yapmak gerekir.Ağrı olduğunda 5 dakika sıcak suya oturabilir.

  5. Merhaba hocam yaklaşık ben 2 çocuk annesinin 5 gündür karnımdaki şişlik sağ tarafında sırtıma vuran ağrı oturup kalkarken şiddetlenen ağrı acile gittiğimde doktorlar beni hamile zannetti (Bu şikayetlerin öncesi makatıma bıçak saplanırcasına vuran sancı ve ağrı oldu)çok tuhaf bir ağrı yürürken şişkinliğim artıyor oturup kalktığımda zorlanıyorum şu anda hemoroid de oldum kadın hastalıklarına dahiliye Dr.larına gittim bizimle ilgili değil dediler tomografi tahlil tabiri caizse güle güle ,lütfen eğer anlattığım rahatsızlığımla ilgili bana yardım edebilirsiniz size minnettar olurum Çok teşekkür ederim.

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Şikayetleriniz gerçekten inceleme gerektirecek şikayetler. Genel cerrahi uzmanı da muayene etmelidir. Muayene sonrasında yapılmış tetkikleri inceleyerek değerlendirir. Tomografide size bir şey denmediyse bir şey çıkmamıştır. Bu durumda gastroskopi ve kolonoskopi gerekir. dilerseniz 0542 6210888 numaralı telefona whatsapp dan sonuçlarınızı gönderebilirsiniz. Daha doğru yardımcı olmaya çalışırım.

  6. Hocam hayirli aksamlar oglum bi aylikti makat kismindaki sivilceden dolayi cok agliyodu cerrahi bolumune goturduk kesip iltehabi akitti krem verdi ama gecmedi dahada büyudü ciban gibi tekrar goturdük igneden biraz kalin bi seyle bakti amaliyat dedi fistül olusmus kanal acilmis dedi amaliyat oldu hic bi diyet falan vermedi ben o gunden beri hep korkuyla yasadim bu gün korktugum basima geldi büyuk abdestini yaparken kakasiyla birlikte karisik kan geldi biraz da ikinarak yapti tekrarliyomu cok uzüluyorum pazartesi doktoruna goturecem ama kötü bi sey duymaktan cok korkuyorum lütfen ne yapmam gerektigini acil yazarmisiniz ????

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      1 aylık bebekte apse ve fistül oluşumunun bir nedeni barsaktaki bazı iltihabi kolitler olabilir.Bu durumu doktorlarınız düşünüp değerlendirmişlerdir.ancak benim branşım çocuk cerrahisi olmadığından yorum yapmam doğru olmaz. Çocuk cerrahisi ile birlikte çocuk gastroenterolojisi de değerlendirmesi gerekebilir.

  7. hocam merhaba bende 1 ay öncesinekadar makat çatlagi meydana geldi diakilamada cam kiriklari diakiliyomus gbi sancili geciyordu ve ultraproct kremi duzenli araliklarla kullanmaya basladim yaklasik 3 hafta kullanimda genelcerrahiye tedaviye gittim ve kontrol etmeden benim sikayetime gore bir krem verdi kullandim fayda etmedi bi sure sonra çatlak yok oldu ve diskilama esnasinda icerden kucuk bir meme cikip geri girmeye basladi ilk baslarda sicak su havuuzu yapip rahatliyordum simdilerde ise fayda etmiyor gun boyu dayanilmaz bir aci cekiyorum lutfen bana yardimci olun simdiden tesekkur eder basarilarinizin devamini dilerim…

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Kortizonlu pomatları 10 günden fazla kullanmayı önermiyorum. Kabız olmayın,sert dışkılamayın.Dışkılamadan önce 5 dakika sıcak suya oturun ve vaselinli kremler sürüp öyle dışkılayın. Dışkılama ihtiyacınız geldiğinde acıma korkusuyla ertelemeyin,bekletmeyin. Fissür kronikleştiyse ameliyat ya da ameliyatın yerine geçebilecek botoks tedavisi gerekebilir.

      • hocam tekrar merhabalar mail adresinize ulasabilirmiyiz resimli mesaj atmak istiyorum doktora gitmeye cekiniyorun ??

        • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

          drseher@ideaklinik.com adresine maille, facebookta Op. Dr. Seher ŞİRİN / Genel Cerrahi Uzmanı sayfasına özel mesajla veya 0542 6210888 numaralı telefona WhatsApp la resim gönderebilirsiniz. Resmin yanı sıra şikayetinizi, yaşınızı belirtiniz.

  8. Hocam merhaba ben internetten meme kanseri ile ilgili bilgi almaya çalışırken sizin isminize ulastim.ucretsiz muayene yaptığınız bilgisine eristim.daha da önemlisi ciddi bir tecrübe sahibi olduğunuzu gordum ve inandım ki bence dr a inanmak çok önemli .hala ücretsiz muayeneye devam ediyor musunuz ve ediyorsanız regli olmak ya da regliye yakın dönemde muayene olmak doğru mu muayeneye ne zaman gitmeliyiZ.

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Meme muayenesi ve tetkikler için ideal zaman adetin 5. gününden itibaren olan haftadır. Regl dönemine yakın zamanlarda hormonların etkisiyle meme ödemli ve gergin olacağından muayene için tercih edilmez. Mecbur kalınırsa muayene edilmez kuralı yok tabii ki. Ekim ayı boyunca meme kanseri farkındalık ayı olduğu için ücretsiz muayenemiz vardı. Diğer zamanlarda sgk anlaşmamız olmamasına rağmen sgk lılara % 50 indirim uygulamaktayız. Ayrıntılı bilgiyi 0542 6210888 numaralı telefondan alabilirsiniz.

  9. Hocam merhaba, 1 ay önce anneme özel bir hastanede hemoroid ve anal fissürden operasyon yapıldı.Ama annemin ağrıları hâlâ geçmedi, makatta sürekli bir ağrı olduğunu ve bu ağrının geceleri uyutmadığını söylüyor. Kanama ya da akıntı yok. Yine özel bir hastanede ayrıntılı alt Mr çekindi,bir sorun olmadığı sadece ameliyat yerinde ödem olduğu söylendi. Bu ödem bu kadar uzun sürede geçmez mi? Bundan 5 ay önce kolonoskopi yapılmıştı tekrar yaptırmaya gerek var mı? Size gelsek muayene eder misiniz?

  10. Merhaba Hocam,

    ben Haziran 2017’de tromboze hemoroid rahatsızlığı ile Acıbadem Hastanesinde trombektomi müdahalesi oldum ve 2 hafta işe gidemedim. Sonrasında kısa aralıklarla yine şikayetlerim ve minik memeler oluştu. Sonrasında farklı bir doktora gittim ve tam temizlenmemiş olabileceği ve tekrar alınması gerektiğini söyledi, ama ben bişey yaptırmadım. son 10 gündür yine aynı ağrılar ve dışarıda küçük bir meme var. Daha öncelerden bildiğim Proctolog fitil ve Doxium haplardan kullandım hic faydasını göremeyince ilk müdahaleyi yapan acıbadem doktoruna başvurdum. Bu seferki tanısı Fisür oldu, kendi kendine geçmez müdahale gerek dedi. Ancak ilk müdahaledeki ağrıların aynısını yaşıyorum, acaba ilk müdahalede ihmalsizmi davrandı veya Hemoroidi tedavi ederken bu tarz bi sorunmu açtı bana? Kolonoskopi çektirmeyi önerirmisiniz?

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Tromboze hemoroidde basur memesi içindeki pıhtılar çıkarılır. Hemoroide yönelik başka bir işlem yapılmaz. Tromboz tekrarlayabilir,tekrar işlem yapmak gerekebilir.Hepsi temizlenmemiş diyen meslektaşımız haksızlık etmiş gibi. Genellikle trombektomi sonrasında hemen rahatlama görülür,sizde önem fazla ise ağrı uzamış olabilir. İlk ameliyat sonrası olduğunu düşünmüyorum.Ağrınız daha 10 günden beri olduğundan fissürse bile kronikleşmemiştir. İlaç tedavisine cevap verebilir. Kabız ya da ishal olmayın,dışkılama öncesinde ve sonrasında 5 dakika sıcak suya oturun. Dışkılamadan önce anüsün hafif içine doğru vazelinli krem kullanın. 40 yaş üzerindeyseniz,kanamanız varsa,ailede kolon kanseri varsa,muayenedeki görülen anüsteki hastalıklar kanamayı izah etmiyorsa kolonoskopi gerekecektir.

  11. Sayın doktor Seher Hanım,58 yaşındayım.Çektirdiğim mammografide SAĞ MEME CC MAMMOGRAMDA SATRAL DERİN YERLEŞİMLİ ÜÇGEN ŞEKİLLİ OPASİTER ALAN İZLENMEKTEDİR ifadesi üzerine meme sonografisi çekildi. Solid veya kitlesel lezyon saptanmadı.NORMAL SINIRLARDA MEME SONOGRAFİSİ diye sonuç verildi.Doktorum bazı bayanlarda süt yollarında bir takım tortuların kalabileceğini,birikebileceğini bununda kitle görüntüsü verebileceğini söyledi. Ben her yıl düzenli olarak meme usg lerini yaptıran biriyim.Şimdiye kadar böyle bir ifade ile karşılaşmadım.İlk kez geçen yıl meme usg yaptırmadım.Bu durum karşısında şüpheye düştüm. Sizce meme ultrosonu güvenli midir?Daha ileri bir tetkik önerir misiniz?Yanıtınız için şimdiden teşekkür eder,esenlikler dilerim.

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Mamografide de kesin kötü bir durum belirtmiyor. Opasite meme guddelerinin üst üste gelmesinden,iyi huylu kist ya da fibroadenomlardan olabilir.Ultrason bu opasitelerin tabiatı hakkında fikir verir.Muayene olduysanız,muayenede ele gelen önemli bir durum görülmediyse 3 ay sonra ultrason kontrolü yeterlidir. Yine bir şey bulunamazsa,muayene eden kişi farklı bir durum düşünmediyse,ailede meme kanseri yoksa ve hormon (menapoz ilacı) kullanmıyorsanız 6 aylık,sonra yıllık kontroller yapılabilir.

  12. 25.09.2017 TARİHİNDE KARŞIYAKA DEVLET HASTANESİNDE MAKAT ÇATLAĞI İÇİN MUAYENE OLDUM BANA VERDİĞİ İLAÇ (PROCTOLOG) BUNU KULLANDIM BİR HAFTA KADAR BAKTIM SONUÇ YOK DAHA SONRA EŞREFPAŞA HASTANESİNDEN RANDEVU ALIP GENEL CERRAHİ DOKTORUNA MUAYENE OLDUM ODA BANA (PROCTOLOG) OLAN İLACI KULLANMAMAMI SÖYLEDİ VE NEZAMAN DOKTORA GİTTİĞİMİ SORDU BENDE 25.09.2017 TARİHİNDE GİTTİĞİMİ SÖYLEDİM BU TARİHTEN ON BEŞ GÜN SORA KENDİSİNE GİTMİŞTİM KENDİSİDE BANA HASTALIĞIMIN İLERLEDİĞİNİ ON BEŞGÜN ÖNCE KENDİSİNE GİTMİŞ OLSAYMIŞIM HASTALIĞIM BU KADAR İLERLEMEZMİŞ ŞİMDİ İSE BANA AMELİYAT OLMAMI SÖYLEDİ FAKAT BENDE KENDİSİNE OLMAK İSTEMEDİĞİMİ SÖYLEDİM BALDIZIM ECZACI BANA ( RECTODERM) KULLANMAMI SÖYLEDİ BENDE ALDIM VE BUNU DOKTORUMA GÖSTERDİM ODA KULLANMAMI VEDE YANINA BİRDE BU ŞURUBU YAZDI (DUPHALAC) BU ZAMANA KADAR KULLANIYORUM FAKAT SIKINTIM HALA DEVAM EDİYOR ŞURUBU AKŞAM İÇİYORUM VEDE YATMADAN ÖNCE KREMİ SÜRÜP ÖYLE YATIYORUM SABAH İSE TUVALETİMİ YAPIP SICAK SU İLE TEMİZLEYİP KREMİ SÜRÜYORUM FAKAT AKŞAMA KADAR AĞRI DEVAM EDİYOR NE YAPMAM GEREKİYOR LÜTFEN BANA YARDIMCI OLUN

  13. Merhaba hocam anneme yaklaşık üç aydır anal fistül teşhisi kondu doktorlar ameliyat olması gerektiğini söylüyor ama biz ameliyattan korkuyoruz lazer tedavisini her hastanıza uyguluyor musunuz

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Laser tedavisi her hastaya uygulanmaz. Zaten çoğu hastaya da uygulanması gerekmiyor. Basit fistülde hem gerek yok hem de çok iyi sonuç alınmaz. Gerekmeden yapılması gereksiz masrafı da getirir.Önce görmek gerekir. Fistül komplike (karmaşık) fistül dediğimiz tipten ise yani makatın etrafındaki önemli kasların arkasından gidiyorsa laserle ameliyat daha doğru olur.

  14. Hocam ben 3 ay once dogum yaptim sezaryanla ve ikinci kez oldu diskimdan.kan geldi daha once hic olmamisti ilk kez oldu peceteye de sildigimde bir kac damla geldi hemoroidim yok bir agri aci da yok teşekkürler.

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Gebelik ve doğumdan sonra (sezeryan bile olsa) beslenme ve dışkılama düzeninde değişme nedeniyle çatlak ya da hemoroidler olabilir.Sizde ağrı olmadığından iç hemoroidler var muhtemelen. Kabız kalmayın,bol sebze,salata,lifli meyveler,bol su tüketin. Yürüyüş yapın. Tuvalette fazla kalmayın,ıkınmayın, kanama devam ederse mutlaka muayene olmalısınız.

  15. Mrb burda 4 5 aydan beri makatimda ayda 3 yada 4 sefer sanci oluyo 5 dk suruyo tuvalete gittiyimde gazimi cikariyorum buyuk tuvaletim varmis fakat yapamiyorum gaz cikiyo fakat kabizligimda var

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Kısa süren makat ağrıları makat kasındaki spazmdan olabilir. Bunun da en büyük nedeni kabızlık ve anüsün üst kısmında dışkı bekletmekten olabilir. Devamlı dışkı varmış gibi his (tenezm) barsağın son kısmının duvarında ödem,ülser,iç hemoroid gibi durumlardan olabilir. Sebebini bulmak için muayene ,özellikle anoskopla muayene gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir