Kadın Genel Cerrahi Uzmanı (Op. Dr. Seher Şirin) Kimdir?

Daha önceki konularımızda dikkat ettiyseniz, anüs bölgesi hastalıklarının teşhis ve tedavisi için mutlaka Proktoloji, yani makat hastalıkları uzmanlarına muayene olunması gerektiğini belirttik. Bu alanda size ilk önereceğimiz hekimlerden birisi Op. Dr. Seher Şirin‘dir. Özellikle kadın genel cerrahi uzmanı arayan hanımların ilk tercihi olan Şirin’in 30 yılı aşkın hekimlik tecrübesiyle tanışma fırsatını bu sayfada bulacaksınız.

Op. Dr. Seher Şirin Kimdir?

Kadın Doktor

1961 Yılında Karaman-Ermenek’te Doğdu
İlk olarak doğduğu ve yaşadığı yerlere bakacak olursak, 1961 yılında Karaman’ın Ermenek ilçesinde dünyaya geldiğini belirtmek gerekir. Bir süre sonra ailesiyle birlikte Mersin’e taşınmış olup, ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamlamıştır.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden Mezun Oldu

Sürekli hayalini kurduğu doktorluğa ilk adımını 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazanarak attı. (1)

Altı yıllık tıp eğitim sürecinden sonra 1985 yılında doktor unvanını alan Seher Şirin, iki yıllık mecburi hizmet görevini Muğla Devlet Hastanesinde pratisyen hekim olarak tamamlamıştır.

Kısa bir süre Silivri Sağlık Grup Başkanlığında çalıştıktan sonra, 70. Yıl Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde pratisyen doktor olarak üç yıl görev yapmıştır.

1990 Yılında Genel Cerrahi Uzmanlık Eğitimine Başladı

Mezuniyetinin üzerinden beş yıl geçtikten sonra uzmanlık eğitimine başlayan Doktor Seher Şirin, hayatında önemli bir yere sahip olacak eski adıyla SSK Samatya Hastanesi, şimdiki adıyla T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzmanlık eğitimine başlamıştır.

O dönemde, kadın doktorların pek rağbet etmediği ve cesaret göstermediği genel cerrahi ihtisasının zorluklarını göze almış ve uzun süre hastanenin tek kadın genel cerrahi doktoru (asistanı) olarak çalışmıştır. Burada gece-gündüz, oldukça yoğun bir şekilde, dört yıl süren genel cerrahi ihtisasını tamamlamıştır.

Genel Cerrahi Uzmanı Olarak Şişli SSK Hastanesinde Göreve Başladı

1994 yılında genel cerrahi ihtisasını tamamlayan Doktor Seher Şirin, ilk görev yerini Şişli SSK Hastanesi olarak belirlemiştir. Bir yıl süren bu görevin ardından, genel cerrahi ihtisasını aldığı T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (eski adıyla SSK Samatya Hastanesi) bu kez Genel Cerrahi uzmanı olarak dönmüştür. (2)

SSK Samatya’da 18 Yıl Görev Yaptı

1997 yılında göreve başladığı T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2015 yılında emekli olmuştur. Binlerce insana umut olmuş ve birçok sağlık alanında hizmet vermiştir. Emekli olduktan sonra İstanbul Yeşilköy’de özel bir klinikte Genel Cerrahi Uzmanı olarak göreve başlamıştır.

Op. Dr. Seher Şirin Hangi Hastalıklara Bakıyor?

İlgilendiği Başlıca Hastalıklar:

Uzun yıllar görev yaptığı hastanenin hizmet hastanesi olması nedeniyle genel cerrahinin alanına giren her tür hastalığın tedavisiyle ilgilenmiş ve bu alanlarda deneyim kazanmıştır. Hastalarının büyük çoğunluğunu kadın genel cerrahi uzmanını tercih eden kadın hastalar oluşturmuştur. Bu nedenle, özellikle kadınların muayeneden çekindiği meme ve makat hastalıkları alanında daha yoğun çalışmıştır. Makat hastalıkları konusundaki deneyimi nedeniyle erkek hastalar tarafından da tercih edilen bir hekim olmuştur. (3)

Hemoroid (Basur): Kadın ve erkek ayrımı olmadan özellikle kabızlık problemi yaşayan insanlarda en sık görülen hastalıktır. İshalde de olabilir. Nedeni dışkılama esnasında ıkınmaya bağlı olarak toplardamar genişlemesidir.

Op. Dr. Seher Şirin, hemoroid tedavisinde özellikle ameliyatsız yöntemlere önem vermektedir. Birinci derece ile gelmeniz halinde ilaçlarla tedavi edilebilir. 2 ve üçüncü derece olması halinde ise Lazer ve Rubbel Band Ligation (RBL) dediğimiz (Lastikle Boğma Yöntemi) uygulamaktadır. 4. Derece olması halinde ise tek çözüm yolu ameliyattır. Laserle ameliyat  veya  THD yöntemi dışarıda dikiş olmadığından ağrısız bir çözüm olarak tercih etmektedir. (4)

Kıl Dönmesi (Pilonidal Sinüs): Genellikle erkeklerde ve özellikle 15-30 yaş arası erkeklerde görülen bir sorun. Her ne kadar kıl batması ile karıştırılsa da, aslında kuyruk sokumu bölgesinden cilt altına kıl, tüy gibi yabancı cisimlerin girmesi ve orada zamanla bir yumak kapsül haline gelmesiyle oluşur.

İlk başlarda ciddi bir şikayete neden olmasa da, ilerleyen süreçte apse, kuyruk sokumunda şiddetli ağrı, devamlı akıntı gibi sorunlarla hayat kalitesini düşürür.

Kesin çözüm yolu ameliyattır. Mümkün olan hastalarda, özellikle fazla yayılmamış durumlarda mikro sinüsektomiyi tercih etmektedir. Bu sayede hastanın hastaneye yatmasına, anestezi almasına ve günlerce ağrı çekerek yüzü koyun yatmasına gerek kalmaz. İleri derecede olan hastalarda ise mikrosinüsektomiye benzer avantajları bulunan ameliyat çeşidi olan Karidakis ameliyatını uygulamaktadır. (5)

Makat Çatlağı (Anal Fissür): Yine kabızlık problemi olan insanlarda yaygın görülen bir hastalık olan makat çatlağı, hastalar tarafından makat yırtığı veya makatta damar çatlaması olarak da tanımlanır. Sert dışkılamanın ya da çok sulu ishalin neden olduğu anüs iç kısmındaki çizik veya yara, bir ay içerisinde ilaçlar ve bazı önlemlerle tedavi edilebilir.

Tedavi edilmediğinde kronik hale gelebilir ve ameliyat ya da botoks enjeksiyonu gibi müdahaleler gerekebilir. Doktorumuz Seher Hanım, ameliyat ve bazı yan etkilerinden çekinen hastalarda, sadece bir dakika süren botoks tedavisini uygulamaktadır. (6)

Anal Hematom (Makatta Pıhtı Toplanması): Makatta ağrı ve meme oluştuğunda, pıhtılaşmış hemoroidle karıştırılabilen anal hematom oldukça sık görülmektedir. Hemoroid’de aslında genellikle ağrı görülmez. Makatta pıhtı toplanması anlamına gelen bu hastalık, yine kabızlık ve dışkılama esnasındaki ıkınma ile yakından alakalıdır. İkınma, anüs bölgesindeki damarların patlayarak cilt altına kan akışına ve kanın pıhtılaşarak ağrıya dönüşmesine neden olur. Küçük ve ağrısız bir tedavi yöntemi olan, 1 cm’lik alanda yapılan kesi ile pıhtı boşaltılır.

Makat Siğili (Kondilom) HPV virüsünün sebep olduğu, sivilce gibi lezyonlar genellikle cinsel yolla bulaşır. Dokuya bulaştıktan sonra, yıllarca dokuda kalabilir. Anal kondilomda, anüsün iç kısmının anoskopla kontrolü ve varsa anüste ve rektumda tedavisi gereklidir. (7)

Lezyonlar tedavi edildikçe yenileri çıkabilir. Bu nedenle, sıkı takip altında ayda bir yapılan kontrol ve her yeni çıkan lezyona uygulanan tedavi önemlidir. Tedavisinde ilaç tedavisi, kriyoterapi, elektrokoterle yakma veya radyofrekansla yakma gibi yöntemler bulunur.

Op. Dr. Seher Şirin, kriyoterapinin başarısız olduğunu, ilaç tedavisinin siğillerle beraber sağlam dokuyu da yaktığını ve elektrokoter yaralarının zor iyileştiğini belirterek, bu yöntemleri tercih etmemektedir.

Radyofrekans ile tüm lezyonları tek tek lokal anestezi uygulayarak, hastaneye yatmadan temizlemektedir. Sonrasında, ayda bir yapılan beş kontrol sırasında yeni çıkan lezyonları ücretsiz olarak yakmaktadır.

Op. Dr. Seher Şirin sadece Proktoloji değil aynı zamanda meme hastalıkları uzmanıdır.

Meme Hastalıkları Teşhis ve Tedavisi
Uzmanımıza aşağıdaki soru ve yorum formu aracılığıyla sadece makat hastalıkları değil, aynı zamanda meme hastalıkları ile ilgili de sorular sorabilirsiniz. T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yaptığı 18 yıllık süreçte, meme hastalıkları çalışma grubunda yer almış ve meme kanseri teşhisi ve tedavisinde önemli rol oynamıştır. Her sekiz kadından birinde görülen meme kanseri ile ilgili muayene ve tedavi imkanlarından faydalanabilirsiniz. (8)

Medikal Estetik Uygulamaları

Ben Aldırma:Yüz ve vücuttaki her tür benler kötü şüphe içermiyorsa ameliyatsız (radyofrekansla buharlaştırma ,damar benlerinde infraret koagülasyon) tedavileri yapmaktadır. Bu yöntemler vücutta en az iz bırakan yöntemlerdir. Benler kanser şüphesi içeriyorsa punch biyopsi (küçük doku örnekleri alma ) alarak benleri inceletmektedir. Eğer kanser şüphesi fazla ise, gereğinde lezyonu lokal anestezi ile küçük bir  cerrahi müdahaleyle çıkarmaktadır. Ben aldırma nasıl yapılır? Başlıklı yazıyı okumanızı öneririm.

Nasır:Ellerde veya ayaktaki nasırları radyofrekans yöntemi ile  nasırın kökünü de alarak çıkarır.

Lipom (yağ bezeleri):Saçlı derideki yağ kistlerinde  saçı kesmeden olabildiğince küçük kesi ile çıkarma işlemini yapmaktadır.

Endoskopi: Mide barsak hastalıklarının tanısında önemli bir yöntem olan Gastroskopi, kolonoskopi işlemlerinde 23 yıllık deneyimi vardır.

Diğer cerrahi hastalıklar: Op.Dr.Seher Şirin genel cerrahi uzmanıdır.Diğer cerrahi hastalıkların(guatr,safra kesesi,apandisit  gibi) tanı ve tedavisini yapabilmektedir.

Adres Bilgileri: 
Op. Dr. Seher Şirin şu anda Antalya’da hasta kabulüne devam etmektedir.
Yüksekalan Mahallesi, 485 Sokak, No:2 Kat: 1 Muratpaşa / Antalya
Telefon: 0242 312 22 20
WhatsApp: 0532 459 69 00
Web: www.ideaantalya.com

Sorularınız var mı?

Evet arkadaşlar uzmanımız ile ilgili özet bilgilere yer verdik, şimdi kendisine sormak istediğiniz sorular varsa aşağıdaki yorum formunu kullanarak iletebilirsiniz. Sizden gelen sorulara burada yanıt vermektedir.

REFERANSLAR

  1. Günergün, F., & KADIOĞLU, S. (2006). İstanbul Üniversitesi’nin yerleşim tarihçesi üzerine notlar. Osmanlı Bilimi Araştırmaları8(1), 135-163.
  2. Baskan, S., Çakmak, A., Göksoy, E., Abbasoğlu, O., Çelebi, A. E., Güllüoğlu, B., … & Aktaş1, H. (2009). Genel cerrahi uzmanlık eğitimine farklı bir bakış. Ulusal Cerrahi Dergisi25(4), 142-5.
  3. ORAL, S. E., & Nadiye, Ö. Z. E. R. (2020). Bir Kolonoskopi Gerçeği: Utanma Duygusu ve Yönetimi. Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi9(2), 216-221.
  4. Ferhat, Ç. A. Y., Kanat, B. H., & Girgin, M. (2017). Hemoroit tedavisinde lastik band ligasyon sonuçlarımız. Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi3(3), 581-588.
  5. MENTEŞ, O. D. M. Ö., Uzmanı, E. H. H. G. C., ÖZDEMİR, O. D. M., Uzmanı, E. H. H. G. C., & ÖZGÜL, O. D. Ö. PILONIDAL SİNÜS HASTALIĞI VE CERRAHİ TEDAVİSİ.
  6. ERSAN, Y., YAVUZ, N., ÇİÇEK, Y., ERGÜNEY, S., & KUŞASLAN, R. (2004). Anal fissürlerde medikal tedavi. Cerrahpaşa Tıp Dergisi35(4).
  7. Yazgan, S., Koçberber, Ç., Suleymanzade, N., & Can, U. Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar? Sağlığını Şansa Bırakma; Koru (n)!!!.
  8. Özdemir, L., Tekbaş, Ö. F., Erdal, M., & Balkan, M. (2007). GATA Meme Hastalıkları Polikliniği’ne Başvuran Hastalarda Meme Kanseri Risk Faktörlerinin Araştırılması. Türkiye Aile Hekimliği Dergisi11(4).

747 Yorum

  1. Hocam merhaba 20 yaşında erkeğim , bugün dışkımı yaparken dışkımın mukuslu olduğunu farkettim eskiden birkaç defa olmuştu ama kayda değer değildi ama bu sefer peçeteyle silerken peçeteye açık renkte kırmızı kan bulaştığını farkettim birkaç peçeteyle azar azar gelerek sildim , gün içinde sürekli tuvaletim varmış gibi hissediyorum 3. Defa çıktığımda daha fazla mukuslu geldi ve silerken yine çok az kan peçeteye geldi , anal fissür düşünüyorum ama dışkımı yaparken çok az yanma oluyor, sorun nedir sizce

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Mukusku ve sulu dışkı basit bir gıda dokunmasından olabileceği gibi kanama da olması dolayısıyla barsağın özel bazı iltihaplarında da olabilir.Bu nedenle önce gastroenteroloji uzmanı barsak hastalığı açısından değerlendirmeli,ishal ve mukuslu dışkılamayı tedavi etmeli. Makatta ishal- kabızlığa bağlı olan hemoroid ,fissür gibi hastalıklar olabilir,kanama da muhtemelen buradan geliyordur. Fakat muayene,anoskop muayenesi olmadan kesin bir şey söylemek doğru olmaz.

  2. Merhabalar hocam, yaklaşık 1 ay önce anas fisürden dolayı botox yaptırdım, şuan kabızlık problemlemin yok çok şükür ama ağrılar az da olsa devam ediyor? Bu normal mi acaba? Yara için krem (fito) kullanıyorum ama etkisi pek olmuyor

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      1 ay botoksun etkilemesi için yeterli süre,ve ağrı azaldığına göre etki etmiş demektir. Ağrının tam olarak geçmesi 2 ayı bulur,çünkü mevcut yaranın (fissürün ) iyileşmesi zaman alır. Fito kremi günde 2 defa makatın içine doğru sürmelisiniz. Dışkılamadan önce yine makatın içine doğru vaselinli krem sürerseniz dışkının tahrişini azaltır.Bu arada kabız ya da ishal olmamalısınız.

  3. Hocam merhaba. İki gün önce mikrosınosektömi yöntemiyle ameliyat oldum. Bir problemim yok fakat kıl dönmesinin çıkarıldığı bölgede ara ara kaşıntı oluyor. Orda bir iltihap olduğunun göstergesi midir? Yoksa iyileşme olduğunumu gösterir? Çok korkuyorum tekrar yaşamak istemiyorum. Şimdiden teşekkür ederim hocam

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Arasıra kaşıntı enfeksiyon belirtisi değildir. 2 günde enfeksiyon olmaz.Artan ağrı ,şişlik olursa enfeksiyon düşünülür. Doktorunuza kontrol olmanızda fayda var.

  4. 12 Eylul Sali gunu Seher Hanim’a Mikrosinusektomi yontemiyle kol donmesi operasyonu gecirdim. Cok agrili bir surec gecirdigim icin cok korkuyordum. Bu problemi yasayanlara tavsiyem sakin ertelemesinler. Ben apse bosaltimindan 1 ay sonra operaayonumu oldum. Seher hocama ne kadar
    tesekkur etsem az. Su an az bir siziyla gunluk hayatima devam ediyorum. Ve cok sukur sayesinde kurtuldum

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Seda Hanım güzel sözleriniz için teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte de memnun olursunuz ki mahcup olmayalım

  5. Teşekkürederim hocam doktora muhakkak görünücem

  6. Hocam ben soru sormuştum cevaplamadınız

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Aysu hanım cevapladım görülüyor. Cevaplar biraz gecikebiliyor.Cevapları bire bir kendim yazıyorum.Bir taraftan hasta bakıyorum,fırsat buldukça cevaplıyorum.

  7. Mrb seher hanım 29 yasında iki çocuk annesiyim sol meme başı altında sert hareket etmeyen sanki göğüs duvarına yapışık kemik gibi bir kitle farkettim arada koltuk altın ağrı yapıyı birşey farkettim sol koltuk altın sağa göre şiş ekledim ama kitle yok sizce bu kötü birşeymi ?

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Memedeki ele gelen her kitle mutlaka muayene ile ne olduğu tespit edilmeli. Kitleyi objektif tarif edebildiniz mi bilemiyorum ama sert,hareketsiz ve yapışık (fikse ) olması olumsuz bulgulardır.Her ne kadar yaşınız genç olsa da mutlaka genel cerrahi muayenesi ve ileri tetkikler gereklidir. Vakit kaybetmemelisiniz,unutmayın erken davranmak hayat kurtarır.

  8. Hocam ben 25 yaşındayım bende dış basur var sanırım biraz ilerlemiş yani meme olmuş durumda şişkinlik var dün genel cerraha göründüm Procto-Glyvenol ile anestol pomad krem verdi ve bi leğene koyup sıcak suya oturmamı söyledi ve kremle çıkan memeleri içeri iteceğimi söyledi akşam oturdum sıcak suya kremimi sürüp ileri ittirmeyi denedim kanamam oldu ve içeri gitmedi daha çok ağrımaya başladı. Ne yapmam gerekir hocam ?

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      İçeriden dışarı çıkmış basur (3-4.derecede iç basur) içeri kremle itilirse rahatlama olur. Dış basur memeleri içeriye itilmez.Doktorunuz içeri itmeyi önerdiyse muhtemelen hastalığınız iç basurdur.İlk anda girmeyebilir,ödem,şişlik geriledikçe daha kolay içeriye girecektir. Bu sürede kabız kalmayın,tuvalette uzun oturmayın ve ıkınmayın.

  9. Hocam Merhaba,
    Geçtiğimiz ay 10-15 gün kadar kabızlık çektim ve biraz zorlanmam oldu.Bu dönemde makatımda hafif yanma ve sızlama olmaya başladı. Kabızlık sorunum geçti ve sistemim düzene girdi fakat ara ara artan biçimde bir çizik sızlaması gibi sızlama devam ediyor. Aşırı bir ağrı veya sızlama olmuyor dışkıladıktan sonra 5 veya 10 dakika olup gün içinde pek rahatsız etmiyor. Kanam vs yok. Problemim ne olabilir veya ne yapmam gerekiyor?

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Kabız olduğunuz dönemde muhtemelen fissür (çatlak) gelişti. Akut yani yeni oluşmuş fissürde kabızlığı engellemek tedavide en önemli aşamadır. Tuvaletten önce ve sonra 5 dakika sıcak suya oturabilirsiniz. Şikayetleriniz geçmezse kesin tanı ve tedavi için muayene olmalısınız.

  10. Hocam merhabalar, bıroxtan sonra nelere dikkat ermeliyim?

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Özellikle dikkat edeceğiniz bir şey yok. her fissür ,hemoroid hastasının daha doğrusu normalde herkesin yapması gerektiği gibi kabız ya da ishal olmamalısınız. Kabızlık ve ishal ameliyat bile olsanız fissürün iyileşme sürecini uzatır.

  11. seher hanım size muayene olmak istiyorum yeni kapıdan muayenenize nasıl ve kaç dakikada gelinir ve muayene ücreti ne kadar teşekkür ederim.

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Bulunduğunuz yerden gelmeniz çok kolay.Muayenehanem Bakırköy merkezde. 0212 5727265 , 02125727266 ve 0542 6210888 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi ve tarif alabilirsiniz.

  12. Merhaba Sayın Hocam, benim bir sıkıntım var, makat giriş bölgesinde zamanla büyüyen şu anda 2-3 cm civarinda olan beyaz uzun bir sertlik var.Sert, köklü, beyaz, gün geçtikçe büyüyen uzunca bir beze ne yapacağımı bilmiyorum,önceleri beze küçükken hemeroid zannediyodum fakat farklı ve değişik bi beze, sanki sertleşmiş yağ bezesi gibi.Yardımcı olur musunuz.Ne olabilir bu.Çok tedirginim ve utandığım için doktora gidemiyorum.

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Makatta bu şekilde bezeler siğil,yağ bezesi ,tümör olabilir. Kesin bir şey söylemek zor. Dilerseniz drseher@ideaklinik.com adresine fotoğraf yollayabilirsiniz. Yardımcı olmaya çalışırım.

  13. Öncelikle merhaba yaşım 16 makat çevresi mor bi şişlik var parça parça boncuk boncuk değil makat bölgesini çevreliyor ama acı kaşıntı kanama VS. yok.İhtiyaç giderirken otururken falan sıkıntı çekmiyorum nedir ne değildir.

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Fazla ıkınıyorsanız anal göllenme dediğimiz makatı çevreleyen damar genişlemeleri olabilir. Dışkılama sonrası hemen geçiyorsa problem değildir. Devam ediyorsa hemoroid ya da mukoza sarkması olabilir,tedavi gerektirir. Kabız kalmayın.Tuvalette uzun oturmayın ve ıkınmayın. Kesin teşhis içinde genel cerrahi uzmanına muayene olmalısınız.

  14. Hocam makatta dışkılama esnasında şişlik,uzun sürmeyen kabız ishal atakları ve benim için asıl sorun olan makattan gelen koku hocam.istemsiz halde gelen koku ve gaz değil.Bu sorun yüzünden okulu bıraktım insanlardan kaçar oldum.psikolojim bozuldu.1 ay kadar sürede 10 kilo aldım.yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla.

    • Op. Dr. Seher Şirin (İdeaklinik Bakırköy Genel Cerrahi Uzmanı)

      Makattan gelen koku akıntı,terleme,dermatit ya da yetersiz temizlik gibi sebeplerle olur. Kilo aldıysanız terleme ve dermatit faktörü ön planda olabilir.İshal ve kabızlık atakları varsa özel bazı tip barsak iltihapları (crohn gibi) olabilir,bu hastalıkla beraber de makattan kokulu akıntı yapan fistül olabilir. Barsağın iltihabi hastalığını gastroenteroloji uzmanı tedavi etmeli, fistül varsa ameliyat olmanız gerekir. Kesin teşhis ve tedavi önerisi için muayene olmalısınız.

  15. seher hanım ben on altı yaşındayken makat bölgeme cisim sokmuştum o günden beri kalçalarımda yürürken kıvrılma hissi var onun haricinde bir şikayetim yok yalnızca çalıştığım yorulduğum zamanlarda makat bölgemde terle beraber pis kokulu bir akıntı oluyor ve bu iç çamaşırıma geçiyor ergenliğimde yaptığım bir hata hayatıma mal olucak sizce bu durumdan kurtulma şansım yokmu bana yardımcı olun.

    • Op. Dr. Seher Şirin (İdeaklinik Bakırköy Genel Cerrahi Uzmanı)

      Nemliliğe ve akıntıya sebep olabilecek makat hastalıkları (fistül,dış hemoroidler,siğil,anal dermatit gibi) açısından makat muayenesi yapılmalı. Bu hastalıklar bulunursa her hastalığa yönelik ameliyatsız tedaviler (siğilde yakma,fissürde botoks gibi) önerilebilir. Makata cisim sokmaktan dolayı makat kası hasarlanıp gevşediyse barsak salgısı da sızıntı yapıyor olabilir. Kıvrılma hissi ise iç güdüsel ve hormonal olabilir. Bu konuda endokrinoloji uzmanına muayene olmalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir