Kadın Genel Cerrahi Uzmanı (Op. Dr. Seher Şirin) Kimdir?

Daha önceki konularımızda dikkat ettiyseniz, anüs bölgesi hastalıklarının teşhis ve tedavisi için mutlaka Proktoloji, yani makat hastalıkları uzmanlarına muayene olunması gerektiğini belirttik. Bu alanda size ilk önereceğimiz hekimlerden birisi Op. Dr. Seher Şirin‘dir. Özellikle kadın genel cerrahi uzmanı arayan hanımların ilk tercihi olan Şirin’in 30 yılı aşkın hekimlik tecrübesiyle tanışma fırsatını bu sayfada bulacaksınız.

Op. Dr. Seher Şirin Kimdir?

Kadın Doktor

1961 Yılında Karaman-Ermenek’te Doğdu
İlk olarak doğduğu ve yaşadığı yerlere bakacak olursak, 1961 yılında Karaman’ın Ermenek ilçesinde dünyaya geldiğini belirtmek gerekir. Bir süre sonra ailesiyle birlikte Mersin’e taşınmış olup, ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamlamıştır.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden Mezun Oldu

Sürekli hayalini kurduğu doktorluğa ilk adımını 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazanarak attı. (1)

Altı yıllık tıp eğitim sürecinden sonra 1985 yılında doktor unvanını alan Seher Şirin, iki yıllık mecburi hizmet görevini Muğla Devlet Hastanesinde pratisyen hekim olarak tamamlamıştır.

Kısa bir süre Silivri Sağlık Grup Başkanlığında çalıştıktan sonra, 70. Yıl Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde pratisyen doktor olarak üç yıl görev yapmıştır.

1990 Yılında Genel Cerrahi Uzmanlık Eğitimine Başladı

Mezuniyetinin üzerinden beş yıl geçtikten sonra uzmanlık eğitimine başlayan Doktor Seher Şirin, hayatında önemli bir yere sahip olacak eski adıyla SSK Samatya Hastanesi, şimdiki adıyla T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzmanlık eğitimine başlamıştır.

O dönemde, kadın doktorların pek rağbet etmediği ve cesaret göstermediği genel cerrahi ihtisasının zorluklarını göze almış ve uzun süre hastanenin tek kadın genel cerrahi doktoru (asistanı) olarak çalışmıştır. Burada gece-gündüz, oldukça yoğun bir şekilde, dört yıl süren genel cerrahi ihtisasını tamamlamıştır.

Genel Cerrahi Uzmanı Olarak Şişli SSK Hastanesinde Göreve Başladı

1994 yılında genel cerrahi ihtisasını tamamlayan Doktor Seher Şirin, ilk görev yerini Şişli SSK Hastanesi olarak belirlemiştir. Bir yıl süren bu görevin ardından, genel cerrahi ihtisasını aldığı T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (eski adıyla SSK Samatya Hastanesi) bu kez Genel Cerrahi uzmanı olarak dönmüştür. (2)

SSK Samatya’da 18 Yıl Görev Yaptı

1997 yılında göreve başladığı T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2015 yılında emekli olmuştur. Binlerce insana umut olmuş ve birçok sağlık alanında hizmet vermiştir. Emekli olduktan sonra İstanbul Yeşilköy’de özel bir klinikte Genel Cerrahi Uzmanı olarak göreve başlamıştır.

Op. Dr. Seher Şirin Hangi Hastalıklara Bakıyor?

İlgilendiği Başlıca Hastalıklar:

Uzun yıllar görev yaptığı hastanenin hizmet hastanesi olması nedeniyle genel cerrahinin alanına giren her tür hastalığın tedavisiyle ilgilenmiş ve bu alanlarda deneyim kazanmıştır. Hastalarının büyük çoğunluğunu kadın genel cerrahi uzmanını tercih eden kadın hastalar oluşturmuştur. Bu nedenle, özellikle kadınların muayeneden çekindiği meme ve makat hastalıkları alanında daha yoğun çalışmıştır. Makat hastalıkları konusundaki deneyimi nedeniyle erkek hastalar tarafından da tercih edilen bir hekim olmuştur. (3)

Hemoroid (Basur): Kadın ve erkek ayrımı olmadan özellikle kabızlık problemi yaşayan insanlarda en sık görülen hastalıktır. İshalde de olabilir. Nedeni dışkılama esnasında ıkınmaya bağlı olarak toplardamar genişlemesidir.

Op. Dr. Seher Şirin, hemoroid tedavisinde özellikle ameliyatsız yöntemlere önem vermektedir. Birinci derece ile gelmeniz halinde ilaçlarla tedavi edilebilir. 2 ve üçüncü derece olması halinde ise Lazer ve Rubbel Band Ligation (RBL) dediğimiz (Lastikle Boğma Yöntemi) uygulamaktadır. 4. Derece olması halinde ise tek çözüm yolu ameliyattır. Laserle ameliyat  veya  THD yöntemi dışarıda dikiş olmadığından ağrısız bir çözüm olarak tercih etmektedir. (4)

Kıl Dönmesi (Pilonidal Sinüs): Genellikle erkeklerde ve özellikle 15-30 yaş arası erkeklerde görülen bir sorun. Her ne kadar kıl batması ile karıştırılsa da, aslında kuyruk sokumu bölgesinden cilt altına kıl, tüy gibi yabancı cisimlerin girmesi ve orada zamanla bir yumak kapsül haline gelmesiyle oluşur.

İlk başlarda ciddi bir şikayete neden olmasa da, ilerleyen süreçte apse, kuyruk sokumunda şiddetli ağrı, devamlı akıntı gibi sorunlarla hayat kalitesini düşürür.

Kesin çözüm yolu ameliyattır. Mümkün olan hastalarda, özellikle fazla yayılmamış durumlarda mikro sinüsektomiyi tercih etmektedir. Bu sayede hastanın hastaneye yatmasına, anestezi almasına ve günlerce ağrı çekerek yüzü koyun yatmasına gerek kalmaz. İleri derecede olan hastalarda ise mikrosinüsektomiye benzer avantajları bulunan ameliyat çeşidi olan Karidakis ameliyatını uygulamaktadır. (5)

Makat Çatlağı (Anal Fissür): Yine kabızlık problemi olan insanlarda yaygın görülen bir hastalık olan makat çatlağı, hastalar tarafından makat yırtığı veya makatta damar çatlaması olarak da tanımlanır. Sert dışkılamanın ya da çok sulu ishalin neden olduğu anüs iç kısmındaki çizik veya yara, bir ay içerisinde ilaçlar ve bazı önlemlerle tedavi edilebilir.

Tedavi edilmediğinde kronik hale gelebilir ve ameliyat ya da botoks enjeksiyonu gibi müdahaleler gerekebilir. Doktorumuz Seher Hanım, ameliyat ve bazı yan etkilerinden çekinen hastalarda, sadece bir dakika süren botoks tedavisini uygulamaktadır. (6)

Anal Hematom (Makatta Pıhtı Toplanması): Makatta ağrı ve meme oluştuğunda, pıhtılaşmış hemoroidle karıştırılabilen anal hematom oldukça sık görülmektedir. Hemoroid’de aslında genellikle ağrı görülmez. Makatta pıhtı toplanması anlamına gelen bu hastalık, yine kabızlık ve dışkılama esnasındaki ıkınma ile yakından alakalıdır. İkınma, anüs bölgesindeki damarların patlayarak cilt altına kan akışına ve kanın pıhtılaşarak ağrıya dönüşmesine neden olur. Küçük ve ağrısız bir tedavi yöntemi olan, 1 cm’lik alanda yapılan kesi ile pıhtı boşaltılır.

Makat Siğili (Kondilom) HPV virüsünün sebep olduğu, sivilce gibi lezyonlar genellikle cinsel yolla bulaşır. Dokuya bulaştıktan sonra, yıllarca dokuda kalabilir. Anal kondilomda, anüsün iç kısmının anoskopla kontrolü ve varsa anüste ve rektumda tedavisi gereklidir. (7)

Lezyonlar tedavi edildikçe yenileri çıkabilir. Bu nedenle, sıkı takip altında ayda bir yapılan kontrol ve her yeni çıkan lezyona uygulanan tedavi önemlidir. Tedavisinde ilaç tedavisi, kriyoterapi, elektrokoterle yakma veya radyofrekansla yakma gibi yöntemler bulunur.

Op. Dr. Seher Şirin, kriyoterapinin başarısız olduğunu, ilaç tedavisinin siğillerle beraber sağlam dokuyu da yaktığını ve elektrokoter yaralarının zor iyileştiğini belirterek, bu yöntemleri tercih etmemektedir.

Radyofrekans ile tüm lezyonları tek tek lokal anestezi uygulayarak, hastaneye yatmadan temizlemektedir. Sonrasında, ayda bir yapılan beş kontrol sırasında yeni çıkan lezyonları ücretsiz olarak yakmaktadır.

Op. Dr. Seher Şirin sadece Proktoloji değil aynı zamanda meme hastalıkları uzmanıdır.

Meme Hastalıkları Teşhis ve Tedavisi
Uzmanımıza aşağıdaki soru ve yorum formu aracılığıyla sadece makat hastalıkları değil, aynı zamanda meme hastalıkları ile ilgili de sorular sorabilirsiniz. T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yaptığı 18 yıllık süreçte, meme hastalıkları çalışma grubunda yer almış ve meme kanseri teşhisi ve tedavisinde önemli rol oynamıştır. Her sekiz kadından birinde görülen meme kanseri ile ilgili muayene ve tedavi imkanlarından faydalanabilirsiniz. (8)

Medikal Estetik Uygulamaları

Ben Aldırma:Yüz ve vücuttaki her tür benler kötü şüphe içermiyorsa ameliyatsız (radyofrekansla buharlaştırma ,damar benlerinde infraret koagülasyon) tedavileri yapmaktadır. Bu yöntemler vücutta en az iz bırakan yöntemlerdir. Benler kanser şüphesi içeriyorsa punch biyopsi (küçük doku örnekleri alma ) alarak benleri inceletmektedir. Eğer kanser şüphesi fazla ise, gereğinde lezyonu lokal anestezi ile küçük bir  cerrahi müdahaleyle çıkarmaktadır. Ben aldırma nasıl yapılır? Başlıklı yazıyı okumanızı öneririm.

Nasır:Ellerde veya ayaktaki nasırları radyofrekans yöntemi ile  nasırın kökünü de alarak çıkarır.

Lipom (yağ bezeleri):Saçlı derideki yağ kistlerinde  saçı kesmeden olabildiğince küçük kesi ile çıkarma işlemini yapmaktadır.

Endoskopi: Mide barsak hastalıklarının tanısında önemli bir yöntem olan Gastroskopi, kolonoskopi işlemlerinde 23 yıllık deneyimi vardır.

Diğer cerrahi hastalıklar: Op.Dr.Seher Şirin genel cerrahi uzmanıdır.Diğer cerrahi hastalıkların(guatr,safra kesesi,apandisit  gibi) tanı ve tedavisini yapabilmektedir.

Adres Bilgileri: 
Op. Dr. Seher Şirin şu anda Antalya’da hasta kabulüne devam etmektedir.
Yüksekalan Mahallesi, 485 Sokak, No:2 Kat: 1 Muratpaşa / Antalya
Telefon: 0242 312 22 20
WhatsApp: 0532 459 69 00
Web: www.ideaantalya.com

Sorularınız var mı?

Evet arkadaşlar uzmanımız ile ilgili özet bilgilere yer verdik, şimdi kendisine sormak istediğiniz sorular varsa aşağıdaki yorum formunu kullanarak iletebilirsiniz. Sizden gelen sorulara burada yanıt vermektedir.

REFERANSLAR

  1. Günergün, F., & KADIOĞLU, S. (2006). İstanbul Üniversitesi’nin yerleşim tarihçesi üzerine notlar. Osmanlı Bilimi Araştırmaları8(1), 135-163.
  2. Baskan, S., Çakmak, A., Göksoy, E., Abbasoğlu, O., Çelebi, A. E., Güllüoğlu, B., … & Aktaş1, H. (2009). Genel cerrahi uzmanlık eğitimine farklı bir bakış. Ulusal Cerrahi Dergisi25(4), 142-5.
  3. ORAL, S. E., & Nadiye, Ö. Z. E. R. (2020). Bir Kolonoskopi Gerçeği: Utanma Duygusu ve Yönetimi. Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi9(2), 216-221.
  4. Ferhat, Ç. A. Y., Kanat, B. H., & Girgin, M. (2017). Hemoroit tedavisinde lastik band ligasyon sonuçlarımız. Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi3(3), 581-588.
  5. MENTEŞ, O. D. M. Ö., Uzmanı, E. H. H. G. C., ÖZDEMİR, O. D. M., Uzmanı, E. H. H. G. C., & ÖZGÜL, O. D. Ö. PILONIDAL SİNÜS HASTALIĞI VE CERRAHİ TEDAVİSİ.
  6. ERSAN, Y., YAVUZ, N., ÇİÇEK, Y., ERGÜNEY, S., & KUŞASLAN, R. (2004). Anal fissürlerde medikal tedavi. Cerrahpaşa Tıp Dergisi35(4).
  7. Yazgan, S., Koçberber, Ç., Suleymanzade, N., & Can, U. Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar? Sağlığını Şansa Bırakma; Koru (n)!!!.
  8. Özdemir, L., Tekbaş, Ö. F., Erdal, M., & Balkan, M. (2007). GATA Meme Hastalıkları Polikliniği’ne Başvuran Hastalarda Meme Kanseri Risk Faktörlerinin Araştırılması. Türkiye Aile Hekimliği Dergisi11(4).

747 Yorum

  1. seher hanım benim şikayetim makat bölgemdeki nemlilik ve ıslaklık bu daha çok çalıştığım zamanlarda oluyor onun haricinde yürürken kalçalarım kıvrılıyor gibi hissediyorum kendimi sıkıyorum ve rahat olamıyorum sizce bu histen nasıl kurtulurum.

    • Op. Dr. Seher Şirin (İdeaklinik Bakırköy Genel Cerrahi Uzmanı)

      Öncelikle nemliliğe sebep olabilecek makat hastalıkları (fistül,dış hemoroidler,siğil,anal dermatit gibi) açısından makat muayenesi yapılmalı. Otururken daha fazla olduğundan kiloluysanız ya da kalça yapınız derinse basit bir terleme de olabilir. Muayene sonrasında bir hastalık bulunamazsa sık sık kurulama,kilo vermek gibi çözümler düşünülebilir.Hastalık varsa her hastalığa yönelik ameliyatsız tedaviler (siğilde yakma,fissürde botoks gibi) önerilebilir.

  2. Merhabalar hocam kıl dönmesi rahatsızlığım var ameliyat sonrası evde yatmak istemiyorum size Mikro sinüsektomi yöntemi ile ameliyat olmak istiyorum ssk çalışanıyım fiyatı ne kadardır bilgi verirmisiniz ona göre randevu almak istiyorum şimdiden teşekkürler…

    • Op. Dr. Seher Şirin (İdeaklinik Bakırköy Genel Cerrahi Uzmanı)

      Mikrosinüsektomi ameliyatına uygun olup olmadığı muayeneyle belirlenir. SGK lıysanız muayenemiz ücretsizdir. Gelirseniz hastalığınızı değerlendiririz. Mikrosinüsektomi tek kesi ile 1960 tl,sgk lıya 980 tl. dir.

  3. Hocam merhaba bundan 10 15 yıl önce kabızlık cekiyordum cok zor yapıyordum hatta parmak yardımıyla yapmaya çalışıyordum bir gün aptalca bir şey yaptım bir cam çubuk soktum makatimdan yanlışlıkla cam çubuğun kırık tarafını sokmusum ve biraz kanadı 1 yıl sonrada akıntı sümüksü akıntı gelmeye başladı halende 9 10 senedir geliyor doktora gittim kolonoskopi hatta fissur ameliyatı bile oldum fayda etmedi hocam bu akıntı cam çubuktan dolaşımı geliyor bilmiyorum ama akıntı başlayınca çok yorgun ve halsiz oluyorum hocam bi çare nasıl bir yol gosterirsiniz teşekkürler

    • Op. Dr. Seher Şirin (İdeaklinik Bakırköy Genel Cerrahi Uzmanı)

      Şikayetiniz büyük ihtimalle yaralanma sonrasında oluşan bir fistül oluştuğunu gösteriyor.Fistül ameliyat tedavisi gerektirir.Akıntı ilaç tedavisiyle azalsa bile sık sık tekrarlar. Çok zaman kaybedildiğinde hastalık daha karmaşık hale gelir ve tedavi güçleşebilir .Kesin teşhis ve uygulanacak tedavinin belirlenmesi için genel cerrahi uzmanına muayene olmalısınız .

  4. Hocam 7 mart 2017 de genel cerrahta aldırdım doktorun deyimi ile tedavisi Yok sürekli çıktıkça aldırmam gerektiğini söyledi ama cok ağrılı bi süreç başka tedavi yöntemi Yok mu..? Ayrıca hocam hastahane randevu sistemiyle size ulaşabilme lüksüm varmı acaba

  5. Hocam bugün kolonoskobi oldum tanı olarak: anal kanalda polipoid lezyonlar diyor bunun icin hangi bölüme görünmem gerekiyor

    • Op. Dr. Seher Şirin (İdeaklinik Bakırköy Genel Cerrahi Uzmanı)

      Genel cerrahi uzmanına muayene olmalısınız. Anal polip ise küçük bir müdahale ile polipler alınıp patolojik incelemeye gönderilmeli.

  6. Sayin hocam ben 9 ay once 4 evre lazerle ic dis hemoroid ameliyati oldum . 1 ay sonrasinda dis tarafi iyilesti ama makatta darlik olustu ..ameliyati istanbul disinda olmustum doktorumla tekrar gidemedim ..burda baska bir cerraha gittim bana krem verdi 1 ay gibi kremi kullandim sonrasinda biraz genisleme oldu ama hayla rahat degilim ve darlikla beraber sidetli agrilar ve kanamalar devam etti ..sonrasinda tekrar gittigimde bana rektoskopi yapildi rektoskopi esnasinda icte yirtik oldugunu ve igneyle bir tedavi (skleretopi) yapildi ve 1 ay gibi sureyle krem kullanmami soyledi .ama hayla ne agrilarim nede kanamalar gecmedi artik psikolojim bozuldu tuvalete gitmeye korkuyorum tam 9 ay oldu ameliyati olduguma bin pisman oldum ..bu konuda yardimci olursaniz cok sevinirim ..Saygilar

    • Op. Dr. Seher Şirin (İdeaklinik Bakırköy Genel Cerrahi Uzmanı)

      Dış taraftaki hemoroid memelerini muhtemelen laserle almamıştır. Çünkü oradaki memeler genellikle klasik cerrahi müdahale ile alınır. Darlık oluşması da bu sebepten dolayı olabilir. Darlık gelişmesi hemoroid ameliyatlarından sonra nedbe dokularından dolayı istemediğimiz bir komplikasyondur.Darlık sonrasında da çatlak gelişebilir. Bazen skleroterapi de işe yaramaz. Genel aneztezi altında dilatasyon(genişletme) yapılabilir. Ya da duruma göre yeni bir genişletme ameliyatı yapılabilir. Kesin bir şey söyleyebilmek için muayene ve eski yapılanları tam ,tıbbi isimleriyle (epikriz) bilmek gerekir.

  7. Hocam Merhabalar. 33 yaşındayım. 6 aydır sigara içmiyorum. Ara ara kabızlık yaşadım sigarayı bırakınca başlangıçta sonra normale döndüm. Tam iki ay önce yine wc ye çıktığımda sert dışkıladım ve biraz canım yandı. O hafta peçeteye sürdüğümde gelen hafif kanama ve şiddetli kaşıntı yaşadım. Genel cerraha gittim. Şikayetlerime göre makat çatlağı olabileceğini ve iyileşme sürecinin uzun süreceğini, yediklerime içtiklerime dikkat edip, bol su tüketmem gerektiğini belirtti doktor. Anestol pomadla bir merhem daha verdi. Bir de şurup kullandım. Kanamam geçti. Artık kabızlık da yaşamıyorum. Yalnız kaşıntım ilk günlerdeki kadar şiddetli olmasa da halen arada devam ediyor. Bir de bir iki kere hafif akıntı olup geçti. İki ay olmasına rağmen bu şikayetlerimin olması normal midir? Çalışıyorum. İzinlerim sıkıntı oluyor. Tavsiye edebileceğiniz ve kullanım süresi hakkında bilgi verebileceğiniz bir ilaç var mıdır? İyileşme süreci ortalama ne kadardır? Ömrümün sonuna kadar böyle mi yaşayacağım? Böyle bir durumun yaşam standartımı etkileyeceğini tahmin etseydim inanın sigarayı bırakmazdım. Bu derece bunaldım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Lütfenn..

    • Op. Dr. Seher Şirin (İdeaklinik Bakırköy Genel Cerrahi Uzmanı)

      Yaşadıklarınız sigarayı bırakmayla ilgili değil. Sigara içenlerde de böyle problemler oluyor. Sigaraya devam etseydiniz çok daha önemli problemlerle boğuşacaktınız.
      Makattaki kaşıntı fissür (çatlak) la ilgili olma ihtimali yüksek .Ayrıca 2 kez akıntı olduğu için beraberinde fistül de olabilir. Doktorunuza akıntı olduğu bilgisini de verirseniz fistül deliğini bulmaya çalışır. Bazen çok küçük fistül ağızları gözden kaçabiliyor.Fistül bulunursa ameliyat gerekir,pomat işe yaramaz. Fissür süresi uzarsa da ameliyat ya da botoks tedavisi önerilir. Şimdilik kaşıntı için Makatınızı az ya da fazla yıkamayın,yıkarken deterjan,solüsyon, sabun, kullanmayın.Mutlaka kurulayın. Islak mendil kullanmayın.Sentetik çamaşır giymeyin,çamaşırlarınızı iyi durulayın. Bazı yiyecekler kaşıntıyı artırabilir,bunu siz tespit edin (kişiye göre değişebilir). Tespit ettiğiniz yiyeceği yemeyin.

  8. Hocam Merhaba ilk defa başıma bugün geldi ben normalde hep kabızım yıllardır bu böyle su fazlaiçmem açik çay su gibi akßam sabah 5.6 bardak içerim bugün idrarımda yanma oldu ve idrarımı kan olarak yaptım ağrıyla birlikte az miktarda ve surekli idrar hissi var ağrım çok fazla değil sadece yaparken
    birde gunlerdir popom ağrıyor oturduğum zaman ve sırt üstü yattığımda kaba etlerim çok ağrıyor

    • Op. Dr. Seher Şirin (İdeaklinik Bakırköy Genel Cerrahi Uzmanı)

      İdrarda yanma ve kanama için ilk fırsatta üroloji uzmanına muayene olmalısınız. Bizim alanımız dışında olduğundan bir yorum yapmamız doğru olmaz. Şimdilik bol bol su için. İdrar ağrısı şiddetli olunca da makata vurabilir.

  9. hocam selamlar.. botoksun gaz kaçırma etkisinin çabuk geçmesi için kegel egzersizi yapıp günde bikaç kez kaslarımı sıkıp bıraksam işe yarar mı? 7.5 aydır etkisi geçmedi de. ya da başka öneriniz var mı ilacı vücuttan çabuk atmak için? saygılar tesekkurler.

    • Op. Dr. Seher Şirin (İdeaklinik Bakırköy Genel Cerrahi Uzmanı)

      7,5 ayda geçmesi gerekirdi. Bazı kişilerde uzayabiliyor. Kegel egzersizleri işe yarayabilir. Gaz oluşumunu da azaltmak için ağzınız kapalı yemeklerinizi çiğneyin,yemek yerken konuşmayın,çiğnemeden yutmayın,çok çiğneyin. gaz yapıcı yiyeceklerden kaçının,sık ve az yiyin

  10. hocam botoks yaptırmayı istiyorum bir kaç doktora yan etkisini sordum.kimisi gaz kaçırmanın olabileceğini söyledi .bazısı 4ay da sürebilir diyor bazısı 1 seneye kadar sürebilir bünyeye göre diyor.arkadaşım yaptırdı 7aydır gaz tutamıyor.kafam karıştı korkuyorum açıkçası çnkü çalışıyorum . insanların yanında böyle bi duruma düşmek te istemem.siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ? yani 1 seneye kadar uzadığı durumlar olur mu? çok tesekkurler

    • Op. Dr. Seher Şirin (İdeaklinik Bakırköy Genel Cerrahi Uzmanı)

      Botoksta gaz kaçırma ihtimali kitabi bilgilere göre ameliyata göre çok daha nadir ve şiddeti çok daha az.Ancak olduğu zaman 6 ay sonra botoksun etkisi bittiğinde bu yan etki de kalkar. Bizim deneyimlerimizde çok fazla hastada yaptığımız halde 1-2 hastada rastladık ancak biz yaparız olmaz şeklinde konuşamayız. Rastladığımız hastaların belirttiğine göre 2 ay kadar sürede geçmiştir. Bazı durumlarda ilacın atılması gecikirse bu yan etki gecikebilir. Ameliyatta bu yan etki oluşursa ömür boyu kalıcıdır. Fakat ameliyat yapmakta tıbbi bir suç değildir cerrahide kabul edilmiş tek bir ameliyat yöntemi vardır.

  11. hocam selamlar. 6ay önce botoks yaptırdım. botoksluyken bi iki kez wc’de zorlandığım için iyileşme gecikti. ama eskisi gibi zonklamalarım olmadı hiç.son haftalarda bagırsaklarım düzenli ve dışkı sert değil .fakat botokstan önce kanama çok nadir oluyodu. daha çok zonklama oluyodu gün boyu.şimdi zonklama yok ama ufacık bi zorlanmada ya da dışkıda çok hafif sertleşme olsa çizgi şeklinde bi pembelik geliyor silince.dışkıda kan yok. ama yine de sormak istedim sebebi ne olabilir?yara çoğunlukla kapandığı için mi ufak zorlanmada kanama oluyor?yani iyileşen cilt tekrar mı çatlıyor ,hassas mı ?

    • Op. Dr. Seher Şirin (İdeaklinik Bakırköy Genel Cerrahi Uzmanı)

      6 ayın bitmesini, bekleyin,ondan sonra endişelenin. Nereye yapılırsa yapılsın 6 ay sonra ilaç vücuttan atılacağından etkisi kalmayacaktır.

    • Op. Dr. Seher Şirin (İdeaklinik Bakırköy Genel Cerrahi Uzmanı)

      İyileşmiş çatlak da olsa sert dışkı ile hafif zedelenen yersen sızıntı tarzında kanama olabilir. Devamlı sert dışkılarsanız fissür yeniden kronikleşecektir. Bu nedenle kabız kalmamaya çalışın. sehersirin.com da kabızlıkla ilgili geniş bilgiler bulabilirsiniz.

  12. hocam 6 aydır botoksluyum son zamanlarda tuvalette acı olmuyor iyiyim fakat çatlağın oldugu yere idrar denk gelirse hafif yanıyor, termal havuza girdim su denk gelince de yandı hafif.çatlak daha kapanmamış mıdır?

    • Op. Dr. Seher Şirin (İdeaklinik Bakırköy Genel Cerrahi Uzmanı)

      Ağrı azaldıysa botoks etki etmiş makat kaslarındaki spazm çözülmüş demektir.Yara iyileşmesi tamamlanmış olması gerekirdi.Doktorunuza kontrole giderseniz yara iyileşmesini hızlandıracak kremler verebilir.

      • Op. Dr. Seher Şirin (İdeaklinik Bakırköy Genel Cerrahi Uzmanı)

        Makatınızda anal hematom,pıhtılaşmış hemoroid ya da anal fissür olabilir.Kabız kalmayın,sert dışkılamayın,tuvalette ıkınmayın. Dışkılamadan önce ve sonra 5 dakika sıcak suya oturun.Geçmezse muayene olmalısınız.

  13. hocam merhaba botoks yaptıralı 6ay oldu tam. gaz kaçırıyorum halen. bu gaz kaçırma için Tekrar muayene olmak lazım mı?bunun için ne kadar daha beklemeliyim?

    • Op. Dr. Seher Şirin (İdeaklinik Bakırköy Genel Cerrahi Uzmanı)

      Bazı kişilerde (çok nadiren) ilacın atılması daha geç olabiliyor. Bir süre beklemenizi öneririm. Daha sonra genel cerrahi uzmanına muayene olmalısınız. Bazı tetkikler (anal manometri,kolonoskopi,defekografi gibi) gerekebilir.

  14. hocam 5.5 aydır botoksluyum ve gaz kaçırmada hiç azalma yok.6ay sonunda bir anda mı kesilecek etkisi? en fazla ne kadar sürer

  15. Sayın hocam mrblar daha oncede yazdım ama detaylı yazamadım utandıım.şimdi sayfanızı okudum makat kanserine çevirme ihtimali gibi korktum.Ben 35 yasındayım yaklasık 12 sene önce afedersiniz kilotumda ıslaklık farkettim ve böyle devam etti özellikle büyüktuvaletimi yapmaya yakın zamanlar ıslanıyordu.bazen ıkınarak zorlayarak yapıyaordum bazen gelmiyodu bende parmağımı sokarak yapıyordum böyle alışkanlık oldu bu sefer her gittiğimde parmağımı sokarak yapıyordum.bu durum böyle 12 sene gitti.bazen günlük gidiyor bazen 2 günde bir büyük ihtiyaca gidiyordum genelde de ortalama valla hocam 30 ila 40 dakka wc de duruyordum.Saygıdeğer hocam bende herhangi bir (Acı.kanama,Ağrı yoktur olmadı.afedersiniz özür dileyerek söylüyorum hep patates püresi gibi geliyodu.)bir iki sefer kanama oldu oda parmağım soktuğum için dış taraf yara olmuştu oda geçti..Diğer konu küçük idrardan sonra damla gelmesi her büyük yaparken meni gelmesi anlayamıyorum bunun için ürojiye gittim PSA,Tam idrar ve üriner us istedi bınları yaptırıyorum.hocam makat la ilgili lütfen yardımcı olursanız size teşekkürü bir borç blirim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir