Kadın Genel Cerrahi Uzmanı (Op. Dr. Seher Şirin) Kimdir?

Daha önceki konularımızda dikkat ettiyseniz, anüs bölgesi hastalıklarının teşhis ve tedavisi için mutlaka Proktoloji, yani makat hastalıkları uzmanlarına muayene olunması gerektiğini belirttik. Bu alanda size ilk önereceğimiz hekimlerden birisi Op. Dr. Seher Şirin‘dir. Özellikle kadın genel cerrahi uzmanı arayan hanımların ilk tercihi olan Şirin’in 30 yılı aşkın hekimlik tecrübesiyle tanışma fırsatını bu sayfada bulacaksınız.

Op. Dr. Seher Şirin Kimdir?

Kadın Doktor

1961 Yılında Karaman-Ermenek’te Doğdu
İlk olarak doğduğu ve yaşadığı yerlere bakacak olursak, 1961 yılında Karaman’ın Ermenek ilçesinde dünyaya geldiğini belirtmek gerekir. Bir süre sonra ailesiyle birlikte Mersin’e taşınmış olup, ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamlamıştır.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden Mezun Oldu

Sürekli hayalini kurduğu doktorluğa ilk adımını 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazanarak attı. (1)

Altı yıllık tıp eğitim sürecinden sonra 1985 yılında doktor unvanını alan Seher Şirin, iki yıllık mecburi hizmet görevini Muğla Devlet Hastanesinde pratisyen hekim olarak tamamlamıştır.

Kısa bir süre Silivri Sağlık Grup Başkanlığında çalıştıktan sonra, 70. Yıl Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde pratisyen doktor olarak üç yıl görev yapmıştır.

1990 Yılında Genel Cerrahi Uzmanlık Eğitimine Başladı

Mezuniyetinin üzerinden beş yıl geçtikten sonra uzmanlık eğitimine başlayan Doktor Seher Şirin, hayatında önemli bir yere sahip olacak eski adıyla SSK Samatya Hastanesi, şimdiki adıyla T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzmanlık eğitimine başlamıştır.

O dönemde, kadın doktorların pek rağbet etmediği ve cesaret göstermediği genel cerrahi ihtisasının zorluklarını göze almış ve uzun süre hastanenin tek kadın genel cerrahi doktoru (asistanı) olarak çalışmıştır. Burada gece-gündüz, oldukça yoğun bir şekilde, dört yıl süren genel cerrahi ihtisasını tamamlamıştır.

Genel Cerrahi Uzmanı Olarak Şişli SSK Hastanesinde Göreve Başladı

1994 yılında genel cerrahi ihtisasını tamamlayan Doktor Seher Şirin, ilk görev yerini Şişli SSK Hastanesi olarak belirlemiştir. Bir yıl süren bu görevin ardından, genel cerrahi ihtisasını aldığı T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (eski adıyla SSK Samatya Hastanesi) bu kez Genel Cerrahi uzmanı olarak dönmüştür. (2)

SSK Samatya’da 18 Yıl Görev Yaptı

1997 yılında göreve başladığı T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2015 yılında emekli olmuştur. Binlerce insana umut olmuş ve birçok sağlık alanında hizmet vermiştir. Emekli olduktan sonra İstanbul Yeşilköy’de özel bir klinikte Genel Cerrahi Uzmanı olarak göreve başlamıştır.

Op. Dr. Seher Şirin Hangi Hastalıklara Bakıyor?

İlgilendiği Başlıca Hastalıklar:

Uzun yıllar görev yaptığı hastanenin hizmet hastanesi olması nedeniyle genel cerrahinin alanına giren her tür hastalığın tedavisiyle ilgilenmiş ve bu alanlarda deneyim kazanmıştır. Hastalarının büyük çoğunluğunu kadın genel cerrahi uzmanını tercih eden kadın hastalar oluşturmuştur. Bu nedenle, özellikle kadınların muayeneden çekindiği meme ve makat hastalıkları alanında daha yoğun çalışmıştır. Makat hastalıkları konusundaki deneyimi nedeniyle erkek hastalar tarafından da tercih edilen bir hekim olmuştur. (3)

Hemoroid (Basur): Kadın ve erkek ayrımı olmadan özellikle kabızlık problemi yaşayan insanlarda en sık görülen hastalıktır. İshalde de olabilir. Nedeni dışkılama esnasında ıkınmaya bağlı olarak toplardamar genişlemesidir.

Op. Dr. Seher Şirin, hemoroid tedavisinde özellikle ameliyatsız yöntemlere önem vermektedir. Birinci derece ile gelmeniz halinde ilaçlarla tedavi edilebilir. 2 ve üçüncü derece olması halinde ise Lazer ve Rubbel Band Ligation (RBL) dediğimiz (Lastikle Boğma Yöntemi) uygulamaktadır. 4. Derece olması halinde ise tek çözüm yolu ameliyattır. Laserle ameliyat  veya  THD yöntemi dışarıda dikiş olmadığından ağrısız bir çözüm olarak tercih etmektedir. (4)

Kıl Dönmesi (Pilonidal Sinüs): Genellikle erkeklerde ve özellikle 15-30 yaş arası erkeklerde görülen bir sorun. Her ne kadar kıl batması ile karıştırılsa da, aslında kuyruk sokumu bölgesinden cilt altına kıl, tüy gibi yabancı cisimlerin girmesi ve orada zamanla bir yumak kapsül haline gelmesiyle oluşur.

İlk başlarda ciddi bir şikayete neden olmasa da, ilerleyen süreçte apse, kuyruk sokumunda şiddetli ağrı, devamlı akıntı gibi sorunlarla hayat kalitesini düşürür.

Kesin çözüm yolu ameliyattır. Mümkün olan hastalarda, özellikle fazla yayılmamış durumlarda mikro sinüsektomiyi tercih etmektedir. Bu sayede hastanın hastaneye yatmasına, anestezi almasına ve günlerce ağrı çekerek yüzü koyun yatmasına gerek kalmaz. İleri derecede olan hastalarda ise mikrosinüsektomiye benzer avantajları bulunan ameliyat çeşidi olan Karidakis ameliyatını uygulamaktadır. (5)

Makat Çatlağı (Anal Fissür): Yine kabızlık problemi olan insanlarda yaygın görülen bir hastalık olan makat çatlağı, hastalar tarafından makat yırtığı veya makatta damar çatlaması olarak da tanımlanır. Sert dışkılamanın ya da çok sulu ishalin neden olduğu anüs iç kısmındaki çizik veya yara, bir ay içerisinde ilaçlar ve bazı önlemlerle tedavi edilebilir.

Tedavi edilmediğinde kronik hale gelebilir ve ameliyat ya da botoks enjeksiyonu gibi müdahaleler gerekebilir. Doktorumuz Seher Hanım, ameliyat ve bazı yan etkilerinden çekinen hastalarda, sadece bir dakika süren botoks tedavisini uygulamaktadır. (6)

Anal Hematom (Makatta Pıhtı Toplanması): Makatta ağrı ve meme oluştuğunda, pıhtılaşmış hemoroidle karıştırılabilen anal hematom oldukça sık görülmektedir. Hemoroid’de aslında genellikle ağrı görülmez. Makatta pıhtı toplanması anlamına gelen bu hastalık, yine kabızlık ve dışkılama esnasındaki ıkınma ile yakından alakalıdır. İkınma, anüs bölgesindeki damarların patlayarak cilt altına kan akışına ve kanın pıhtılaşarak ağrıya dönüşmesine neden olur. Küçük ve ağrısız bir tedavi yöntemi olan, 1 cm’lik alanda yapılan kesi ile pıhtı boşaltılır.

Makat Siğili (Kondilom) HPV virüsünün sebep olduğu, sivilce gibi lezyonlar genellikle cinsel yolla bulaşır. Dokuya bulaştıktan sonra, yıllarca dokuda kalabilir. Anal kondilomda, anüsün iç kısmının anoskopla kontrolü ve varsa anüste ve rektumda tedavisi gereklidir. (7)

Lezyonlar tedavi edildikçe yenileri çıkabilir. Bu nedenle, sıkı takip altında ayda bir yapılan kontrol ve her yeni çıkan lezyona uygulanan tedavi önemlidir. Tedavisinde ilaç tedavisi, kriyoterapi, elektrokoterle yakma veya radyofrekansla yakma gibi yöntemler bulunur.

Op. Dr. Seher Şirin, kriyoterapinin başarısız olduğunu, ilaç tedavisinin siğillerle beraber sağlam dokuyu da yaktığını ve elektrokoter yaralarının zor iyileştiğini belirterek, bu yöntemleri tercih etmemektedir.

Radyofrekans ile tüm lezyonları tek tek lokal anestezi uygulayarak, hastaneye yatmadan temizlemektedir. Sonrasında, ayda bir yapılan beş kontrol sırasında yeni çıkan lezyonları ücretsiz olarak yakmaktadır.

Op. Dr. Seher Şirin sadece Proktoloji değil aynı zamanda meme hastalıkları uzmanıdır.

Meme Hastalıkları Teşhis ve Tedavisi
Uzmanımıza aşağıdaki soru ve yorum formu aracılığıyla sadece makat hastalıkları değil, aynı zamanda meme hastalıkları ile ilgili de sorular sorabilirsiniz. T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yaptığı 18 yıllık süreçte, meme hastalıkları çalışma grubunda yer almış ve meme kanseri teşhisi ve tedavisinde önemli rol oynamıştır. Her sekiz kadından birinde görülen meme kanseri ile ilgili muayene ve tedavi imkanlarından faydalanabilirsiniz. (8)

Medikal Estetik Uygulamaları

Ben Aldırma:Yüz ve vücuttaki her tür benler kötü şüphe içermiyorsa ameliyatsız (radyofrekansla buharlaştırma ,damar benlerinde infraret koagülasyon) tedavileri yapmaktadır. Bu yöntemler vücutta en az iz bırakan yöntemlerdir. Benler kanser şüphesi içeriyorsa punch biyopsi (küçük doku örnekleri alma ) alarak benleri inceletmektedir. Eğer kanser şüphesi fazla ise, gereğinde lezyonu lokal anestezi ile küçük bir  cerrahi müdahaleyle çıkarmaktadır. Ben aldırma nasıl yapılır? Başlıklı yazıyı okumanızı öneririm.

Nasır:Ellerde veya ayaktaki nasırları radyofrekans yöntemi ile  nasırın kökünü de alarak çıkarır.

Lipom (yağ bezeleri):Saçlı derideki yağ kistlerinde  saçı kesmeden olabildiğince küçük kesi ile çıkarma işlemini yapmaktadır.

Endoskopi: Mide barsak hastalıklarının tanısında önemli bir yöntem olan Gastroskopi, kolonoskopi işlemlerinde 23 yıllık deneyimi vardır.

Diğer cerrahi hastalıklar: Op.Dr.Seher Şirin genel cerrahi uzmanıdır.Diğer cerrahi hastalıkların(guatr,safra kesesi,apandisit  gibi) tanı ve tedavisini yapabilmektedir.

Adres Bilgileri: 
Op. Dr. Seher Şirin şu anda Antalya’da hasta kabulüne devam etmektedir.
Yüksekalan Mahallesi, 485 Sokak, No:2 Kat: 1 Muratpaşa / Antalya
Telefon: 0242 312 22 20
WhatsApp: 0532 459 69 00
Web: www.ideaantalya.com

Sorularınız var mı?

Evet arkadaşlar uzmanımız ile ilgili özet bilgilere yer verdik, şimdi kendisine sormak istediğiniz sorular varsa aşağıdaki yorum formunu kullanarak iletebilirsiniz. Sizden gelen sorulara burada yanıt vermektedir.

REFERANSLAR

  1. Günergün, F., & KADIOĞLU, S. (2006). İstanbul Üniversitesi’nin yerleşim tarihçesi üzerine notlar. Osmanlı Bilimi Araştırmaları8(1), 135-163.
  2. Baskan, S., Çakmak, A., Göksoy, E., Abbasoğlu, O., Çelebi, A. E., Güllüoğlu, B., … & Aktaş1, H. (2009). Genel cerrahi uzmanlık eğitimine farklı bir bakış. Ulusal Cerrahi Dergisi25(4), 142-5.
  3. ORAL, S. E., & Nadiye, Ö. Z. E. R. (2020). Bir Kolonoskopi Gerçeği: Utanma Duygusu ve Yönetimi. Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi9(2), 216-221.
  4. Ferhat, Ç. A. Y., Kanat, B. H., & Girgin, M. (2017). Hemoroit tedavisinde lastik band ligasyon sonuçlarımız. Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi3(3), 581-588.
  5. MENTEŞ, O. D. M. Ö., Uzmanı, E. H. H. G. C., ÖZDEMİR, O. D. M., Uzmanı, E. H. H. G. C., & ÖZGÜL, O. D. Ö. PILONIDAL SİNÜS HASTALIĞI VE CERRAHİ TEDAVİSİ.
  6. ERSAN, Y., YAVUZ, N., ÇİÇEK, Y., ERGÜNEY, S., & KUŞASLAN, R. (2004). Anal fissürlerde medikal tedavi. Cerrahpaşa Tıp Dergisi35(4).
  7. Yazgan, S., Koçberber, Ç., Suleymanzade, N., & Can, U. Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar? Sağlığını Şansa Bırakma; Koru (n)!!!.
  8. Özdemir, L., Tekbaş, Ö. F., Erdal, M., & Balkan, M. (2007). GATA Meme Hastalıkları Polikliniği’ne Başvuran Hastalarda Meme Kanseri Risk Faktörlerinin Araştırılması. Türkiye Aile Hekimliği Dergisi11(4).

747 Yorum

  1. hocam 1 kere anal fussur ameliyati oldum hafif gaz azda olsa diski kaciriyorum internet sitenizden okuduğum kadarıyla geçici doldu daha sonrada kalıcı dolgu yapiyormusunuz şimdiden teşekkürler

    • Op. Dr. Seher Şirin

      Fissür ameliyatından sonra az da olsa gaz ve gaita kaçırma komplikasyonu mevcuttur. Dışkı kaçırma neredeyse çok çok nadirdir, sizde böyle bir talihsizlik olmuş. Normalde o sfinkterin yani sizin isteğimizle kastınız kasın dikilmesi gerekir. Fakat Böyle bir uygulama neredeyse pratikte yoktur ve çok zor bir uygulamadır. Bu nedenle önce geçici dolgu yapıyoruz etkili olursa kendi yağınızdan yağ dolgusu uyguluyoruz.

  2. Merhaba hocam, makatta apse ve basur ameliyatı oldum. Ameliyattan sonra çok az da olsa gaz kaçırma vardı.yaklaşık 1 yıl sonra anal fissür oldu. 1 yıla yakın geçmedi. Bende ameliyat olmamak için botoks yaptım. Fissür bir süre sonra geçti. Ama maalesef aşırı gaz kaçırma inanılmaz derecede arttı. Hatta tutamamaya başladım. Günde 150-200 kere gaz kaçırıyorum. Hayat kalitem dipte. Bundan nasıl kurtulabilirim ne yapabilirim. Rezene bitkisel çayı içtiğimde gaz kaçırma azalıyor. Lütfen yardımcı olabilir misiniz

    • Op. Dr. Seher Şirin

      Makat apsesi ile basur ameliyatı aynı anda yapma taraftarı değilim.yaparken makat kasları zarar görmüş muhtemelen gaz kaçırma şikayetiniz olduğuna göre.kaslarda ne kadar hasar olduğunu bilmek için bazı tetkikler gerekebilir.botoks yapıldığında makat kasları biraz daha genişliğinden dolayı şikayetinizin artmasını normal. Ancak botokstan 6 ay sonra botoksa bağlı olan kaçırma kısmı geçecektir önceki kaçırma seviyesine gelecektir.gaz miktarını azaltmak için çok iyi çiğneyin ağzınız kapalı yemek yeyin yemek yerken konuşmayın.
      Makattaki kaslardaki hasar derecesine göre değişik tedaviler yapılabilir. Kasların onarılması gerekebilir hasar olan yere dolgu yapılabilir. Görmeden kesin bir şey demek zordur

  3. Hocam birde 25 gündür kanama olmasada kaşıntı hep oldu ve hala aşırı kasiniyo

    • Op. Dr. Seher Şirin

      Fissür düzeldiğinde kaşıntı devam ediyorsa başka sebepler aramalıyız. www. sehersirin. com da kaşıntı ile ilgili geniş bilgi bulabilirsiniz. Oradaki tavsiyeleri uygulamalısınız.

    • hocam 1 kere anal fussur ameliyati oldum hafif gaz azda olsa diski kaciriyorum internet sitenizden okuduğum kadarıyla geçici doldu daha sonrada kalıcı dolgu yapiyormusunuz şimdiden teşekkürler

      • Op. Dr. Seher Şirin

        Fissür ameliyatından sonra az da olsa gaz ve gaita kaçırma komplikasyonu mevcuttur. Dışkı kaçırma neredeyse çok çok nadirdir, sizde böyle bir talihsizlik olmuş. Normalde o sfinkterin yani sizin isteğimizle kastınız kasın dikilmesi gerekir. Fakat Böyle bir uygulama neredeyse pratikte yoktur ve çok zor bir uygulamadır. Bu nedenle önce geçici dolgu yapıyoruz etkili olursa kendi yağınızdan yağ dolgusu uyguluyoruz.

  4. Hocam yaklasik 25 gün önce size muayeneye gelmistim fissür teşhisi konulmustu. Ben bi yıl önce fissur ameliyatı olmuştum ama.iyilesme tam.olmadi ve en ufak ve zorlamada kanama hep devam etti siz hafif makatta daralma da oluşmuş demistiniz. Sorum şu size geldikten sonra dediklerinize uyuyorum.beslenme hep dikkat ettim ,kremlerimi 15 gun kullandım 25 gün dur hiç kanama olmamıştı fakat dün yine hafif bi zorlamada yeniden.kanama ve hafif bi şancı oluştu.Ben ameliyat olduğum halde yine kronik fissür mu oldum. Size tekarar gelmelimiyim.Fissur kroniklesmismidir acaba

    • Op. Dr. Seher Şirin

      25 gün hiç kanama olmadıysa iyiye gitmiş demektir. Yara tam kapanmadan tekrar sert dışkıladıysanız yeniden kanayabilir. Eğer darlık (spazm) çözülmezse fissür derinleşebilir. o zaman botoks gerekebilir. Tedaviye devam edin. Size anlattığım gibi en önemli tedavi kabızlığınız için beslenme düzeninizi değiştirmektir. Kanama devam ederse tekrar görmem gerekir. (NOT:0542 6210888 numaralı telefondan WhatsApp la ulaşırsanız daha çabuk yanıt verebilirim. Bu sitelere daha az girebiliyorum, pek vaktim olmuyor)

  5. Hocam merhaba
    Ben 7 ay once anal fistul amleiyati oldum ama ameliyat izi olan yerler hala aciyo yanma oluyor hafiften 3 farkli doktora gttim birseyin yok dediler birisi recbutin fitil verdi iyi geldi biraz suan gene ayni hisler oluyor dha etkili bir fitil yada krem varmi

    • Op. Dr. Seher Şirin

      Fistül ameliyatından sonra tekrarlama sıktır. Ancak size 3 farklı doktor baktığına göre herhangi bir nüks olduğunu düşünmüyorum. Ameliyat yerleri bir süre ağrımaya devam edebilir. Zonklama tarzında ağrı devamlı olup da hiç azalma yapmazsa şişlik olursa o zaman acilen doktorunuza başvurmalısınız

  6. hocam bir kere anal fussur den ameliyat oldum akintilarim çamaşır İslanmasi aylardır geçmiyor hocam size önceden de bir kerede yazmistim nedenlerini söylemiştiniz ve ilde gitmediğim doktor kalmadı sizden ricam Allah
    rizasi icin sızıntıya akintiya islanmaya geçici dolgu zamanlada kalıcı dolgu yapiyormusunuz her şey için teşekkür ederim.

    • Op. Dr. Seher Şirin

      Eğer fissür (çatlak) değil fistül ameliyatı olduysanız akıntı uzun süre devam edebilir. Fissür yani çatlak ameliyatı olduysanız ameliyat yerinden fistül dediğimiz yeni bir hastalık gelişmiş olabilir. O zaman tekrar fistül ameliyatı olmalısınız. Akan yeri doldurarak tedavi etmek yerine mevcut fistüle yönelik tedavi şart.Ancak tabii ki muayene etmeden kesin bir teşhis ve tedavi önerisi bulunmam mümkün değil. Gittiğiniz ilde doktorlar böyle bir hastalık bulamadıysa terleme, dermatit gibi durumlarda olabilir. Fistülü genel cerrahi uzmanları bazılarının teşhisi zor da olsa tanıyabilir. Teşhiste zorluk yaşanıyorsa MR ve endoanal ultrason dediğimiz tetkikler yapılabilir.Bulunduğunuz ilde üniversite hastanesi ya da eğitim araştırma hastanesi varsa oraya başvurabilirsiniz

  7. Yurdagül çakıl

    Hocam benimde makatimda kaşinti acima tahriş olmuş sanirim egzama diyorlar verdikleri kiremle hiç fayda etmiyor ne ilaç alsam kaşinti oluyor makata acima deli oluyorum buaci acayipbiraci yediyim herşey dokunuyor napayim Size gelme şansim şimdi yok çok kötü haldeyim acidan duramıyorum napabilirimki bir doktor mantar dedi diyer yerleşmiş egzama var diyor

    • Op. Dr. Seher Şirin

      Öncelikle bulunduğunuz yerde bir genel cerrahi uzmanına kaşıntı yapacak fissür, fistül, siğil, dış hemoroid gibi hastalıklar olup olmadığıyla ilgili olarak muayene olmalısınız. Bu hastalıklar var ise cerrahınız sizi tedavi edecektir.yok ise az ya da çok yıkamaktan dar ve sentetik çamaşır giymekten kilolu iseniz fazla terlemekten ıslak ve nemli kalmasından acı baharatlı gazlı kolalı kafeinli yiyecek ve içeceklerden olabilir. Bu sebepleri gözden geçirin.Çamaşırlarınızı İyi durulayın ya da sabun tozuyla yıkayın. Saydığım yiyecek, içeceklerden uzak durun. Dışkıdan önce makatın hafif içine ve etrafına vazelin pomad sürün. Dışkıda parazit tahlili yaptırırsanız parazit de kaşıntı yapabilir. Hala geçmiyorsa bu sefer bir cildiye uzmanının görüşünü almalısınız

  8. Seher hocam merhaba size muayeneye gelmeden önce son bir soru daha sormak istiyorum ben size makat bolgemdeki sorun nedeniyle defalarca yazdım sizde sağ olun sorduğum bütün soruları cevapladiniz bizi bilgilendirdiginiz size teşekkür ediyorum sormak istediğim soru şu ben ergenligin verdiği cahillikle makat bolgeme iki üç defa cisim soktum o günden beri makatimdan sızıntı şeklinde diskimsi pis kokulu bir akıntı geliyor size daha öncede yazdığım gibi bu daha çok yurudugumde ve çalıştığım zamanlarda oluyor bazende sabahları kalktigimda o bolgem ıslak ve kirlenmiş bir şekilde oluyor yani hiç yorulmadan da bu akıntı makatimdan geliyor iç çamaşırımda bu akıntıdan dolayı devamlı kirleniyor o kadar genel cerrahi doktorlarına gittim bazıları çatlak var dedi bazıları hemoroid var dedi bazıları makat sarkması dedi bazıları hiç bir şey yok dedi ben bu doktorları anlayamadım makatimdan gelen ciddi bir akıntı var makat bolgem sıkılıgını kaybetmiş bir şekilde yumuşak ve gevşek bir halde ama bu akıntının ve gevsekligin tedavisini yapicak bir doktor yok eşcinsel olsam belki bunları sorun etmezdim ama ben bu hatayı ergenligin verdiği cahillikle yaptım o zamandan beride böyle bir şeyi hiç yapmadım seher hocam bu doktorlar bazıları bir şey yok diyorlar sizce anlamadıkları icinmi yoksa uğraşmak istemedikleri icinmi size derdimi en ince ayrintisina kadar anlattım hocam bu derdin çaresi varmı sizden beklediğim cevap bu en kısa sürede randevu alıp size gelicem teşekkür ederim.

    • Op. Dr. Seher Şirin

      Derdin izin ne olduğunu bilmeden hastalığın çaresi var mı yok mu bunu binme şansım yok.tedavisi olup olmadığını anlamak için önce muayene ile teşhis koymak lazım muayene de bir şey bulunamazsa bu şikayetlerinizi açıklayacak tetkikler istenebilir. Fistüle veya siğile bağlı olabilir. Ya da bir makat hastalığı yoktur. Aşırı terleme ve anal dermatit dediğimiz durumdan olabilir. Muayene etmeden bir şey söylemek çok zor.Doktorların baştan savdıklarını zannetmiyorum

  9. Hocam yılda bi iki kez olan makat çatlağı ağrı ve kanaması bi hafta sonra iyilesiyorsa bu fissur kroniklesmis mı demekdir.Bu dönemi anufleks ve oturma banyosu yaparak beslenmeye dikkat ederek on gün içinde atlatabiliyorum.Ama zorlanma halinde yine yılda bi iki kez olusabiliyo. Bu kronik olduğunu mu gösterir.

    • Op. Dr. Seher Şirin

      Hayır kronikleştiği söylenmez. Bir hafta içinde geçiyorsa akut fissürdür. İyileşmeden bir kaç ay devam ederse makat kaslarında kasılma meydana gelir, o zaman kronikleşmiş diyoruz. Şöyle düşünün; yolda yürürken düştünüz diziniz yaralandı iyileştiniz 6 ay sonra yeniden düşersiniz yeniden yaralanır. Ancak her gün düşerseniz o yara iyileşmez. Makat çatlağında da kabızlık ya da ishal olduğunda fissür oluşabilir, hemen önlemleri alır tedavi olursanız, kabızlık ya da ishali de giderirsiniz kolaylıkla iyileşir. Fakat kabızlık ve ishal devam ederse fissür kronikleşecektir

  10. Merhabalar,
    50 gün önce doğun yaptıktAn sonra anal fissür oldum
    Sonra rectubin fitil anestol ile fito bir de lacofen kullandim şimdi 2 ay oldu iyileştim sandım falan hala kanamam var fakat anestol kullanmıyorum artık çünkü bebek emziriyorum kanamam olan kısım elime ip gibi bi yol gibi geliyor acaba botoks yaptırmalı mıyım doktorum botoku önerdi.

    • Op. Dr. Seher Şirin

      Doğumdan sonra ağrınız geçtiği halde kanama devam ediyorsa makatta spa olduğunu pek fazla düşünmüyorum. Kanamanın sebebi araştırılmalı. Mevcutta fissür var ise ve makat kaslarında kasılma var ise botoks önerilebilir.emziren kadınlarda her ne kadar botoksun yapılabileceğini düşünenler varsa da bu konuda firma kesin garanti vermemektedir. Bu nedenle yeni doğum yapmış olanlara pek fazla önermiyorum. Zaten bu tip doğum sonrası olan fissürler çok büyük ihtimalle bazı ilaçlarla geçer. Önemli olan beslenme düzeninizi ve dışkılama alışkanlığını oturtmanız. Kabız ya da ishal olmayın. Bol sebze salata ve su tüketin Mümkünse yürüyüş yapın. Çocuğun işlerine dayanarak dışkınızı ertelemeyin. Dışkıdan önce 5 dakika sıcak suya oturup, dışkıdan önce vazelin pomat ya da anuflex pomad sürüp sonra dışkılayın.Tabii ki son kararı muayenenizi yapan doktor vermeli muayene etmeden kesin bir öneri yapamam.

  11. Seher hocam merhaba size muayene olmaya gelicem yenikapidan hastanenize kaç saatte ulaşırım muayene ücreti ne kadar teşekkürler.

    • Op. Dr. Seher Şirin

      Yenikapı’dan Bakırköy’e trafik olmazsa 10-15 dakika da gelirsiniz. Muayene ücreti SGK varsa 120 yoksa 240 TL’dir. 0542 621 08 88 numaralı telefondan randevu almalısınız Çünkü her gün çalışmıyorum, ve pandemi kuralları nedeniyle randevusuz almamaya çalışıyorum. Verdiğim numaradan konum da isteyebilirsiniz

  12. Seher hocam bizi bilgilendirdiginiz için teşekkürler size son bir sorum daha olucak makatima cisim sokmadan önce makat bolgem sıkı bir şekildeydi ergenligin verdiği cahillikle makat bolgeme cisim soktuktan sonra makat bolgem sıkılıgını kaybetti elimle o bölgeye degdigimde makat bolgem gevşemiş ve yumuşamış bir durumda sizce makat bölgesinin gevşek ve yumuşak bir şekilde olması normalmi yoksa sıkı bir şekildemi olması gerekiyor size daha öncede yazdığım gibi anal manometri ve emarda bir şey çıkmadı ama çok yürüdügümde ve çalışıp yoruldugumda makat bolgemden benim istemim dışında sızıntı şeklinde pis kokulu dışkımsı bir akıntı geliyor ve bu bazen iç çamaşırıma geçiyor iç çamaşırımda leke şeklinde oluyor anal manometri filmimi çeken doktor makat istirahat basınçlarımın düşük olduğunu söylemişti makat istirahat basınçlarının düşüklüğü makat kaslarının zayıfladıgınımı gösteriyor cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

    • Op. Dr. Seher Şirin

      Makat istirahat basıncının düşük olması enişte bir miktar gevşeme olduğunu gösterebilir. Ancak manometriyi tam olarak görmek gerekir.eğer hani yüz kaslarında gevşeme varsa gaz kaçırma ya da dışkı kaçırma gibi şikayetleriniz de olur. Yürürken ki ıslaklık terleme kaynaklı da olabilir.Fakat muayene etmeden ve tetkikleri görmeden kesin bir şey demek doğru değil

  13. Seher hocam bizi bilgilendirdiginiz için teşekkürler size son bir sorum daha olucak makatima cisim sokmadan önce makat bolgem sıkı bir şekildeydi ergenligin verdiği cahillikle makat bolgeme cisim soktuktan sonra makat bolgem sıkılıgını kaybetti elimle o bölgeye degdigimde makat bolgem gevşemiş ve yumuşamış bir durumda sizce makat bölgesinin gevşek ve yumuşak bir şekilde olması normalmi yoksa sıkı bir şekildemi olması gerekiyor size daha öncede yazdığım gibi anal manometri ve emarda bir şey çıkmadı ama çok yürüdügümde ve çalışıp yoruldugumda makat bolgemden benim istemim dışında sızıntı şeklinde pis kokulu dışkımsı bir akıntı geliyor ve bu bazen iç çamaşırıma geçiyor iç çamaşırımda leke şeklinde oluyor anal manometri filmimi çeken doktor makat istirahat basınçlarımın düşük olduğunu söylemişti makat istirahat basınçlarının düşüklüğü makat kaslarının zayıfladıgınımı gösteriyor ve bu akıntı bundanmı kaynaklanıyor yoksa bu akıntının nedeni makat bölgesindeki yumuşamadan gevşemedenmi kaynalanıyor makat kaslarının zayıflaması durumunda makat estetik ve daraltma ameliyatlarının bir faydası olmadığını yazmıştınız eğer bu durum kaslardan değilde yumuşamadan ve gevşemeden kaynaklanıyorsa makat estetik ameliyatıyla bu akıntıdan kurtulabilirmiyim cevaplarınız için çok teşekkurler bir hafta içinde randevu alıp size gelicem yenikapıdan hastanenize kaç saatte gelinir bilgilendirirmisiniz çok teşekkür ederim.

    • Op. Dr. Seher Şirin

      Makat kasları gevşedi ise makat daraltma ameliyatı dediğimiz üst tabakanın daraltılması ameliyatı pek bir işe yaramaz. Kasların güçlendirilmesi daha uygun tedavidir. Kaslar tamamen yok olduğunda, boydan boya yırtıldığında, çoğunlukla doğum sonrası yırtılmalar da eskiden sık görülen durumlarda bacak kaslarından makata kas yapma ameliyatları gibi çok karmaşık ameliyatlar gerekir. Sızıntıyı önlemek için mukoza altına dolgular yapılabilir

  14. Seher hocam merhaba ben ergenligin verdiği cahillikle makat bolgeme iki üç defa cisim soktum o zamandan beri çok yurudugumde çalışıp yoruldugumda makat bolgemden istemim dışında sızıntı şeklinde pis kokulu diskimsi bir akıntı geliyor çok defa genelcerrahi doktorlarına gittim bana o bölgede birşey olmadığını söylediler emar ve anal manometri filmlerini çekildim emardada anal monometri filmimdede bir şey çıkmadı anal manometriyi çeken doktor makat kaslarimda bir sorun olmadığını söyledi ama sızıntı şeklinde makatimdan gelen akıntıya bir şey digemediler ve buna bir çözüm getiremediler seher hocam tecrubelerinize güvenerek soruyorum makat kaslarimda bir şey yokmuş emar çekildim ondada bir şey çıkmadı sizce bu akıntının nedeni nedir ve bu akıntının tedavisi varmıdır teşekkürler.

    • Op. Dr. Seher Şirin

      Anal manometri ve MR makat kaslarında bir hasar olsaydı gösterirdi. Her ikisi de normal çıktığına göre bir hasar yok. Hasar olsaydı normalde de gaz ve dışkı kaçırma olurdu. Yalnızca yorulduğunuzda olmazdı.yorulduğunuz zaman fazla terlemiş olabilirsiniz ya da tere bağlı dermatit dediğimiz bir durum olabilir. Kilonuz varsa bu durum daha kolaylaşır

  15. hocam 1 kere anal fussur ameliyati oldum 50 gün oldu oturma banyoları yapıyorum camasirim ıslanıyor sadece islaniyor akintim geçmedi ağrım geçti kaç tane doktora gittim anal fistul deyilim dediler sizce ne yapmalıyım dolgu tedavisi mi olmaliyim şimdiden teşekkürler

    • Op. Dr. Seher Şirin

      Anal fissür ameliyatından sonra sıcak suya oturmak anlamsızdır. Çünkü sıcak suyun gevşetmesini istediğimiz kas zaten kesilerek gevşetilmiştir. Ameliyat yerinden hala akıntı geliyor ise yaranın iltihaplanması, açılması ya da fistül olma ihtimali vardır.çok sıcak suda oturuyorsanız dermatit dediğimiz cilt hasarı da akıntı yapabilir. Görmeden kesin birşey söylemek doğru değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir