Daha önceki konularımızda dikkat ettiyseniz, anüs bölgesi hastalıklarının teşhis ve tedavisi için mutlaka Proktoloji, yani makat hastalıkları uzmanlarına muayene olunması gerektiğini belirttik. Bu alanda size ilk önereceğimiz hekimlerden birisi Op. Dr. Seher Şirin‘dir. Özellikle kadın genel cerrahi uzmanı arayan hanımların ilk tercihi olan Şirin’in 30 yılı aşkın hekimlik tecrübesiyle tanışma fırsatını bu sayfada bulacaksınız.
Op. Dr. Seher Şirin Kimdir?
1961 Yılında Karaman-Ermenek’te Doğdu
İlk olarak doğduğu ve yaşadığı yerlere bakacak olursak, 1961 yılında Karaman’ın Ermenek ilçesinde dünyaya geldiğini belirtmek gerekir. Bir süre sonra ailesiyle birlikte Mersin’e taşınmış olup, ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamlamıştır.
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden Mezun Oldu
Sürekli hayalini kurduğu doktorluğa ilk adımını 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazanarak attı. (1)
Altı yıllık tıp eğitim sürecinden sonra 1985 yılında doktor unvanını alan Seher Şirin, iki yıllık mecburi hizmet görevini Muğla Devlet Hastanesinde pratisyen hekim olarak tamamlamıştır.
Kısa bir süre Silivri Sağlık Grup Başkanlığında çalıştıktan sonra, 70. Yıl Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde pratisyen doktor olarak üç yıl görev yapmıştır.
1990 Yılında Genel Cerrahi Uzmanlık Eğitimine Başladı
Mezuniyetinin üzerinden beş yıl geçtikten sonra uzmanlık eğitimine başlayan Doktor Seher Şirin, hayatında önemli bir yere sahip olacak eski adıyla SSK Samatya Hastanesi, şimdiki adıyla T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzmanlık eğitimine başlamıştır.
O dönemde, kadın doktorların pek rağbet etmediği ve cesaret göstermediği genel cerrahi ihtisasının zorluklarını göze almış ve uzun süre hastanenin tek kadın genel cerrahi doktoru (asistanı) olarak çalışmıştır. Burada gece-gündüz, oldukça yoğun bir şekilde, dört yıl süren genel cerrahi ihtisasını tamamlamıştır.
Genel Cerrahi Uzmanı Olarak Şişli SSK Hastanesinde Göreve Başladı
1994 yılında genel cerrahi ihtisasını tamamlayan Doktor Seher Şirin, ilk görev yerini Şişli SSK Hastanesi olarak belirlemiştir. Bir yıl süren bu görevin ardından, genel cerrahi ihtisasını aldığı T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (eski adıyla SSK Samatya Hastanesi) bu kez Genel Cerrahi uzmanı olarak dönmüştür. (2)
SSK Samatya’da 18 Yıl Görev Yaptı
1997 yılında göreve başladığı T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2015 yılında emekli olmuştur. Binlerce insana umut olmuş ve birçok sağlık alanında hizmet vermiştir. Emekli olduktan sonra İstanbul Yeşilköy’de özel bir klinikte Genel Cerrahi Uzmanı olarak göreve başlamıştır.
Op. Dr. Seher Şirin Hangi Hastalıklara Bakıyor?
İlgilendiği Başlıca Hastalıklar:
Uzun yıllar görev yaptığı hastanenin hizmet hastanesi olması nedeniyle genel cerrahinin alanına giren her tür hastalığın tedavisiyle ilgilenmiş ve bu alanlarda deneyim kazanmıştır. Hastalarının büyük çoğunluğunu kadın genel cerrahi uzmanını tercih eden kadın hastalar oluşturmuştur. Bu nedenle, özellikle kadınların muayeneden çekindiği meme ve makat hastalıkları alanında daha yoğun çalışmıştır. Makat hastalıkları konusundaki deneyimi nedeniyle erkek hastalar tarafından da tercih edilen bir hekim olmuştur. (3)
Hemoroid (Basur): Kadın ve erkek ayrımı olmadan özellikle kabızlık problemi yaşayan insanlarda en sık görülen hastalıktır. İshalde de olabilir. Nedeni dışkılama esnasında ıkınmaya bağlı olarak toplardamar genişlemesidir.
Op. Dr. Seher Şirin, hemoroid tedavisinde özellikle ameliyatsız yöntemlere önem vermektedir. Birinci derece ile gelmeniz halinde ilaçlarla tedavi edilebilir. 2 ve üçüncü derece olması halinde ise Lazer ve Rubbel Band Ligation (RBL) dediğimiz (Lastikle Boğma Yöntemi) uygulamaktadır. 4. Derece olması halinde ise tek çözüm yolu ameliyattır. Laserle ameliyat veya THD yöntemi dışarıda dikiş olmadığından ağrısız bir çözüm olarak tercih etmektedir. (4)
Kıl Dönmesi (Pilonidal Sinüs): Genellikle erkeklerde ve özellikle 15-30 yaş arası erkeklerde görülen bir sorun. Her ne kadar kıl batması ile karıştırılsa da, aslında kuyruk sokumu bölgesinden cilt altına kıl, tüy gibi yabancı cisimlerin girmesi ve orada zamanla bir yumak kapsül haline gelmesiyle oluşur.
İlk başlarda ciddi bir şikayete neden olmasa da, ilerleyen süreçte apse, kuyruk sokumunda şiddetli ağrı, devamlı akıntı gibi sorunlarla hayat kalitesini düşürür.
Kesin çözüm yolu ameliyattır. Mümkün olan hastalarda, özellikle fazla yayılmamış durumlarda mikro sinüsektomiyi tercih etmektedir. Bu sayede hastanın hastaneye yatmasına, anestezi almasına ve günlerce ağrı çekerek yüzü koyun yatmasına gerek kalmaz. İleri derecede olan hastalarda ise mikrosinüsektomiye benzer avantajları bulunan ameliyat çeşidi olan Karidakis ameliyatını uygulamaktadır. (5)
Makat Çatlağı (Anal Fissür): Yine kabızlık problemi olan insanlarda yaygın görülen bir hastalık olan makat çatlağı, hastalar tarafından makat yırtığı veya makatta damar çatlaması olarak da tanımlanır. Sert dışkılamanın ya da çok sulu ishalin neden olduğu anüs iç kısmındaki çizik veya yara, bir ay içerisinde ilaçlar ve bazı önlemlerle tedavi edilebilir.
Tedavi edilmediğinde kronik hale gelebilir ve ameliyat ya da botoks enjeksiyonu gibi müdahaleler gerekebilir. Doktorumuz Seher Hanım, ameliyat ve bazı yan etkilerinden çekinen hastalarda, sadece bir dakika süren botoks tedavisini uygulamaktadır. (6)
Anal Hematom (Makatta Pıhtı Toplanması): Makatta ağrı ve meme oluştuğunda, pıhtılaşmış hemoroidle karıştırılabilen anal hematom oldukça sık görülmektedir. Hemoroid’de aslında genellikle ağrı görülmez. Makatta pıhtı toplanması anlamına gelen bu hastalık, yine kabızlık ve dışkılama esnasındaki ıkınma ile yakından alakalıdır. İkınma, anüs bölgesindeki damarların patlayarak cilt altına kan akışına ve kanın pıhtılaşarak ağrıya dönüşmesine neden olur. Küçük ve ağrısız bir tedavi yöntemi olan, 1 cm’lik alanda yapılan kesi ile pıhtı boşaltılır.
Makat Siğili (Kondilom) HPV virüsünün sebep olduğu, sivilce gibi lezyonlar genellikle cinsel yolla bulaşır. Dokuya bulaştıktan sonra, yıllarca dokuda kalabilir. Anal kondilomda, anüsün iç kısmının anoskopla kontrolü ve varsa anüste ve rektumda tedavisi gereklidir. (7)
Lezyonlar tedavi edildikçe yenileri çıkabilir. Bu nedenle, sıkı takip altında ayda bir yapılan kontrol ve her yeni çıkan lezyona uygulanan tedavi önemlidir. Tedavisinde ilaç tedavisi, kriyoterapi, elektrokoterle yakma veya radyofrekansla yakma gibi yöntemler bulunur.
Op. Dr. Seher Şirin, kriyoterapinin başarısız olduğunu, ilaç tedavisinin siğillerle beraber sağlam dokuyu da yaktığını ve elektrokoter yaralarının zor iyileştiğini belirterek, bu yöntemleri tercih etmemektedir.
Radyofrekans ile tüm lezyonları tek tek lokal anestezi uygulayarak, hastaneye yatmadan temizlemektedir. Sonrasında, ayda bir yapılan beş kontrol sırasında yeni çıkan lezyonları ücretsiz olarak yakmaktadır.
Op. Dr. Seher Şirin sadece Proktoloji değil aynı zamanda meme hastalıkları uzmanıdır.
Meme Hastalıkları Teşhis ve Tedavisi
Uzmanımıza aşağıdaki soru ve yorum formu aracılığıyla sadece makat hastalıkları değil, aynı zamanda meme hastalıkları ile ilgili de sorular sorabilirsiniz. T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yaptığı 18 yıllık süreçte, meme hastalıkları çalışma grubunda yer almış ve meme kanseri teşhisi ve tedavisinde önemli rol oynamıştır. Her sekiz kadından birinde görülen meme kanseri ile ilgili muayene ve tedavi imkanlarından faydalanabilirsiniz. (8)
Medikal Estetik Uygulamaları
Ben Aldırma:Yüz ve vücuttaki her tür benler kötü şüphe içermiyorsa ameliyatsız (radyofrekansla buharlaştırma ,damar benlerinde infraret koagülasyon) tedavileri yapmaktadır. Bu yöntemler vücutta en az iz bırakan yöntemlerdir. Benler kanser şüphesi içeriyorsa punch biyopsi (küçük doku örnekleri alma ) alarak benleri inceletmektedir. Eğer kanser şüphesi fazla ise, gereğinde lezyonu lokal anestezi ile küçük bir cerrahi müdahaleyle çıkarmaktadır. Ben aldırma nasıl yapılır? Başlıklı yazıyı okumanızı öneririm.
Nasır:Ellerde veya ayaktaki nasırları radyofrekans yöntemi ile nasırın kökünü de alarak çıkarır.
Lipom (yağ bezeleri):Saçlı derideki yağ kistlerinde saçı kesmeden olabildiğince küçük kesi ile çıkarma işlemini yapmaktadır.
Endoskopi: Mide barsak hastalıklarının tanısında önemli bir yöntem olan Gastroskopi, kolonoskopi işlemlerinde 23 yıllık deneyimi vardır.
Diğer cerrahi hastalıklar: Op.Dr.Seher Şirin genel cerrahi uzmanıdır.Diğer cerrahi hastalıkların(guatr,safra kesesi,apandisit gibi) tanı ve tedavisini yapabilmektedir.
Adres Bilgileri:
Op. Dr. Seher Şirin şu anda Antalya’da hasta kabulüne devam etmektedir.
Yüksekalan Mahallesi, 485 Sokak, No:2 Kat: 1 Muratpaşa / Antalya
Telefon: 0242 312 22 20
WhatsApp: 0532 459 69 00
Web: www.ideaantalya.com
Sorularınız var mı?
Evet arkadaşlar uzmanımız ile ilgili özet bilgilere yer verdik, şimdi kendisine sormak istediğiniz sorular varsa aşağıdaki yorum formunu kullanarak iletebilirsiniz. Sizden gelen sorulara burada yanıt vermektedir.
REFERANSLAR
- Günergün, F., & KADIOĞLU, S. (2006). İstanbul Üniversitesi’nin yerleşim tarihçesi üzerine notlar. Osmanlı Bilimi Araştırmaları, 8(1), 135-163.
- Baskan, S., Çakmak, A., Göksoy, E., Abbasoğlu, O., Çelebi, A. E., Güllüoğlu, B., … & Aktaş1, H. (2009). Genel cerrahi uzmanlık eğitimine farklı bir bakış. Ulusal Cerrahi Dergisi, 25(4), 142-5.
- ORAL, S. E., & Nadiye, Ö. Z. E. R. (2020). Bir Kolonoskopi Gerçeği: Utanma Duygusu ve Yönetimi. Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, 9(2), 216-221.
- Ferhat, Ç. A. Y., Kanat, B. H., & Girgin, M. (2017). Hemoroit tedavisinde lastik band ligasyon sonuçlarımız. Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, 3(3), 581-588.
- MENTEŞ, O. D. M. Ö., Uzmanı, E. H. H. G. C., ÖZDEMİR, O. D. M., Uzmanı, E. H. H. G. C., & ÖZGÜL, O. D. Ö. PILONIDAL SİNÜS HASTALIĞI VE CERRAHİ TEDAVİSİ.
- ERSAN, Y., YAVUZ, N., ÇİÇEK, Y., ERGÜNEY, S., & KUŞASLAN, R. (2004). Anal fissürlerde medikal tedavi. Cerrahpaşa Tıp Dergisi, 35(4).
- Yazgan, S., Koçberber, Ç., Suleymanzade, N., & Can, U. Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar? Sağlığını Şansa Bırakma; Koru (n)!!!.
- Özdemir, L., Tekbaş, Ö. F., Erdal, M., & Balkan, M. (2007). GATA Meme Hastalıkları Polikliniği’ne Başvuran Hastalarda Meme Kanseri Risk Faktörlerinin Araştırılması. Türkiye Aile Hekimliği Dergisi, 11(4).
Hocam merhaba. 2.kez kıl dönmesi ameliyatı oldum. Basit bir kıl dönmesi lazım. Benim sıkıntı o bölge yağlı olduğu için yara kapanmıyor. Tekrar nüksetti. Ufak delik oluştu ve kapanmıyor.yara kapanması için her türlü krem kullandım. Rif kullandım. Ama olmuyor yine de. Sizin tavsiye olarak hangi krem öneriyorsunuz ?
Ameliyattan sonra o bölgenin kıl açısından temizliği çok önemlidir.içeriye kıl girdiği zaman tıpkı gözünüze kirpik girmiş gibi vücut onu atmaya çalışır, akıntı yapar ve yara açılır. Buna fırsat vermemek gerekir.Eğer ki bu şekilde akıntı ve yara açılması olursa içeriye etkili bir biçimde temizlemek gerekir. Dışarıdan sürülen kremler bu konuda maalesef etkili değil.Doktor tarafından içerisi temizlenerek serum fizyolojik ile ve gereğinde başka maddeler ile pansuman yapılmalıdır.
Hocam merhabalar, bir hafta önce üç aydır mevcut olan ve fissur olduğunu düşündüğüm bir kitle için genel cerrahi polikliniğine müracaat ettim. Doktor bey muayenin ardından tromboze hemoroid tanısı koydu. İlac olarak x-ven 500mg hap, proctolog krem ve proct0-Glyvenol fitil verdi. İlaçları 4-5 gündür kullanıyorum ancak hemoroidde bir küçülme mevcut degil. Sancılarım biraz azalmıştı lakin bugün tekradan artışa geçti. Sizce bu tedavi yöntemi yeterli mi eğer öyle ise ne kadar sürede tamamen bir iyileşme olur. Değilse ne önerirsiniz? Daha etkili başka merhemler kullanmak gerekir mi? Ve son olarak bu hemoroid türünün hiv veya HPV virüsü ile bir ilgisi var mı? Şimdiden çok teşekkür ederim.
Kolay gelsin.
Anal fissürde makatta kitle olmaz zaten. Ağrılı şişlik tromboze hemoroid ile uyumludur. Verilen ilaçlar da uygundur. Eğer tromboz büyükse ve ağrı çoksa küçük bir müdahale ile oradaki pıhtı boşaltılabilir.buna gerek görmediğine göre ya poliklinik imkanları yetersiz de ya da boşaltılacak kadar büyük bir hematon ya da pıhtı yoktu.daha kolay düzelmesi için kabız veya ishal olmayın tuvalette fazla oturmayın, ıkınmayın. Ağrılar geçmiyor ise doktorunuza kontrole gidin.tromboze hemoroid ne kadar sürede iyileşeceği trombozun büyüklüğüne ödemin varlığını ve sizin dışkılama alışkanlığınıza bağlı olarak değişir kesin bir süre verilemez.Tromboze hemoroidin HİV veya HPV virüsü ile ilişkisi yoktur.
Merhaba hocam annem 70 yaşında makat ağzında şişlik varmış ara ara ishal oluyor sık olmasada bazen sancı yapıyormuş neden olabilir acaba kolay gelsin
70 yaşında makattaki şişliği ve sık sık ishal oluyorsa ishalin sebebinin mutlaka bulunması gerekir. Özellikle kanamada eşlik ediyorsa muayenesiz hiçbir ilaç kullanmayınız.İshalden dolayı makatında zaman zaman anal hematom olabilir, bu da ağrı yapar ya da fissür olursa ağrı yapar. İshalden dolayı olma ihtimali yüksektir. Fakat dediğim gibi ishalin sebebinin bulunması ve bir anüs muayenesi gereklidir
Merhaba hocam ben de hem makat çatlağı hem de hemoroid var ve anal fisur acısı saatler sürüyor sadece gece ağrıyor bir haftalık olmasına rağmen doktora gittim anerecta procto glyvenol kremleri verdi benim hastalığım kronikleşmiş mi nasıl bir tedavi düşünebilirim bu arada ilaçları kullandıktan sonra anüs dışında meme ucu kadar bir çıkıntı çıktı kaşınıyor sürekli bu nedir
Fissür de bir hafta sürede kronikleşme olmaz. Rahatlıkla ilaçlarla tedavi edilebilir.tedavide en önemli şey kabız ya da ishal olmamaktır Bu amaçla diyetinizi düzenlemelisiniz, bol lifli gıda, su içmelisiniz ve hareketinizi artırmalısınız. Dışkıdan önce 5 dakika sıcak suya oturup vazelinlipomad ya da anuflex pomad anüsün hafif dar yerine sürün. Sonra dışkılayın. Doktorunuzun verdiği ilaçları da kullanın. Fissürün hemen yanında bekçi meme dediğimiz cilt uzantısı olabilir. Normaldir. Onun tedavisi gerekmez.
Hocam merhabalar, yaklaşık iki ay önce anüsümüm tam çıkış noktasında elime sert, bezelye boyunda açık renkli bir kist geldi. Herhangi bir kanama, ağrı, akıntı vb bir şikayetim yok. Bir süreliğine geçtiğini düşünmüştüm ama daha iç bir noktaya doğru kaymış. Şimdi tekrar yüzeye doğru geldi. Pandemi dönemi olduğu için hastahaneye gitmek istemiyorum. Ev de yaşlı ve kronik hastalar var. Bilgilendirirseniz çok sevirim. Kolay gelgin…
Bahsettiğiniz hemoroid memesi olabilir, anal hematom olabilir ya da fissür geçirdiyseniz bekçi memesi, cilde ait bir kist olabilir. Kanama olmaması iyi. Muayene etmeden kesin bir şey demek doğru değil.koruma önlemlerini alarak temiz hastanelere genel cerrahi uzmanına başvurabilirsiniz
Hocam merhaba makatimda akıntı şikayetiyle bir genelcerraha gittim makat sarkması teşhisini koydu ama ne tuvalette nede normal zamanda bagarsagim hiç dışarı cikmiyor makat sarkması hastalığı makatta akıntı yaparmi birde bagarsak dışarı çıkmadan makat sarkması hastalığı olurmu teşekkürler.
Makat sarkmasında özellikle ıkındıktan sonra , bazen içeri giren, bazen hep dışarıda kırmızı bağırsak vardır. Makatta ıslaklık şeklinde akıntı yapabilir. Belki doktorunuz sizi ıkındırttıysa çıktığını görmüştür. Görmeden bir yorum yapmam, yanlış ya da doğru teşhis demem mümkün değil.
Merhaba hocam makat sarkması hastalığı anal muayeneyle anlasilirmi teşekkürler.
Çoğunlukla anlaşılır. Ancak bazen defekografi, MR gibi ek tetkikler gerekebilir.
Merhaba hocam makat kaslarinin zayiflamasi durumunda ameliyatla duzelmez yazmissiniz peki makat estetik ve daraltma ameliyatlari makat kaslarini onarmak için yapılan ameliyatlar degilmi ve estetik ve daraltma ameliyatlarını hangi durumlarda yapiyorsunuz bilgilendirirmisiniz.
Makat kaslarının gevşemesi il ilgili ameliyat yok demiştim. Bu bir estetik amaç değildir. Travma, doğum sonrası kas yırtılmalarında bacak gibi yerlerden kas alıp anüs etrafına sarma gibi büyük, bir kaç seanslık ameliyatlar yapılabilir. Ama gevşeme için bu ameliyatlar uygulanmıyor. Estetik daraltma ameliyatı kaslara yönelik değil, anüs derisini daraltmaya yöneliktir. Ayrıca anüs estetiğinde daha çok kronik fissürlerde oluşan, dışarıya sarkan bekçi memeler (cilt uzantıları) alıyoruz. Gevşemeye yönelik anüs derisi altına dolgu yapılabilir. Bu işlem çatlak ameliyatı sonrasında gaz kaçırma da daha etkilidir. Belirli aralıklarla tekrarlanması gerekir.
Hocam cevaplariniz için teşekkürler size son bir sorum daha olacak benim makat kaslarimda zayıflama oldu ve makat bölgemde biraz genişleme var bunu elimle dediğimde anlıyorum ve makat bolgemde devamlı ıslaklık ve pis kokulu bir akıntı oluyor emar çekildim bir şey çıkmadı fissur veya fistül olsaydı emarda cikarmiydi birde makat estetik ve daraltma ameliyatlariyla bu akıntıdan kurtulabilirmiyim.
Anüse çok yakın fistüller MR da çıkmayabilir. Fissür tanısı için muayene yeterlidir, MR a gerek olmaz. Daha önce belirttiğim gibi makat daraltma ameliyatları kasta bir deformasyon varsa çok başarılı değildir. O kaslara bir takım akımlar verilerek güçlendirme tedavileri vardır. Bazı durumlarda anüs derisnin altına dolgu maddesi verilerek daraltılabilir. Karar vermek için muayene gerekir. Akıntının sebebi bu gevşeme mi, MR da çıkmayan minik bir fistül mü, kriptit dediğimiz anüs bezi iltihabı mı tespit edilmeli. İltihap yoksa dolgu açısından değerlendirilebilir.
Merhaba hocam makat kaslarinin zayiflamasinin tedavi şekli ameliyatmidir.
Hayır, ameliyatla kasılma tekrar sağlanamaz. Evde keger egzersizleri yapabilirsiniz. Makat kasını sanki gaz- dışkınız gelmiş gibi, kaçmasını önlemek ister gibi kasılı tutup 5 e kadar sayıp bırakın. you tube da değişik kegel egzersizleri bulabilirsiniz. Bunlar işe yaramazsa o bölgeye bazı akımlar verilerek kasları güçlendirilebilecek özel yöntemler var. Uzun ve pahalıdır.
Seher hanım;ben de 1940 yılında ermenek’in Uğurlu köyünde doğmuş bir hemşehrinizim. İzmir’yaşıyorum.Hastalığımın teşhisi kolonoskopi ile saptandı.Tedavi yöntemi ile ilgili bilgi verebirseniz çok sevinirim.Selamlar
Tanıştığımıza memnun oldum. Kolonoskopi ile ne tanısı konduğunu belirtmemişsiniz. Bu hastalığınızı belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırım. İnstegramınız varsa Op.Dr.Seher Şirin Genel Cerrahi Uzmanı hesabına özelden kolonoskopinizi ve hastalığınızı yazabilirsiniz. Bilgilendirmeye çalışırım. 0542 621 0888 numaralı hattan WhatsApp la da yollayabilirsiniz. Benim istediğimi belirtin WhatsApp da.
Merhaba hocam. Normal dogum yaptim ve yietilma oldu 2 defa amaliyatla dikildi yirtik derindi 1 aydan sonra makatimda catlak oldu bugunletde doktorada gidemiyorum virusten dolayi ne yapmaliyim. Bebegimi emziriyorum nasil bir ilac krem kullanmaliyim..cok agri oluyir sizi kesik gibi agri
Doğum sonrası bazı komplikasyonlara bağlı olarak hareketiniz azalmış, beslenmeniz değişmiş olabilir. Dolayısıyla kabızlık fissür oluşmasına sebep olmuştur. Öncelikle kabızlığı yenmeniz için bol su için, bol sebze ve lifli meyveler tüketin. Evin içinde hareketinizi artırmaya çalışın. Dışkınız gelince ertelemeyin, bekletmeyin. Kabızlığın düzenlenmesi için www. sehersirin. com da makat hastaları nasıl beslenmeli ve kabızlık nasıl giderilir konularından ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Dışkılama öncesinde 5 dakika sıcak suya oturun, ya da 2 dakika sıcak duş tutun. Sonrasında anüsün hafif içine doğru (anüsün dar yerine) vazelin pomat bolca sürün. Sonra dışkılayın. Günde 2 kez anuflex pomad ve fitokrem pomad değişik zamanlarda sürebilirsiniz. Normal koşullarda muayene etmeden ilaç önermiyorum. Ama bu günlerde bir yere muayeneye gitmeniz sizi ve bebeğinizi, aile büyüklerinize virüs bulaştırabilir. Bebeğe bu ilaçların zararı yok. Şikayetleriniz geçmezse mutlaka muayene olmanız gerekir.
Seher hocam selamlar,
Annem 2005 yılında eylül ayinda rectum tm den ameliyat oldu. Ameliyattan önce 25 kur işin tedavisi aldı. 2006 yılının nisan ayında da bagirsagi içeri alındı su anda kendisinde anal fissur oluştu. Çarşamba günü botox oldu. Su anda gune agrisi var. Sizden ricamiz bize tam listeli bir beslenne listesi. Ne tür yiyecekler yemeli ve yememeli. Yasam standaedini cok etliyor. Ilginizden dolayi cok teşekkür eder ıyi çalışmalar dilerim
Botoks sürecini ve beslenmeyi aslında doktorunuz sizi anlatmalıydı bu süreçte bizim dahil olmamız çok doğru değil. Bu nedenle doktorunuza da sormalısınız. Botoks yapıldığı zaman hemen anında etki etmez. Etki etmesi bir haftayı bulabilir. Ne tedavisi yapılırsa yapılsın beslenmesine özen göstermeli. Liften zengin sebze ağırlıklı yemeli. Elma, armut, erik, kayısı, hurma, incir gibi liften zengin meyveler yemeli. Badem, kuru fasulye, nohut lif açısından zengindir. Bağırsak çalışması için yoğurt ve kefir yiyebilir. Bol yürüyüş yapmalı. Dışkı gelince bekletme melisiniz.Günde 3 litre su içmelisiniz. www. sehersirin.com da beslenme ve kabızlık önerilerini geniş olarak bulabilirsiniz.
Hocam merhaba rahatsız ediyorum k bakmayın lütfen bende hemoroid vardı bi kaç gün öncede kabızlık başladı ben doktora gıttım bu aralar çocuk da düşündüğümüzü söyledim muayene etti bana makattan sürülen anestol pomadla procto dıe başlayan ıkı tane krem le bekunus verdi hamile kalana kadar kullanmamı önerdi ben sormayı unuttum şimdi çocukta düşündüğümüz İÇİN bu kremleri nasıl kullanmam gerek yani esımle birliktelikten önce mi yoksa sonra mı gebe kalmamı etkilememesi açısından kaç saat ara da fark olması ve nasıl kullanmam gerekiyor bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim hocam
Bu krenlerin kullanma zamanının eşinizle birlikte olmasıyla alakası yok. Gebe kalmanızı etkilemez. Günde 2 kez makatınıza sürebilirsiniz. Gebe kalınca şikayetlerinizin artmaması için beslenmenizi ve hareket tarzınızı değiştirmelisiniz. Bol lifli gıdalar, bol su tüketmeli ve yürüyüş yapmalısınız. www. sehersirin. com da kabızlık ve beslenme önerileri, gebelerde artan makat hastalıklarıyla ilgili geniş bilgi bulabilirsinz.
Hocam son günlerde makatımda yanma şikayetim vardı. 5 gün içinde 30 saat otobüs yolcuğu yaptıktan sonra ortaya çıkmaya başladı.Eczaneden pruzon isimli kremi aldım ve kullanmaya başladım. Şikayetlerimi belli düzeyde azalttı ama şimdi makat bölgemi yokladığım zaman 3 yerde beyaz sivilceye benzer şey elime geliyor.2 tanesi küçük, bir tanesi daha büyük. benim yanma hissimi de büyük olan yapıyor zaten çünkü oraya krem değince rahatlıyorum.
internette siğil vs şeyleri araştırdım ama hayatımda anal ilişki vs şeyler yapmadım. o tarz bir hastalık olduğunu düşünmek istemiyorum.
Bahsettiğiniz sivilce gibi lezyonlar siğil, fissürün bekçi memesi olabilir. Görmeden kesin bir şey demek doğru değil. Bir anda 3 tane olması siğile daha çok benziyor. Yalnız anal ilişki ile bulaşmayabilir. Genital siğilden yayılma olabilir, az da olsa ıslak zeminlerden bulaşma olduğu da kabul edilir. Siğilse hızla çoğalma devam edebilir. Kesin tanı ve tedavi önerisi için ilk fırsatta muayene olmalısınız.