Kadın Genel Cerrahi Uzmanı (Op. Dr. Seher Şirin) Kimdir?

Daha önceki konularımızda dikkat ettiyseniz, anüs bölgesi hastalıklarının teşhis ve tedavisi için mutlaka Proktoloji, yani makat hastalıkları uzmanlarına muayene olunması gerektiğini belirttik. Bu alanda size ilk önereceğimiz hekimlerden birisi Op. Dr. Seher Şirin‘dir. Özellikle kadın genel cerrahi uzmanı arayan hanımların ilk tercihi olan Şirin’in 30 yılı aşkın hekimlik tecrübesiyle tanışma fırsatını bu sayfada bulacaksınız.

Op. Dr. Seher Şirin Kimdir?

Kadın Doktor

1961 Yılında Karaman-Ermenek’te Doğdu
İlk olarak doğduğu ve yaşadığı yerlere bakacak olursak, 1961 yılında Karaman’ın Ermenek ilçesinde dünyaya geldiğini belirtmek gerekir. Bir süre sonra ailesiyle birlikte Mersin’e taşınmış olup, ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamlamıştır.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden Mezun Oldu

Sürekli hayalini kurduğu doktorluğa ilk adımını 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazanarak attı. (1)

Altı yıllık tıp eğitim sürecinden sonra 1985 yılında doktor unvanını alan Seher Şirin, iki yıllık mecburi hizmet görevini Muğla Devlet Hastanesinde pratisyen hekim olarak tamamlamıştır.

Kısa bir süre Silivri Sağlık Grup Başkanlığında çalıştıktan sonra, 70. Yıl Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde pratisyen doktor olarak üç yıl görev yapmıştır.

1990 Yılında Genel Cerrahi Uzmanlık Eğitimine Başladı

Mezuniyetinin üzerinden beş yıl geçtikten sonra uzmanlık eğitimine başlayan Doktor Seher Şirin, hayatında önemli bir yere sahip olacak eski adıyla SSK Samatya Hastanesi, şimdiki adıyla T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzmanlık eğitimine başlamıştır.

O dönemde, kadın doktorların pek rağbet etmediği ve cesaret göstermediği genel cerrahi ihtisasının zorluklarını göze almış ve uzun süre hastanenin tek kadın genel cerrahi doktoru (asistanı) olarak çalışmıştır. Burada gece-gündüz, oldukça yoğun bir şekilde, dört yıl süren genel cerrahi ihtisasını tamamlamıştır.

Genel Cerrahi Uzmanı Olarak Şişli SSK Hastanesinde Göreve Başladı

1994 yılında genel cerrahi ihtisasını tamamlayan Doktor Seher Şirin, ilk görev yerini Şişli SSK Hastanesi olarak belirlemiştir. Bir yıl süren bu görevin ardından, genel cerrahi ihtisasını aldığı T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (eski adıyla SSK Samatya Hastanesi) bu kez Genel Cerrahi uzmanı olarak dönmüştür. (2)

SSK Samatya’da 18 Yıl Görev Yaptı

1997 yılında göreve başladığı T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2015 yılında emekli olmuştur. Binlerce insana umut olmuş ve birçok sağlık alanında hizmet vermiştir. Emekli olduktan sonra İstanbul Yeşilköy’de özel bir klinikte Genel Cerrahi Uzmanı olarak göreve başlamıştır.

Op. Dr. Seher Şirin Hangi Hastalıklara Bakıyor?

İlgilendiği Başlıca Hastalıklar:

Uzun yıllar görev yaptığı hastanenin hizmet hastanesi olması nedeniyle genel cerrahinin alanına giren her tür hastalığın tedavisiyle ilgilenmiş ve bu alanlarda deneyim kazanmıştır. Hastalarının büyük çoğunluğunu kadın genel cerrahi uzmanını tercih eden kadın hastalar oluşturmuştur. Bu nedenle, özellikle kadınların muayeneden çekindiği meme ve makat hastalıkları alanında daha yoğun çalışmıştır. Makat hastalıkları konusundaki deneyimi nedeniyle erkek hastalar tarafından da tercih edilen bir hekim olmuştur. (3)

Hemoroid (Basur): Kadın ve erkek ayrımı olmadan özellikle kabızlık problemi yaşayan insanlarda en sık görülen hastalıktır. İshalde de olabilir. Nedeni dışkılama esnasında ıkınmaya bağlı olarak toplardamar genişlemesidir.

Op. Dr. Seher Şirin, hemoroid tedavisinde özellikle ameliyatsız yöntemlere önem vermektedir. Birinci derece ile gelmeniz halinde ilaçlarla tedavi edilebilir. 2 ve üçüncü derece olması halinde ise Lazer ve Rubbel Band Ligation (RBL) dediğimiz (Lastikle Boğma Yöntemi) uygulamaktadır. 4. Derece olması halinde ise tek çözüm yolu ameliyattır. Laserle ameliyat  veya  THD yöntemi dışarıda dikiş olmadığından ağrısız bir çözüm olarak tercih etmektedir. (4)

Kıl Dönmesi (Pilonidal Sinüs): Genellikle erkeklerde ve özellikle 15-30 yaş arası erkeklerde görülen bir sorun. Her ne kadar kıl batması ile karıştırılsa da, aslında kuyruk sokumu bölgesinden cilt altına kıl, tüy gibi yabancı cisimlerin girmesi ve orada zamanla bir yumak kapsül haline gelmesiyle oluşur.

İlk başlarda ciddi bir şikayete neden olmasa da, ilerleyen süreçte apse, kuyruk sokumunda şiddetli ağrı, devamlı akıntı gibi sorunlarla hayat kalitesini düşürür.

Kesin çözüm yolu ameliyattır. Mümkün olan hastalarda, özellikle fazla yayılmamış durumlarda mikro sinüsektomiyi tercih etmektedir. Bu sayede hastanın hastaneye yatmasına, anestezi almasına ve günlerce ağrı çekerek yüzü koyun yatmasına gerek kalmaz. İleri derecede olan hastalarda ise mikrosinüsektomiye benzer avantajları bulunan ameliyat çeşidi olan Karidakis ameliyatını uygulamaktadır. (5)

Makat Çatlağı (Anal Fissür): Yine kabızlık problemi olan insanlarda yaygın görülen bir hastalık olan makat çatlağı, hastalar tarafından makat yırtığı veya makatta damar çatlaması olarak da tanımlanır. Sert dışkılamanın ya da çok sulu ishalin neden olduğu anüs iç kısmındaki çizik veya yara, bir ay içerisinde ilaçlar ve bazı önlemlerle tedavi edilebilir.

Tedavi edilmediğinde kronik hale gelebilir ve ameliyat ya da botoks enjeksiyonu gibi müdahaleler gerekebilir. Doktorumuz Seher Hanım, ameliyat ve bazı yan etkilerinden çekinen hastalarda, sadece bir dakika süren botoks tedavisini uygulamaktadır. (6)

Anal Hematom (Makatta Pıhtı Toplanması): Makatta ağrı ve meme oluştuğunda, pıhtılaşmış hemoroidle karıştırılabilen anal hematom oldukça sık görülmektedir. Hemoroid’de aslında genellikle ağrı görülmez. Makatta pıhtı toplanması anlamına gelen bu hastalık, yine kabızlık ve dışkılama esnasındaki ıkınma ile yakından alakalıdır. İkınma, anüs bölgesindeki damarların patlayarak cilt altına kan akışına ve kanın pıhtılaşarak ağrıya dönüşmesine neden olur. Küçük ve ağrısız bir tedavi yöntemi olan, 1 cm’lik alanda yapılan kesi ile pıhtı boşaltılır.

Makat Siğili (Kondilom) HPV virüsünün sebep olduğu, sivilce gibi lezyonlar genellikle cinsel yolla bulaşır. Dokuya bulaştıktan sonra, yıllarca dokuda kalabilir. Anal kondilomda, anüsün iç kısmının anoskopla kontrolü ve varsa anüste ve rektumda tedavisi gereklidir. (7)

Lezyonlar tedavi edildikçe yenileri çıkabilir. Bu nedenle, sıkı takip altında ayda bir yapılan kontrol ve her yeni çıkan lezyona uygulanan tedavi önemlidir. Tedavisinde ilaç tedavisi, kriyoterapi, elektrokoterle yakma veya radyofrekansla yakma gibi yöntemler bulunur.

Op. Dr. Seher Şirin, kriyoterapinin başarısız olduğunu, ilaç tedavisinin siğillerle beraber sağlam dokuyu da yaktığını ve elektrokoter yaralarının zor iyileştiğini belirterek, bu yöntemleri tercih etmemektedir.

Radyofrekans ile tüm lezyonları tek tek lokal anestezi uygulayarak, hastaneye yatmadan temizlemektedir. Sonrasında, ayda bir yapılan beş kontrol sırasında yeni çıkan lezyonları ücretsiz olarak yakmaktadır.

Op. Dr. Seher Şirin sadece Proktoloji değil aynı zamanda meme hastalıkları uzmanıdır.

Meme Hastalıkları Teşhis ve Tedavisi
Uzmanımıza aşağıdaki soru ve yorum formu aracılığıyla sadece makat hastalıkları değil, aynı zamanda meme hastalıkları ile ilgili de sorular sorabilirsiniz. T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yaptığı 18 yıllık süreçte, meme hastalıkları çalışma grubunda yer almış ve meme kanseri teşhisi ve tedavisinde önemli rol oynamıştır. Her sekiz kadından birinde görülen meme kanseri ile ilgili muayene ve tedavi imkanlarından faydalanabilirsiniz. (8)

Medikal Estetik Uygulamaları

Ben Aldırma:Yüz ve vücuttaki her tür benler kötü şüphe içermiyorsa ameliyatsız (radyofrekansla buharlaştırma ,damar benlerinde infraret koagülasyon) tedavileri yapmaktadır. Bu yöntemler vücutta en az iz bırakan yöntemlerdir. Benler kanser şüphesi içeriyorsa punch biyopsi (küçük doku örnekleri alma ) alarak benleri inceletmektedir. Eğer kanser şüphesi fazla ise, gereğinde lezyonu lokal anestezi ile küçük bir  cerrahi müdahaleyle çıkarmaktadır. Ben aldırma nasıl yapılır? Başlıklı yazıyı okumanızı öneririm.

Nasır:Ellerde veya ayaktaki nasırları radyofrekans yöntemi ile  nasırın kökünü de alarak çıkarır.

Lipom (yağ bezeleri):Saçlı derideki yağ kistlerinde  saçı kesmeden olabildiğince küçük kesi ile çıkarma işlemini yapmaktadır.

Endoskopi: Mide barsak hastalıklarının tanısında önemli bir yöntem olan Gastroskopi, kolonoskopi işlemlerinde 23 yıllık deneyimi vardır.

Diğer cerrahi hastalıklar: Op.Dr.Seher Şirin genel cerrahi uzmanıdır.Diğer cerrahi hastalıkların(guatr,safra kesesi,apandisit  gibi) tanı ve tedavisini yapabilmektedir.

Adres Bilgileri: 
Op. Dr. Seher Şirin şu anda Antalya’da hasta kabulüne devam etmektedir.
Yüksekalan Mahallesi, 485 Sokak, No:2 Kat: 1 Muratpaşa / Antalya
Telefon: 0242 312 22 20
WhatsApp: 0532 459 69 00
Web: www.ideaantalya.com

Sorularınız var mı?

Evet arkadaşlar uzmanımız ile ilgili özet bilgilere yer verdik, şimdi kendisine sormak istediğiniz sorular varsa aşağıdaki yorum formunu kullanarak iletebilirsiniz. Sizden gelen sorulara burada yanıt vermektedir.

REFERANSLAR

  1. Günergün, F., & KADIOĞLU, S. (2006). İstanbul Üniversitesi’nin yerleşim tarihçesi üzerine notlar. Osmanlı Bilimi Araştırmaları8(1), 135-163.
  2. Baskan, S., Çakmak, A., Göksoy, E., Abbasoğlu, O., Çelebi, A. E., Güllüoğlu, B., … & Aktaş1, H. (2009). Genel cerrahi uzmanlık eğitimine farklı bir bakış. Ulusal Cerrahi Dergisi25(4), 142-5.
  3. ORAL, S. E., & Nadiye, Ö. Z. E. R. (2020). Bir Kolonoskopi Gerçeği: Utanma Duygusu ve Yönetimi. Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi9(2), 216-221.
  4. Ferhat, Ç. A. Y., Kanat, B. H., & Girgin, M. (2017). Hemoroit tedavisinde lastik band ligasyon sonuçlarımız. Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi3(3), 581-588.
  5. MENTEŞ, O. D. M. Ö., Uzmanı, E. H. H. G. C., ÖZDEMİR, O. D. M., Uzmanı, E. H. H. G. C., & ÖZGÜL, O. D. Ö. PILONIDAL SİNÜS HASTALIĞI VE CERRAHİ TEDAVİSİ.
  6. ERSAN, Y., YAVUZ, N., ÇİÇEK, Y., ERGÜNEY, S., & KUŞASLAN, R. (2004). Anal fissürlerde medikal tedavi. Cerrahpaşa Tıp Dergisi35(4).
  7. Yazgan, S., Koçberber, Ç., Suleymanzade, N., & Can, U. Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar? Sağlığını Şansa Bırakma; Koru (n)!!!.
  8. Özdemir, L., Tekbaş, Ö. F., Erdal, M., & Balkan, M. (2007). GATA Meme Hastalıkları Polikliniği’ne Başvuran Hastalarda Meme Kanseri Risk Faktörlerinin Araştırılması. Türkiye Aile Hekimliği Dergisi11(4).

747 Yorum

  1. Hocam iyi günler ben anal apse ve lazerle fistül ameliyatı oldum herşey normal fakat dışkılama yaptıktan sonra anüsten yumuşak dışkı geliyor ve bu bı kaç saat sürüyor ne yapmalıyım lütfen yardımcı olur musunuz ?

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Fistül ameliyatında lazerle bile olsa makat kaslarının zarar görme ihtimali var.Sizde de böyle bir durum olabilir. Bunu anlamak için anal muayene ,bazı durumlarda endoanal ultrason gerekebilir. Ameliyatta fistülün durumunu,kaslarla ilişkisini en iyi doktorunuz bileceğinden önce ona danışmalı ve muayene olmalısınız.

  2. Merhaba benim Makat bölgemde ufak bi yumru var şiş gibi ama ağrı vb şeyler yok sadece taharet alırken küçük bi kanama oluyor sebebi nedir acaba?

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Dış hemoroid olabilir. Hemoroid genellikle ağrısız,kanamayla kendini belli eder. Kabız olmak ve tuvalette ıkınmak durumu ve kanamayı artırabilir. Kesin teşhis için muayene olmanız gerekir.

  3. merhaba hocam 7 aydır makat rahatsizligi çekiyorum doktorada hiç gitmemiştim utanıyordum artik dayanamiyorum geçen hafta gittim genel cerrahiye muayene yaptı rektal tuşe kolonoskobiye gonderdi çarşamba günü kolonoskobiye girdim sonuç hemoroid ve fissürmüş hocam 7 aydır hergün dişkılamadan sonra makatimin içiçizilmiş gibi yaniyirdu aciyordu yanma gun boyu devam ediyordu kaşiniyordu kurtkayniyormuş gibi doktor ilaç yazdi anestol modet duphalak dolareks hocam bu ilaçlarin faydasi olmassa ne yapacaim hangisinin amaliyatini olmaliyim ikisininde amaliyatini olmalimiyim beni perişan eden hangisi hocam yaşamak istemiyorum artik her günüm işkence sayğilar

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Size ağrıyı veren anal fissürdür. Fissür 1-2 ayı geçtiyse ilaç tedavisine çok fazla cevap vermez. kronik fissürde makat etrafındaki kaslar kasılır. Fissürde ameliyatda bu kası kesiyoruz,nadir de olsa bazı yan etkileri var. Ameliyat kadar başarı sağlayan botoks tedavisinde de 2 enjeksiyonla bu kası felç ediyoruz. Yani makat her ikisinde de gevşemiş oluyor. Fissür için yapılan bu işlemler makatta basıncı azalttığından erken evre hemoroidlere de iyi gelmektedir.Ayrıca fissür tedavisi için kabız olmaması önerilir,bu da hemoroidin gerilemesini sağlayacaktır.Benim tercihim genellikle önce fissüre yönelik tedaviyi yapmaktır. İleri evre hemoroid varsa ikisi de aynı seansta yapılabilir.

  4. Hocam kolay gelsin merhabalar.şikayetimle ilgili sorum olucak size. Yaklaşık 2 buçuk ay önce tuvaletimi yaparken cam parçası cıkarıyormuş gbi acı tuvaletten sonra peçetede kan ve tuvaletimi yaptıktan sonra 10 15 dk kadar yanma ve ağrı şikayetiyle genel cerraha gittim fakat gittiğimde şikayetlerimin başlamasından 1 ay geçmişti. Doktor fiziki muayene etti ve anal fissür var dedi madecassol ve pomad verdi 1.5 aydır kullaniyorum düzenli kanamam ve büyük ağrılarım durdu fakat fissürün ordaki oluşan meme geçmedi krem sürerken az da olsa bi sızı ve yanma olabiliyor. Anestolu uzun süredir kestim fakat madeccassolu bıraktıgımda kuruluk ve hafif batma oluyor.kremleri nasıl bırakabilirim ?

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Fissür başladığında ilk zamanlarda ilaç tedavisiyle,kabızlığın düzenlenmesiyle iyileşme şansı vardır. Sizde de böyle olmuş ve tedaviye cevap vermiş. Makattaki meme bekçi memedir,bir cilt uzantısından ibarettir. İlaç tedavisiyle geçmez ama tıbben alınmasına gerek yoktur. Kabız kalmayın,sert dışkılamayın. Kestiğinizde şikayetleriniz devam ediyorsa kontrole gidin.Doktorunuz durumu görerek kesmesinde fayda var.

  5. kolay gelsin hocam size merak ettigim bir kaç sorum olacakhocam ben bir yıl önce mayıs ayinda fissur amaliyatı oldum çok şükür dişkilama yaparken sounum yok fissurumde iyi oldu ama makatimda sürekli duranbi sızlama yanma var hocam amaliyattan sonra kesilen kastan dişardaki kesi yerinden olurmu hocam bende iç basurda var yani fissur iyi olduktan sonra sfingterotomi amliyatına dair bir iz kalirmi kastan dolayı agrı sızı yoksa basurdanmi bu şikayetim hocam kafam karma karişik tamam fissurum iyi olduda şikayetim amaliyattanmi kaldi biraz kuruntuluyum hocam cevabinizi bekliyorum

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Ameliyatta yapılan kesi ağrısı bir kaç gün sürer.Kesilen kas ağrı yapmaz. Yeniden yüzeysel fissür oluştuğunda yeni sızılar olabilir. İç basurlarda pıhtılaşma,boğulma gibi durumlar olursa ağrı olabilir. Kesin sebep ancak muayene ile tespit edilebilir. Bu nedenle ameliyatı yapan doktorunuza başvurun. Şikayetlerinizin azalması için kabız ya da ishal olmayın.

  6. Hocam merhaba yaklaşık 4 gündür makat bölgesinde kaşıntı var ve makatın için de hareketlilik ve baskı hissi var için de sanki bir şey hareket ediyormuş gibi kanama ya da büyük tuvalette herhangi bir düzensizlik yok ve bu şikayetler özellikle otururken daha çok oluyor nedeni ne olabilir?

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Anal dermatit, parazit,gıda allerjisi,hijyen hataları olabilir. Makatınızı dışkılama sonrasında yeteri kadar (çok fazla ve az değil) yalnız duru suyla yıkayın.Mutlaka yıkadıktan sonra ve gün içinde kurulayın. Acı,baharatlı,kakaolu,kafeinli gıdalardan uzak durun. Dar ve sentetik çamaşır kullanmayın,çamaşırlarınızı iyi durulayın. Daha fazla bilgi için sehersirin.com da kaşıntı konusunu okuyabilirsiniz. Fissür,fistül,siğil gibi hastalıklar açısından genel cerrahi uzmanına makat muayenesi olun. Dışkıda parazit tetkiki yaptırın.

  7. Merhaba,ben Gizem,24 yaşındayım. İki ay önce kadar genel cerrahi bölümüne gittim, şikayetim; genital bölgenin bittiği yerin hemen altında popo kısmına doğru iç kısımda şişlik sertlik ve acı oldu. Doktor makat apsesi boşaltmamız lazım dedi fakat ben biraz tedirgin olunca antibiyotik verdi geçmezse mutlaka gel dedi. Antibiyotik kullandım 3-4 güne ağrı daha da arttı ve apse daha da şişti bende tekrar randevu alıp gidicektim doktora gidiceğim günün sabahı apse kendiliğinden patlamış. Doktora gittiğimde doktor apseyi boşalttı gazlı bez ve baticon uyguladı ve birde antibiyotik yazdı. 1 hafta sonra gelmemi söyledi mr çekmek için. Bu süre içinde apseden bi akıntı olmadı. Gittim apseyi muayane etti ve sen iyileşmişsin bişey yok mr çekmemize gerek yok şuan ama 1-2 ay içinde akıntı olursa iltihap gelirsin tekrar dedi. Yaklaşık 1 haftadır yine aynı bölgede sertlik şişlik oldu. Bende fucidin-h krem kullandım, 4. Günümde apse patladı iltihap aktı bende boşalmasını sağladım ve baticon sürdüm. Apse patlayalı 3 gün olsu ve bugün yine şişti sert ve ağrısı da var. Kremi -fucidin-h- sürdüm. Makatımda iki gündür de rahtsızlık hissi var nasıl desem kaşıntıyla başladı sonra sızı yanma otururkwn bile bıçak kesiği gibi bi acı oluyor. Daha öncesinde makat çatlağım vardı 3 yada 4 yıl önce kadar.fitil ve ilaçlarla tedavi görmüştüm.yaklaşık iki sene önce de kabız olma tuvalete çıkamama dolayısıyla kolonoskopi yapılmıştı ve bağırsak sendromu denmişti. Şuan bu apsenin anal fissürle ilgisi olabilir mi? Anal fissür apse oluşumuna sebep olurmu ? Fistül oluşmuşmudur? Canım acıyor apseden dolayı ve regl de olacağım bir iki güne doktorada gidemeyeceğim bir hafta kadar. Lütfen yardımcı olun. İnternette araştırdıkça sinirlerim bozuluyoe fistül oluşmasından korkuyorum. Teşekkürler şimdiden

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Apse tespit edildiği zaman mutlaka cerrahi müdahale ile boşaltılması gerekir. Kendiliğinden boşalmasını beklemek apsenin büyümesine, fistül oluşumunun kolaylaşmasına sebep olur. Ayrıca dışarıdan sürülen krem boşaltılmadığı sürece bir işe yaramaz. Doktorunuzun kontrol ettiği zaman henüz fistül gelişmemiş ya da apse iyileşmiş olabilir. Fakat tekrar apse olduğunda yeniden muayene,gerekirse apse boşaltma müdahalesi yapılmalı. Daha sonra da apse düzelince fistül açısından muayene ve MR gerekir. Fistül oluştuğunda ise tekrar tekrar apse oluşacağından zaman kaybetmeden ameliyat olmanızda fayda var.

  8. Doktor hanım 1 aydan fazla oldu makatta iltihap apse oldum çok ağrı ve sancı yaptı eczanede sprey aldım uyguladım ertesi gün doktora gittim muayene etti ve ilaç antibiyotik verdi ağrı kesici iğne vuruldum acilde ilaçları ictikten 15 dakika sonra apse patladı hem içerde hem dışarıdan pembe kan geldi kusmuk gibi benim hiç bi ağrım kalmadı ertesi gün de devam etti azar azar pembem si kan gelmeye şuan ağrım sizim yok hiç ama hergün gelmese bile iki günde bir bazen sarı sumuksu bazende kırmızı şarap renginde makatta sıvı geliyor yaklaşık 1 aydır devam ediyor devamli makat bölgesine peçete koyuyorum devamlı değiştiriyorum ayrıca halsizlik de var

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Apse oluştuğunda kendisinin patlamasını beklemek yerine cerrahi olarak boşaltılmasını tercih ediyorum. Apse boşaldıktan sonra erken akıntı kesilebilir. Ya da bir süre devam ederse,3 ay kadar bekledikten sonra fistüle dönüp dönmediği ile ilgili olarak kontrol edilir. Fistül oluştuysa ameliyat olmanız gerekir.

  9. Hocam biyopsi sonucu tanı1-bening (apokrin epitel hücreleri)1nolu materyal sol meme iiab 2-bening hiperplazik duktal epitel hücreleri .materyal sağ meme

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Patoloji sonucunda kötü ve ameliyat gerektirir bir durum yak. Ancak takip olmanız gerekir. 3 ay sonra eski tetkiklerinizle birlikte kontrole gitmelisiniz.

  10. Bahrullah Gündoğan

    Hocam merhaba, bende de gaz çıkarma sorunu var ve çıkaramadığımdan dolayı ıkınmak durumunda kalıyorum. Sinüzit hastası olduğumdan dolayı da burnumu temizlerken bile defalarca kendimi zorluyorum. Bazen bu zorlanmadan sonra karın bölgemde ağrı oluyor. Kendimizi bu şekilde zorlamanın iç organlarımıza filan bir zararı olur mu acaba ?

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Zorlanma ve ıkınmayla normalde karın bölgesinde ve iç organlarda bir zarar olmaz. Kasık ya da göbek fıtığınız varsa fıtık sıkışabilir. Anüs bölgesinde anal hematom ve hemoroid olma ihtimali artar.

  11. iyi aksamlar hocam makatimda yanma sizlama kasinti var her gun boyle fazla ayakta durmuyorum ayakta durdugum zaman kasinti sizlama yanma artiyor ozellikle yurudugum zaman hocam bende basur var bir yil once fssurden amaat oldum yeni doktora gittim kolonoskobi yapildi ic hemorod varmis catlak yokmus hocam diskilama yaparken bakiyorum anusume ikininca memeler cikiyor sislikler cok aciyor kasiniyor memeler anusu darastiriyor sanki duru suyla yikarim anusumun agzi cok yaniyor aciyor kabiz ishal deyilim hocam bu rahatsizligim basurdanm i oluyor yoksa fissur amaliyatindan sonra boyle rahatsizlik olurmu kesilen kastan distaki kesi yerinden kisacasi fissur amaliyatindan sonra amaliyata dair bir hahatsizlik izi kalirmi basurdanmi oluyor hocam cevabinizi bekliyorum tesekkurler

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Fissür ameliyatından sonra makat kaslarında fazla açılma ve gevşeme olursa barsak salgısı ve gaz sızması nedeniyle kaşıntı olabilir.Dışarı çıkan memeler ise 3. evre iç hemoroid olabilir. Hemoroidler evresi uygunsa,3.derecedeyse lastik bantla boğma ve infrared koagülasyon gibi yöntemlerle tedavi edilebilir.Kesin teşhis ve tedavi önerisi için muayene olmanız gerekir.

  12. Hocam merhabalar.5 ay önce Ankara Hacettepe hastanesinde anal fissür ameliyatı oldum.Çok şükür büyük abdestimi yaparken sıkıntım yok şikayetlerim geçti.Fakat kesi yapılan bölgede uzun süre oturunca veya uzun süre yürüyüp koşunca ağrı oluyor batma gibi bi his veriyor şimdiye kadar geçmesi lazım değilmi hocam? Doktor 2-3 ayda düzelir demişti maximum.Teşekkürler

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Fissürünüz çok büyük olasılıkla düzelmiştir. Ameliyat yerinde bazen bu tür hareketle olan batmalar olabilir. Fissür ağrısı genellikle dışkılama sırasında olur,hareketle olmaz. Ameliyat yerinin kontrolü açısından doktorunuza başvurmalısınız.

  13. hocam merhaba size son bir soru daha surucağım anal manometriyle endo anal ultrason aynı andamı çekiliyor ve bu çekimlerin ücreti ne kadar sizin hastanenizde bu çekimler yapılıyormu yapılıyorsa randevu alıp size gelicem cevaplarınız için teşekkür ederim.

  14. merhaba hocam benim sorunum ergenliğimde makat bölgeme soktuğum cisimle alakalı bunu üç dört defa yaptım ve bir dahada hiç yapmadım çok sayıda genel cerrahi uzmanına gittim ve makat bölgesinde gözle görünür bir şey olmadığını söylediler aradan beş altı yıl geçmesine rağmen makatımdaki sıkıntılar devam ediyor iş yapınca ve çok yürüdüğüm zaman makatımdan iç çamaşırıma kadar geçen pis kokulu dışkımsı bir akıntı oluyor bazen sadece iç çamaşırına geçecek kadar nemlilik bazende bu akıntı oluyor yürürken istemsiz bir şekilde kalçalarım kıvrılıyor ve kalçalarım birbirine sürtünüyor buda o bölgenin nemlenmesine neden oluyor en son endoskopi çekilmiştim bir şey yok dediler doktor doktor gezmekten bıktım şu an anladımki sorun makatımın iç kaslarında değil makat bölgemin dış kaslarında tuvalet pozisyonunda oturunca o bölgenin kaslarının normal olduğunu anlıyorum fakat ayakta makat bölgeme dokunduğumda o bölgenin yumuşak ve kaslarının gevşemiş olduğunu hissediyorum gözle görünür bir defermasyon yok makat bölgesinin dış kasları bir estetik ameliyatıyla düzelirmi veya önerebileceğiniz bir egzersiz varmı cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Makatınızda fistül,dış hemoroid ya da fissür gibi akınrtı,ıslaklık yapan bir hastalık olsaydı muayene eden doktorlarınız söylerdi. Muhtemelen kaslarınızda olan bir hasardan dolayı barsak salgısında bir sızma var. Bu da ancak anal manometri ile ölçüm yapılarak ve endo-anal ultrasonla hasar kontrolü yapılarak tespit edilebilir.

  15. Tam olarak bilmiyorum ama sanki en çok yemek yedikten sonra makatım kaşınmaya başlıyor ve hemoroidim var bu hemoroide bağlı mıdır?

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Hemoroid kaşıntı yapabilen bir hastalıktır. Hem hemoroidin derecesi, buna uygun tedavi hem de kaşıntı yapan başka makat hastalığının varlığını kontrol etmek amacıyla genel cerrahi uzmanına muayene olun. Dışkıladıktan sonra yeteri kadar ve yalnız duru suyla makatınızı yıkayın.Mutlaka kurulayın. Islak mendil kullanmayın. Dar ve sentetik çamaşır giymeyin. Acı,baharatlı,çikolatalı ve kafeinli gıdalardan uzak durun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir