Kadın Genel Cerrahi Uzmanı (Op. Dr. Seher Şirin) Kimdir?

Daha önceki konularımızda dikkat ettiyseniz, anüs bölgesi hastalıklarının teşhis ve tedavisi için mutlaka Proktoloji, yani makat hastalıkları uzmanlarına muayene olunması gerektiğini belirttik. Bu alanda size ilk önereceğimiz hekimlerden birisi Op. Dr. Seher Şirin‘dir. Özellikle kadın genel cerrahi uzmanı arayan hanımların ilk tercihi olan Şirin’in 30 yılı aşkın hekimlik tecrübesiyle tanışma fırsatını bu sayfada bulacaksınız.

Op. Dr. Seher Şirin Kimdir?

Kadın Doktor

1961 Yılında Karaman-Ermenek’te Doğdu
İlk olarak doğduğu ve yaşadığı yerlere bakacak olursak, 1961 yılında Karaman’ın Ermenek ilçesinde dünyaya geldiğini belirtmek gerekir. Bir süre sonra ailesiyle birlikte Mersin’e taşınmış olup, ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamlamıştır.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden Mezun Oldu

Sürekli hayalini kurduğu doktorluğa ilk adımını 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazanarak attı. (1)

Altı yıllık tıp eğitim sürecinden sonra 1985 yılında doktor unvanını alan Seher Şirin, iki yıllık mecburi hizmet görevini Muğla Devlet Hastanesinde pratisyen hekim olarak tamamlamıştır.

Kısa bir süre Silivri Sağlık Grup Başkanlığında çalıştıktan sonra, 70. Yıl Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde pratisyen doktor olarak üç yıl görev yapmıştır.

1990 Yılında Genel Cerrahi Uzmanlık Eğitimine Başladı

Mezuniyetinin üzerinden beş yıl geçtikten sonra uzmanlık eğitimine başlayan Doktor Seher Şirin, hayatında önemli bir yere sahip olacak eski adıyla SSK Samatya Hastanesi, şimdiki adıyla T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzmanlık eğitimine başlamıştır.

O dönemde, kadın doktorların pek rağbet etmediği ve cesaret göstermediği genel cerrahi ihtisasının zorluklarını göze almış ve uzun süre hastanenin tek kadın genel cerrahi doktoru (asistanı) olarak çalışmıştır. Burada gece-gündüz, oldukça yoğun bir şekilde, dört yıl süren genel cerrahi ihtisasını tamamlamıştır.

Genel Cerrahi Uzmanı Olarak Şişli SSK Hastanesinde Göreve Başladı

1994 yılında genel cerrahi ihtisasını tamamlayan Doktor Seher Şirin, ilk görev yerini Şişli SSK Hastanesi olarak belirlemiştir. Bir yıl süren bu görevin ardından, genel cerrahi ihtisasını aldığı T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (eski adıyla SSK Samatya Hastanesi) bu kez Genel Cerrahi uzmanı olarak dönmüştür. (2)

SSK Samatya’da 18 Yıl Görev Yaptı

1997 yılında göreve başladığı T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2015 yılında emekli olmuştur. Binlerce insana umut olmuş ve birçok sağlık alanında hizmet vermiştir. Emekli olduktan sonra İstanbul Yeşilköy’de özel bir klinikte Genel Cerrahi Uzmanı olarak göreve başlamıştır.

Op. Dr. Seher Şirin Hangi Hastalıklara Bakıyor?

İlgilendiği Başlıca Hastalıklar:

Uzun yıllar görev yaptığı hastanenin hizmet hastanesi olması nedeniyle genel cerrahinin alanına giren her tür hastalığın tedavisiyle ilgilenmiş ve bu alanlarda deneyim kazanmıştır. Hastalarının büyük çoğunluğunu kadın genel cerrahi uzmanını tercih eden kadın hastalar oluşturmuştur. Bu nedenle, özellikle kadınların muayeneden çekindiği meme ve makat hastalıkları alanında daha yoğun çalışmıştır. Makat hastalıkları konusundaki deneyimi nedeniyle erkek hastalar tarafından da tercih edilen bir hekim olmuştur. (3)

Hemoroid (Basur): Kadın ve erkek ayrımı olmadan özellikle kabızlık problemi yaşayan insanlarda en sık görülen hastalıktır. İshalde de olabilir. Nedeni dışkılama esnasında ıkınmaya bağlı olarak toplardamar genişlemesidir.

Op. Dr. Seher Şirin, hemoroid tedavisinde özellikle ameliyatsız yöntemlere önem vermektedir. Birinci derece ile gelmeniz halinde ilaçlarla tedavi edilebilir. 2 ve üçüncü derece olması halinde ise Lazer ve Rubbel Band Ligation (RBL) dediğimiz (Lastikle Boğma Yöntemi) uygulamaktadır. 4. Derece olması halinde ise tek çözüm yolu ameliyattır. Laserle ameliyat  veya  THD yöntemi dışarıda dikiş olmadığından ağrısız bir çözüm olarak tercih etmektedir. (4)

Kıl Dönmesi (Pilonidal Sinüs): Genellikle erkeklerde ve özellikle 15-30 yaş arası erkeklerde görülen bir sorun. Her ne kadar kıl batması ile karıştırılsa da, aslında kuyruk sokumu bölgesinden cilt altına kıl, tüy gibi yabancı cisimlerin girmesi ve orada zamanla bir yumak kapsül haline gelmesiyle oluşur.

İlk başlarda ciddi bir şikayete neden olmasa da, ilerleyen süreçte apse, kuyruk sokumunda şiddetli ağrı, devamlı akıntı gibi sorunlarla hayat kalitesini düşürür.

Kesin çözüm yolu ameliyattır. Mümkün olan hastalarda, özellikle fazla yayılmamış durumlarda mikro sinüsektomiyi tercih etmektedir. Bu sayede hastanın hastaneye yatmasına, anestezi almasına ve günlerce ağrı çekerek yüzü koyun yatmasına gerek kalmaz. İleri derecede olan hastalarda ise mikrosinüsektomiye benzer avantajları bulunan ameliyat çeşidi olan Karidakis ameliyatını uygulamaktadır. (5)

Makat Çatlağı (Anal Fissür): Yine kabızlık problemi olan insanlarda yaygın görülen bir hastalık olan makat çatlağı, hastalar tarafından makat yırtığı veya makatta damar çatlaması olarak da tanımlanır. Sert dışkılamanın ya da çok sulu ishalin neden olduğu anüs iç kısmındaki çizik veya yara, bir ay içerisinde ilaçlar ve bazı önlemlerle tedavi edilebilir.

Tedavi edilmediğinde kronik hale gelebilir ve ameliyat ya da botoks enjeksiyonu gibi müdahaleler gerekebilir. Doktorumuz Seher Hanım, ameliyat ve bazı yan etkilerinden çekinen hastalarda, sadece bir dakika süren botoks tedavisini uygulamaktadır. (6)

Anal Hematom (Makatta Pıhtı Toplanması): Makatta ağrı ve meme oluştuğunda, pıhtılaşmış hemoroidle karıştırılabilen anal hematom oldukça sık görülmektedir. Hemoroid’de aslında genellikle ağrı görülmez. Makatta pıhtı toplanması anlamına gelen bu hastalık, yine kabızlık ve dışkılama esnasındaki ıkınma ile yakından alakalıdır. İkınma, anüs bölgesindeki damarların patlayarak cilt altına kan akışına ve kanın pıhtılaşarak ağrıya dönüşmesine neden olur. Küçük ve ağrısız bir tedavi yöntemi olan, 1 cm’lik alanda yapılan kesi ile pıhtı boşaltılır.

Makat Siğili (Kondilom) HPV virüsünün sebep olduğu, sivilce gibi lezyonlar genellikle cinsel yolla bulaşır. Dokuya bulaştıktan sonra, yıllarca dokuda kalabilir. Anal kondilomda, anüsün iç kısmının anoskopla kontrolü ve varsa anüste ve rektumda tedavisi gereklidir. (7)

Lezyonlar tedavi edildikçe yenileri çıkabilir. Bu nedenle, sıkı takip altında ayda bir yapılan kontrol ve her yeni çıkan lezyona uygulanan tedavi önemlidir. Tedavisinde ilaç tedavisi, kriyoterapi, elektrokoterle yakma veya radyofrekansla yakma gibi yöntemler bulunur.

Op. Dr. Seher Şirin, kriyoterapinin başarısız olduğunu, ilaç tedavisinin siğillerle beraber sağlam dokuyu da yaktığını ve elektrokoter yaralarının zor iyileştiğini belirterek, bu yöntemleri tercih etmemektedir.

Radyofrekans ile tüm lezyonları tek tek lokal anestezi uygulayarak, hastaneye yatmadan temizlemektedir. Sonrasında, ayda bir yapılan beş kontrol sırasında yeni çıkan lezyonları ücretsiz olarak yakmaktadır.

Op. Dr. Seher Şirin sadece Proktoloji değil aynı zamanda meme hastalıkları uzmanıdır.

Meme Hastalıkları Teşhis ve Tedavisi
Uzmanımıza aşağıdaki soru ve yorum formu aracılığıyla sadece makat hastalıkları değil, aynı zamanda meme hastalıkları ile ilgili de sorular sorabilirsiniz. T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yaptığı 18 yıllık süreçte, meme hastalıkları çalışma grubunda yer almış ve meme kanseri teşhisi ve tedavisinde önemli rol oynamıştır. Her sekiz kadından birinde görülen meme kanseri ile ilgili muayene ve tedavi imkanlarından faydalanabilirsiniz. (8)

Medikal Estetik Uygulamaları

Ben Aldırma:Yüz ve vücuttaki her tür benler kötü şüphe içermiyorsa ameliyatsız (radyofrekansla buharlaştırma ,damar benlerinde infraret koagülasyon) tedavileri yapmaktadır. Bu yöntemler vücutta en az iz bırakan yöntemlerdir. Benler kanser şüphesi içeriyorsa punch biyopsi (küçük doku örnekleri alma ) alarak benleri inceletmektedir. Eğer kanser şüphesi fazla ise, gereğinde lezyonu lokal anestezi ile küçük bir  cerrahi müdahaleyle çıkarmaktadır. Ben aldırma nasıl yapılır? Başlıklı yazıyı okumanızı öneririm.

Nasır:Ellerde veya ayaktaki nasırları radyofrekans yöntemi ile  nasırın kökünü de alarak çıkarır.

Lipom (yağ bezeleri):Saçlı derideki yağ kistlerinde  saçı kesmeden olabildiğince küçük kesi ile çıkarma işlemini yapmaktadır.

Endoskopi: Mide barsak hastalıklarının tanısında önemli bir yöntem olan Gastroskopi, kolonoskopi işlemlerinde 23 yıllık deneyimi vardır.

Diğer cerrahi hastalıklar: Op.Dr.Seher Şirin genel cerrahi uzmanıdır.Diğer cerrahi hastalıkların(guatr,safra kesesi,apandisit  gibi) tanı ve tedavisini yapabilmektedir.

Adres Bilgileri: 
Op. Dr. Seher Şirin şu anda Antalya’da hasta kabulüne devam etmektedir.
Yüksekalan Mahallesi, 485 Sokak, No:2 Kat: 1 Muratpaşa / Antalya
Telefon: 0242 312 22 20
WhatsApp: 0532 459 69 00
Web: www.ideaantalya.com

Sorularınız var mı?

Evet arkadaşlar uzmanımız ile ilgili özet bilgilere yer verdik, şimdi kendisine sormak istediğiniz sorular varsa aşağıdaki yorum formunu kullanarak iletebilirsiniz. Sizden gelen sorulara burada yanıt vermektedir.

REFERANSLAR

  1. Günergün, F., & KADIOĞLU, S. (2006). İstanbul Üniversitesi’nin yerleşim tarihçesi üzerine notlar. Osmanlı Bilimi Araştırmaları8(1), 135-163.
  2. Baskan, S., Çakmak, A., Göksoy, E., Abbasoğlu, O., Çelebi, A. E., Güllüoğlu, B., … & Aktaş1, H. (2009). Genel cerrahi uzmanlık eğitimine farklı bir bakış. Ulusal Cerrahi Dergisi25(4), 142-5.
  3. ORAL, S. E., & Nadiye, Ö. Z. E. R. (2020). Bir Kolonoskopi Gerçeği: Utanma Duygusu ve Yönetimi. Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi9(2), 216-221.
  4. Ferhat, Ç. A. Y., Kanat, B. H., & Girgin, M. (2017). Hemoroit tedavisinde lastik band ligasyon sonuçlarımız. Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi3(3), 581-588.
  5. MENTEŞ, O. D. M. Ö., Uzmanı, E. H. H. G. C., ÖZDEMİR, O. D. M., Uzmanı, E. H. H. G. C., & ÖZGÜL, O. D. Ö. PILONIDAL SİNÜS HASTALIĞI VE CERRAHİ TEDAVİSİ.
  6. ERSAN, Y., YAVUZ, N., ÇİÇEK, Y., ERGÜNEY, S., & KUŞASLAN, R. (2004). Anal fissürlerde medikal tedavi. Cerrahpaşa Tıp Dergisi35(4).
  7. Yazgan, S., Koçberber, Ç., Suleymanzade, N., & Can, U. Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar? Sağlığını Şansa Bırakma; Koru (n)!!!.
  8. Özdemir, L., Tekbaş, Ö. F., Erdal, M., & Balkan, M. (2007). GATA Meme Hastalıkları Polikliniği’ne Başvuran Hastalarda Meme Kanseri Risk Faktörlerinin Araştırılması. Türkiye Aile Hekimliği Dergisi11(4).

747 Yorum

  1. iyi akşamlar hocam ben dışkılamadan sonra makatımin içi ve çikiş yeri çok fena kaşiniyor ve yanmada var sade suyla yıkar kurularım neden acaba iyi akşamlar

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Makat fistülü,siğil,fissür,dış hemoroid,bağırsak paraziti gibi pek çok sebep kaşıntı yapabilir.Öncelikle böyle bir makat hastalığı varlığı açısından genel cerrahiye muayene olmalısınız. Dar ve sentetik çamaşır giymeyin. Acı,baharatlı,çikolatalı ve kafeinli gıdalardan uzak durun. Makatınızı fazla yıkamayın. Mutlaka kurulayın. Islak mendil kullanmayın.

  2. Hocam merhabalar benim yüzümde 2 tane ben var ikisi de deri renginde kabarık rahatsız ediyor beni aldırmak istedim cildiye doktorum iz kalır dedi yanaşmadı kötü durmuyor dedi sonra aldırırsan tehlikeli olur dedi birazda korkuyorum ne yapmayalım sizce

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Eğer benlerde muayene sırasında şüphe varsa punch biyopsi denilen teknikle önce doku örneği alıyoruz. Sonra radyofrekansla zemini temizliyoruz. Şu an için kötü bir şüphe yoksa alındıktan sonra kötüye dönme diye bir ihtimal yoktur. Özellikle siyah olmayan, kabarık benlerde kanser görülme oranı çok düşüktür.Her yöntemde olduğu gibi radyofrekansla ben almada da iz kalma ihtimali vardır Fakat bu ihtimal en az olan yöntemdir. Çoğunlukla iz kalmamakla birlikte bunun garantisi yoktur. En kötü kalan iz bile önceki haline göre daha az dikkat çekicidir ve kamufle edilebilir.

  3. hocam kolay gelsin iki ay önce dogum yaptım normal doğumla arkamı zorladım doğum sezeryana döndü. genel cerrahiye gittim iki kutu protolog krem kullandım ve yanında anestolpomad kullanıyorum doktor teşhis olarak Anal Fissür dedi her dışkıda pecedede kan oluyor yaparken yanma var cam keser gibi ilaçlar sadece biraz hafifletiyor agrıyı geçmedi bi türlü. tuvaletten sonra gün boyu kuyruk sokumumda agrı oluyor oturmamı bile etkiliyor.Ne yapmam gerekiyor başka bi krem var mı kullanabileceğim yada tedavi nedir?

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Doktorunuz fissür teşhisi koyduysa ilave edebileceğim bir kaç önerim olabilir (ilaç adı önermem doğru değil) . Kabız ya da ishal olmayın. Fissür doğum zorlamasından ziyade doğum sonrası beslenme düzeninin bozulması ve hareket eksikliği nedeniyle oluşan kabızlıktan olur. Bol sebze,salata,lifli meyveler,baklagiller,kepekli tahıllar ve bol su tüketin. Hareketinizi artırın,mutlaka yürüyüş yapın. Dışkılama öncesinde sıcak suya oturup anüsün içine doğru vazelinli kremler sürün.Dışkınız gelince bekletmeyin, ertelemeyin. Tedavi ile ameliyat gerekebilir.

  4. Hocam merhabalar 1 ay kadar önce size anal fissür için botox yaptırdım şikâyetlerim azaldı fakat kasinti devam ediyor bu durum normalmidir.Ozellikle gece uykudan uyanıyorum.Ne tavsiye edersiniz.Saygilar

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Botokstan sonra sizi bilgilendirdiğim gibi 3-10 gün sonra etki başlar,fissür tedricen iyileşmeye başlar.2 aya kadar tam iyileşir. Rahatladığınıza göre kas gevşemesi oluştu,fissür iyileşmeye başladı. Genellikle kaşıntı bu kadar sürmez. Ayrıca öncesinde kaşıntı yoktu bu kadar sanırım. Başka sebepleri olabilir.Dışkıdan sonra kaşınıyor diye çok tahriş edercesine yıkamayın,az da yıkamayın, yıkarken sabun,solüsyon,ıslak mendil kullanmayın,mutlaka kurulayın. Dar ve sentetik çamaşır giymeyin,çamaşırlarınızı iyi durulayın.Acılı,baharatlı,kafeinli,çikolatalı besinlerden uzak durun. Tekrar bir gelirseniz durumunuzu tekrar değerlendirelim. Ayrıca ÇOK ÖNEMLİ NOT olarak ailede kkolon kanseri nedeniyle mutlaka kolonoskopi yaptırmanız gerektiğini hatırlatırım.

  5. selamlar hocam ben kabız ve ishal deyilim her sabah tuvalete çıkarım ama dışkılamadan sonra makatımda yanma sizlama başliyor arada birde kaşiniyor bu beni baya rahatsız ediyor yaşam kalitem düştü hocam neden oluyor acaba saygılar

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Her gün çıksanız bile sert ya da sulu dışkılamanız da etkileyebilir. Anal dermatit varsa bunun sonucunda kaşınmanın yaptığı tahriş, ya da siğil gibi durumlar yanma yapabilir. .Acılı,baharatlı,kafeinli,kolalı,çikolatalı besinler yanma yapabilir. Dışkılama öncesinde anüsün cevresine ve hafif anüsün içine doğru vazelinli kremler sürebilirsiniz. Kesin bir şey söyleyebilmek için muayene etmek gerekir,şikayetleriniz devam ederse muayene olun.

  6. Atıl Türkmen

    Hocam merhabalar botox işlemi uyuşturularakmı yapılıyor ağrı oluyırmu?iyi günler

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Botoks uygulama işlemi küçük bir iğne ile 2 yere yapılan enjeksiyondur ve 1 dakika sürmeyen bir işlemdir.Çok ağrılı hastalarda botoks uygulamadan önce, daha ayrıntılı muayene yapmak ve işlemi daha rahat geçirmesi amacıyla lokal anestezi (yalnız o bölgeyi) uyuşturuyoruz.

  7. iyi günler hocam ben dişkılama yaparken makatimin içi yaniyor sonra kaşiniyor ve gün boyu devam ediyor kaşima ara ara oluyor bir şeyler geziyor gibi acima sizlamada var bende basurda var hocam yanma neden oluyor

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Makatın iç kısmına doğru yüzeysel ragatlar,fissür ya da hemoroidlerin yüzeyinde oluşan ödemler nedeniyle olabilir. Bunlar ishal ya da kabızlık durumlarında genellikle görülür.Bazı yediğiniz gıdalar,baharatlı ,acı,kafeinli ve gazlı gıdalar yapabilir. Bunları tüketmeyin. Kabız olmayın. Dışkılama öncesinde anüsün hafif içine doğru vazelinli kremler sürün. Kesin tanı ve tedavi için muayene olmalısınız.

  8. Doktora gittim. Makatta apse çıkmış. Arkadaşlar tavsiyem bu konularda çareyi siz üretmeyin hemen genel ceraha görünün başka hastalıklara sebep olacağından bu konularda utanmayın.

  9. selamlar hocam makatim sürekli yaniyor dişkilama yaparken aci biber sürmüşüm gibi yaniyor gün boyu devam ediyor istirahat halindeyken bil yanma ignelenme kaşinti oluyor sanki anüs deligi pişik gibi yaniyor çok hassaslaşmiş yikarken bile su yakiyor aciyor anüsün derisi özelligini yitirmiş gibi cıvıkta yapsam katida yapsam dışkımı yanma hiç geçmiyor sizlamada oluyor hocam neden oluyor acaba bu rahatsizlik makatim hiç rahat deyil hayat böyle çekilmezzzzzz

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Muhtemelen makatınızda fissür ya da anal dermatit oluştu. Dışkılama öncesinde sıcak suya oturun,anüsün içine doğru vazelinli pomatlar sürün,sonra dışkılayın. Çok katı ya da sulu dışkı çıkarmayın. Şikayetleriniz geçmezse kesin teşhis ve tedavi için muayene olmalısınız.

  10. selamlar hocam benim makatimin deligi surekli yaniyor sanki pişik gibi çok hassas hocam dışkimin kivamiyla alakasi yok sanki tahriş olmuş gibi su bile yakiyor anüs derim özelligini yitirmiş gibi istirahat halinde bile yanma ignelenme kaşinti oluyor her gün böyle hocam neden böyle oldu acaba sizlamada oluyor birde dişkilamayi yaparken biber deymiş gibi makatim hiç rahat deyil hocam ben nasil iyi olacam böyle hayat çekilmezzzzzzz

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Makatınızda ishal,kabızlık,acılı ve baharatlı yiyecekler,bazı kakaolu kolalı içeceklerin allerjik etkisi,anüse travma, barsak parazitleri bu şikayetleri yapabilir. Ayrıca siğil,fistül, fissür gibi hastalıklarda olabilir. Bu durumdan hangilerinin var olduğu ve tedavisi için muayene olmanız gerekir. Muayene olmazsanız,sebep bilinemezse maalesef bunları çekmek zorunda kalırsınız.

  11. hocam ben bir yil önce fissür amaliyati oldum anüsün kenarinda amaliyat kesi yeri galiba kaşinti ignelenme oluyor bu normalmi ne zaman sürede geçer anüste kesi yeri tek taraftami olur çift taraftamı birde hocam kas kaç santim kesiliyor amaliyatta teşekkürler hocam

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Ameliyattan sonra bahsettiğiniz şikayetler genellikle 1 yılda geçer. Özellikle kaşıntının başka sebebi vardır. fistül,siğil,anal dermatit gibi durumların olup olmadığı muayeneyle kontrol edilmelidir.Ameliyatta kasın kesilmesinden dolayı gaz ve dışkı,sıvı sızıntısı da kaşıntı yapabilir. Ameliyatta kastan parça çıkarılmaz. Çepeçevre olan kas bir yerinden kesilir, kesilen uçlar birbirinden ayrılır, kasın bütünlüğü bozulur.

  12. Merhaba verdiğiniz cevap icimizi rahatlattı. Teşekkürler. Şuan için kanamam tuvalet esnasında sanki çatlak varmış gibi bir ağrı ve azcik kanamam oluyor. Bununda normal olduğunu bilmiyorum. Dr 3ay sonra endoskopi ve kolonoskopi yapın dedi ama ben şikayetim olmazsa yapmayacağım Dr hanım. Çünkü bu tedavi öncesinde hiç mide ve bağırsak şikayetim olmamıştı. Şuanda da şikayetim yok. Sadece tuvalete rahat çıkamıyorum buda tedavi ile alakalı olsa gerek. Değil mi? Çok sağolun cvp için.

  13. iyi akşamlar hocam fissur amaliyatindan sonra amaliyata dair bir agri sizlama yanma gibi şikayetler olurmu olursa ne zaman sürede düzelir kesilen kasta agri sizlama olurmu dişdaki kesi yeri nezaman iyiolur kaşinti batma olurmu fissür iyileştikten sonra ben amaliyata dair birşey hissedermiyim amaliyattan bir iz kalirmi fissür iyileştikden sonra makat konforum normal halini alirmi kesilen kasa dair bir sikinti yaşarmiyim hocam cuma günü amaliyat olacam hayirlisiyla biraz heyecanliyim hocam sizden bilgi edinmek istedim amaliyat hakkinda bilgilendirirseniz çok memnun olurum iyi aksamlar hocam

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Fissür ameliyatından sonra ameliyat yerinde hafif ağrılar,hafif sızıntı şeklinde kanamalar,batmalar olabilir. Kesilen kastan dolayı bir ağrı hissetmezsiniz,ağrı cilt kesisinden dolayı olur. Kas kesildiği çok nadir olarak için gaz ya da dışkı tutamamama gibi yan etkiler olabilir. Ameliyattan ve yan etkilerinden korkanlar için botoks yapmak yan etkileri olmayan bir alternatif tedavidir.

  14. Hocam 13 gün önce anal füsür ameliyatı oldum. Son 3 gündür ameliyat yerinde şişme var.yürürken ve otururken çok acısı var. Sürekli sıcak suya oturuyorum bunun için kullanmam gereken bir şey varmı.

  15. Hocam iyi aksamlar ben tuvaletimi yaptiktan sonra makatim disari dogru sisiyor belli bi zaman sonra akinti geliyor.sonra gaz geliyor gaz cikarken. Sanki diski gelicek gibi hissediyorum bende makatimi kasıyorum sonra o makattaki sislik iceri cekiliyor.yardimci olursaniz sevinirim.

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Makattan gelen akıntı iltihaplı bir akıntıysa fistül olma ihtimali yüksek. Hafif kanlı ise dış hemoroid ya da fissür olabilir. Dışkıdan sonra şişmemesi için kabız olmayın,ıkınmayın,tuvalette uzun kalmayın. Kesin teşhis ve tedavi için muayene olun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir