Daha önceki konularımızda dikkat ettiyseniz, anüs bölgesi hastalıklarının teşhis ve tedavisi için mutlaka Proktoloji, yani makat hastalıkları uzmanlarına muayene olunması gerektiğini belirttik. Bu alanda size ilk önereceğimiz hekimlerden birisi Op. Dr. Seher Şirin‘dir. Özellikle kadın genel cerrahi uzmanı arayan hanımların ilk tercihi olan Şirin’in 30 yılı aşkın hekimlik tecrübesiyle tanışma fırsatını bu sayfada bulacaksınız.
Op. Dr. Seher Şirin Kimdir?
1961 Yılında Karaman-Ermenek’te Doğdu
İlk olarak doğduğu ve yaşadığı yerlere bakacak olursak, 1961 yılında Karaman’ın Ermenek ilçesinde dünyaya geldiğini belirtmek gerekir. Bir süre sonra ailesiyle birlikte Mersin’e taşınmış olup, ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamlamıştır.
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden Mezun Oldu
Sürekli hayalini kurduğu doktorluğa ilk adımını 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazanarak attı. (1)
Altı yıllık tıp eğitim sürecinden sonra 1985 yılında doktor unvanını alan Seher Şirin, iki yıllık mecburi hizmet görevini Muğla Devlet Hastanesinde pratisyen hekim olarak tamamlamıştır.
Kısa bir süre Silivri Sağlık Grup Başkanlığında çalıştıktan sonra, 70. Yıl Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde pratisyen doktor olarak üç yıl görev yapmıştır.
1990 Yılında Genel Cerrahi Uzmanlık Eğitimine Başladı
Mezuniyetinin üzerinden beş yıl geçtikten sonra uzmanlık eğitimine başlayan Doktor Seher Şirin, hayatında önemli bir yere sahip olacak eski adıyla SSK Samatya Hastanesi, şimdiki adıyla T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzmanlık eğitimine başlamıştır.
O dönemde, kadın doktorların pek rağbet etmediği ve cesaret göstermediği genel cerrahi ihtisasının zorluklarını göze almış ve uzun süre hastanenin tek kadın genel cerrahi doktoru (asistanı) olarak çalışmıştır. Burada gece-gündüz, oldukça yoğun bir şekilde, dört yıl süren genel cerrahi ihtisasını tamamlamıştır.
Genel Cerrahi Uzmanı Olarak Şişli SSK Hastanesinde Göreve Başladı
1994 yılında genel cerrahi ihtisasını tamamlayan Doktor Seher Şirin, ilk görev yerini Şişli SSK Hastanesi olarak belirlemiştir. Bir yıl süren bu görevin ardından, genel cerrahi ihtisasını aldığı T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (eski adıyla SSK Samatya Hastanesi) bu kez Genel Cerrahi uzmanı olarak dönmüştür. (2)
SSK Samatya’da 18 Yıl Görev Yaptı
1997 yılında göreve başladığı T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2015 yılında emekli olmuştur. Binlerce insana umut olmuş ve birçok sağlık alanında hizmet vermiştir. Emekli olduktan sonra İstanbul Yeşilköy’de özel bir klinikte Genel Cerrahi Uzmanı olarak göreve başlamıştır.
Op. Dr. Seher Şirin Hangi Hastalıklara Bakıyor?
İlgilendiği Başlıca Hastalıklar:
Uzun yıllar görev yaptığı hastanenin hizmet hastanesi olması nedeniyle genel cerrahinin alanına giren her tür hastalığın tedavisiyle ilgilenmiş ve bu alanlarda deneyim kazanmıştır. Hastalarının büyük çoğunluğunu kadın genel cerrahi uzmanını tercih eden kadın hastalar oluşturmuştur. Bu nedenle, özellikle kadınların muayeneden çekindiği meme ve makat hastalıkları alanında daha yoğun çalışmıştır. Makat hastalıkları konusundaki deneyimi nedeniyle erkek hastalar tarafından da tercih edilen bir hekim olmuştur. (3)
Hemoroid (Basur): Kadın ve erkek ayrımı olmadan özellikle kabızlık problemi yaşayan insanlarda en sık görülen hastalıktır. İshalde de olabilir. Nedeni dışkılama esnasında ıkınmaya bağlı olarak toplardamar genişlemesidir.
Op. Dr. Seher Şirin, hemoroid tedavisinde özellikle ameliyatsız yöntemlere önem vermektedir. Birinci derece ile gelmeniz halinde ilaçlarla tedavi edilebilir. 2 ve üçüncü derece olması halinde ise Lazer ve Rubbel Band Ligation (RBL) dediğimiz (Lastikle Boğma Yöntemi) uygulamaktadır. 4. Derece olması halinde ise tek çözüm yolu ameliyattır. Laserle ameliyat veya THD yöntemi dışarıda dikiş olmadığından ağrısız bir çözüm olarak tercih etmektedir. (4)
Kıl Dönmesi (Pilonidal Sinüs): Genellikle erkeklerde ve özellikle 15-30 yaş arası erkeklerde görülen bir sorun. Her ne kadar kıl batması ile karıştırılsa da, aslında kuyruk sokumu bölgesinden cilt altına kıl, tüy gibi yabancı cisimlerin girmesi ve orada zamanla bir yumak kapsül haline gelmesiyle oluşur.
İlk başlarda ciddi bir şikayete neden olmasa da, ilerleyen süreçte apse, kuyruk sokumunda şiddetli ağrı, devamlı akıntı gibi sorunlarla hayat kalitesini düşürür.
Kesin çözüm yolu ameliyattır. Mümkün olan hastalarda, özellikle fazla yayılmamış durumlarda mikro sinüsektomiyi tercih etmektedir. Bu sayede hastanın hastaneye yatmasına, anestezi almasına ve günlerce ağrı çekerek yüzü koyun yatmasına gerek kalmaz. İleri derecede olan hastalarda ise mikrosinüsektomiye benzer avantajları bulunan ameliyat çeşidi olan Karidakis ameliyatını uygulamaktadır. (5)
Makat Çatlağı (Anal Fissür): Yine kabızlık problemi olan insanlarda yaygın görülen bir hastalık olan makat çatlağı, hastalar tarafından makat yırtığı veya makatta damar çatlaması olarak da tanımlanır. Sert dışkılamanın ya da çok sulu ishalin neden olduğu anüs iç kısmındaki çizik veya yara, bir ay içerisinde ilaçlar ve bazı önlemlerle tedavi edilebilir.
Tedavi edilmediğinde kronik hale gelebilir ve ameliyat ya da botoks enjeksiyonu gibi müdahaleler gerekebilir. Doktorumuz Seher Hanım, ameliyat ve bazı yan etkilerinden çekinen hastalarda, sadece bir dakika süren botoks tedavisini uygulamaktadır. (6)
Anal Hematom (Makatta Pıhtı Toplanması): Makatta ağrı ve meme oluştuğunda, pıhtılaşmış hemoroidle karıştırılabilen anal hematom oldukça sık görülmektedir. Hemoroid’de aslında genellikle ağrı görülmez. Makatta pıhtı toplanması anlamına gelen bu hastalık, yine kabızlık ve dışkılama esnasındaki ıkınma ile yakından alakalıdır. İkınma, anüs bölgesindeki damarların patlayarak cilt altına kan akışına ve kanın pıhtılaşarak ağrıya dönüşmesine neden olur. Küçük ve ağrısız bir tedavi yöntemi olan, 1 cm’lik alanda yapılan kesi ile pıhtı boşaltılır.
Makat Siğili (Kondilom) HPV virüsünün sebep olduğu, sivilce gibi lezyonlar genellikle cinsel yolla bulaşır. Dokuya bulaştıktan sonra, yıllarca dokuda kalabilir. Anal kondilomda, anüsün iç kısmının anoskopla kontrolü ve varsa anüste ve rektumda tedavisi gereklidir. (7)
Lezyonlar tedavi edildikçe yenileri çıkabilir. Bu nedenle, sıkı takip altında ayda bir yapılan kontrol ve her yeni çıkan lezyona uygulanan tedavi önemlidir. Tedavisinde ilaç tedavisi, kriyoterapi, elektrokoterle yakma veya radyofrekansla yakma gibi yöntemler bulunur.
Op. Dr. Seher Şirin, kriyoterapinin başarısız olduğunu, ilaç tedavisinin siğillerle beraber sağlam dokuyu da yaktığını ve elektrokoter yaralarının zor iyileştiğini belirterek, bu yöntemleri tercih etmemektedir.
Radyofrekans ile tüm lezyonları tek tek lokal anestezi uygulayarak, hastaneye yatmadan temizlemektedir. Sonrasında, ayda bir yapılan beş kontrol sırasında yeni çıkan lezyonları ücretsiz olarak yakmaktadır.
Op. Dr. Seher Şirin sadece Proktoloji değil aynı zamanda meme hastalıkları uzmanıdır.
Meme Hastalıkları Teşhis ve Tedavisi
Uzmanımıza aşağıdaki soru ve yorum formu aracılığıyla sadece makat hastalıkları değil, aynı zamanda meme hastalıkları ile ilgili de sorular sorabilirsiniz. T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yaptığı 18 yıllık süreçte, meme hastalıkları çalışma grubunda yer almış ve meme kanseri teşhisi ve tedavisinde önemli rol oynamıştır. Her sekiz kadından birinde görülen meme kanseri ile ilgili muayene ve tedavi imkanlarından faydalanabilirsiniz. (8)
Medikal Estetik Uygulamaları
Ben Aldırma:Yüz ve vücuttaki her tür benler kötü şüphe içermiyorsa ameliyatsız (radyofrekansla buharlaştırma ,damar benlerinde infraret koagülasyon) tedavileri yapmaktadır. Bu yöntemler vücutta en az iz bırakan yöntemlerdir. Benler kanser şüphesi içeriyorsa punch biyopsi (küçük doku örnekleri alma ) alarak benleri inceletmektedir. Eğer kanser şüphesi fazla ise, gereğinde lezyonu lokal anestezi ile küçük bir cerrahi müdahaleyle çıkarmaktadır. Ben aldırma nasıl yapılır? Başlıklı yazıyı okumanızı öneririm.
Nasır:Ellerde veya ayaktaki nasırları radyofrekans yöntemi ile nasırın kökünü de alarak çıkarır.
Lipom (yağ bezeleri):Saçlı derideki yağ kistlerinde saçı kesmeden olabildiğince küçük kesi ile çıkarma işlemini yapmaktadır.
Endoskopi: Mide barsak hastalıklarının tanısında önemli bir yöntem olan Gastroskopi, kolonoskopi işlemlerinde 23 yıllık deneyimi vardır.
Diğer cerrahi hastalıklar: Op.Dr.Seher Şirin genel cerrahi uzmanıdır.Diğer cerrahi hastalıkların(guatr,safra kesesi,apandisit gibi) tanı ve tedavisini yapabilmektedir.
Adres Bilgileri:
Op. Dr. Seher Şirin şu anda Antalya’da hasta kabulüne devam etmektedir.
Yüksekalan Mahallesi, 485 Sokak, No:2 Kat: 1 Muratpaşa / Antalya
Telefon: 0242 312 22 20
WhatsApp: 0532 459 69 00
Web: www.ideaantalya.com
Sorularınız var mı?
Evet arkadaşlar uzmanımız ile ilgili özet bilgilere yer verdik, şimdi kendisine sormak istediğiniz sorular varsa aşağıdaki yorum formunu kullanarak iletebilirsiniz. Sizden gelen sorulara burada yanıt vermektedir.
REFERANSLAR
- Günergün, F., & KADIOĞLU, S. (2006). İstanbul Üniversitesi’nin yerleşim tarihçesi üzerine notlar. Osmanlı Bilimi Araştırmaları, 8(1), 135-163.
- Baskan, S., Çakmak, A., Göksoy, E., Abbasoğlu, O., Çelebi, A. E., Güllüoğlu, B., … & Aktaş1, H. (2009). Genel cerrahi uzmanlık eğitimine farklı bir bakış. Ulusal Cerrahi Dergisi, 25(4), 142-5.
- ORAL, S. E., & Nadiye, Ö. Z. E. R. (2020). Bir Kolonoskopi Gerçeği: Utanma Duygusu ve Yönetimi. Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, 9(2), 216-221.
- Ferhat, Ç. A. Y., Kanat, B. H., & Girgin, M. (2017). Hemoroit tedavisinde lastik band ligasyon sonuçlarımız. Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, 3(3), 581-588.
- MENTEŞ, O. D. M. Ö., Uzmanı, E. H. H. G. C., ÖZDEMİR, O. D. M., Uzmanı, E. H. H. G. C., & ÖZGÜL, O. D. Ö. PILONIDAL SİNÜS HASTALIĞI VE CERRAHİ TEDAVİSİ.
- ERSAN, Y., YAVUZ, N., ÇİÇEK, Y., ERGÜNEY, S., & KUŞASLAN, R. (2004). Anal fissürlerde medikal tedavi. Cerrahpaşa Tıp Dergisi, 35(4).
- Yazgan, S., Koçberber, Ç., Suleymanzade, N., & Can, U. Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar? Sağlığını Şansa Bırakma; Koru (n)!!!.
- Özdemir, L., Tekbaş, Ö. F., Erdal, M., & Balkan, M. (2007). GATA Meme Hastalıkları Polikliniği’ne Başvuran Hastalarda Meme Kanseri Risk Faktörlerinin Araştırılması. Türkiye Aile Hekimliği Dergisi, 11(4).
Hocam iyi çalışmalar size hadtaligimla ilgili bir fotoğraf gondermek istiyorum acaba mumkunmu
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Bakırköy IDEA Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
0532 4639682 numaralı telefona WhatsApp dan, drseher@ideaklinik.com mail adresimden veya Op.Dr.Seher Şirin facebook sayfamdan gönderebilirsiniz.
Geçmiş olsun
mrb hocam benim 2.5 ay önce kuyruk sokumumda şişlik ve ağrı vardı artık oturamaz olmuştum.önce devlet hastanesine gittim şişilkten sıvı aldılar şişlik indi ama ağrılarım artmıştı bana ilaçalr verdi bunları kullan dedi 3-4 gün kullandım fakat ağrılarım çok artmıstı özel hastaneye gittik beni direk ameliyata aldılar. doktorum açık pansumanlı amelşyat yaptı.dağıldığı için kesiğim büyüktü 5-6cm dikişli.doktorum 15 gün sonra dikişleri alacaktı fakat benim dikişlerim pataldığı için erken gittik dikişler pataladığı için enfeksiyon kapmıstı.doktorum temizledi uyuşturmadan [cok fazla acıdı]iki kutu antibiyotik kullandım biri enfeksiyon kapmadan önce biri kapınca dikişler alınınca 15gün pansumana gittim[çok zor geçti]daha sonra kontrele gittiğimde doktorum yaranın temiz oldugunuu söyledi hayatıma kaldığım yerden devam edebiliceğimi söyledi ben bundan önce spor yapıyordum[step-aerobik-badminton-yürüyüş]ve kaldığım yerden başladım.yaklaşık 1hafta önce yaramın acıdığını ve açıldığını, sızıntı şeklinde kan geldini fark ettim.acaba bu normal mi, spordan kaynaklı olabilir mi?yardımcı olusanız cok sevinirim.
Op Dr Seher Şirin
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Bakırköy IDEA Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
Öncelikle size ne yapıldığını tam anlayamadım. Apsede öncelik apsenin yarılarak boşaltılmasıdır. Dikiş atılmaz. İltihabın durumuna göre doktorunuz değerlendirip ona göre ameliyat etmiştir.Yara açılıp kanama olduysa doktorunuzun görmesinde fayda var
Geçmiş olsun
degerli hocam.tam 3 yıldır buyuk abdestim gelince tutamıyorum.geldiğini hissediyorum.o an tuvalete gitmem gerek.3 yıl once çekilen kolonoskopide uzun bağırsak sendromu ve iç hemoroid vardı.genel cerraha gittim.makat kasların zayıf dedi.57 yaşındayım.makat kaslarımın zayıflaması için ters ilişkide bulunmadım.sadece elle muayene etmişti.doktoroda gidemiyorum.böyle bir psikolojinin içindeyim.ne olur bana yardımcı olun.başka yapılacak tedavi yokmu.
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Bakırköy IDEA Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
Makat kaslarının zayıflamasında ve bazen ileri derecede stresli durumlarda gaz-dışkı kaçağı olabilir.Kas zayıflamasını bir takım tetkiklerle kesin ıspatlamak gerekir. Anal manometri,defekografi gibi tetkikler yaptırmak lazım.Bu süre içinde makat kaslarını sıkıp(dışkınız gelmiş de tutuyorsunuz gibi) bir süre sonra gevşetin.(egzersiz yapın)
Geçmiş olsun
Değerli Hocam Merhaba,
Oturduğumda makat bölgemde bir baskı oluyor ve idrar sıkışması yaşıyorum. Midem sıkışıyor da sanki o baskıyla işemeye gitmem gerekiyor gibi hissediyorum.
Son 1,5 yıldır benzer rahatsızlığım (sık idrar) nedeniyle kronik prostatit tedavisi gördüm fakat gördüğüm tedaviler hiç bir işime yaramadı. Uzun yol yolculuğuna gidemiyorum. Oturduğumda 15-20 dk sonra gaz sıkışması gibi, makatta bir baskıyla idrar sıkışması yaşamaya başlıyorum. Ayağa kalktığımda bu sıkışlığım rahatlıyor.
Makat içinde sağ tarafa doğru bir yanma, batma/kaşınma tarzı bir şey hissediyorum. Bazen canım yanıyor. Sanki içeride bir yara varda acıtıyor buda idrarı tetikliyor gibi. Ayrıca sürekli kabızım gibi hissediyorum.
Acaba makatla ilgili bir rahatsızlık ani idrara çıkışları tetikleyebilir mi?
Teşekkürler.
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Bakırköy IDEA Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
Makatın ön tarafında veya barsak son kısmının (rektum) ön duvarındaki hastalıklar idrar yolları,prostat,mesane ile komşu ve bitişik olduğundan idrar şikayetleri yapabilirler. bu nedenle makatınızın , barsağınızın muayenesi ve gerekirse anoskopla,kolonoskopla bakılmasında fayda var.
Geçmiş olsun
İyi günler hocam. Benim sıkıntım tuvallete büyük abdest bozarken makat bölgesinde aşırı yanma ve acı veriyor. Wc de işim bittikten sonra 5-10 dk daha o yanma devam ediyor sonra geçiyor ama makat bölgesinde dışkılamadan sonra sanki Aci Baharatlı Biberi sürmüşcesine ateş alır gibi yanıyor oda canımı yakıyor. Bunun nedeni ne olabilir nasıl bir tedavi uygulamama mantıklıdır ve hangi hastalığa doğru ilerleme tehşiz görürsünüz
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Bakırköy IDEA Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
Bahsettiğiniz ağrı çoğunlukla makat fissüründe (çatlak) görülür..Benzer ağrıları anal hematom,dışarı çıkmış hemoroidler de yapabilir.Bu nedenle kesin teşhis için muayene olmalısınız. Şimdilik kabız kalmayın,sert dışkılamayın,tuvalette ıkınmayın. Tuvaletden önce ve sonra 5 dakika sıcak suya oturabilirsiniz.
Geçmiş olsun
14 yasindayim ve büyük tuvaletimi yaparken içi yandigi için 3 gündür yapmıyorum tuvaletimi doktora bırakın gitmeyi anneme daha söyleyemiyorum cok utangac bir kişiliğim var sizce 1 hafta tuvaletimi yapmassam veya sıcak suyu uygularsam iyileşir mi?
Bana doktora gitmemi soyliyceksiniz ama gidemem.Lütfen yardimci olun bana …
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Ağrı korkusuyla tuvaletinizi ertelemek çok yanlış bir davranış çünkü beklettiğiniz dışkı barsağın son kısmında sertleşir ve daha da fazla ağrıtarak dışkılamanıza sebep olur.Sizde muhtemelen makatınızda çatlak(fissür) var.Dışkılamadan önce ve sonra sıcak suya 5 dakika oturursanız ağrınız hafifler.Kabız kalmayın,yumuşak dışkılamaya çalışın.Bol sebze,salata ,lifli meyveler ve bol su tüketin.
Yüzümde siyah ben var lazerli yöntemle. iz kalırmı
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Bakırköy IDEA Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
Çoğunlukla iz kalmıyor. Benin derinliğine göre nadir de olsa belli belirsiz iz kalabilir.
Geçmiş olsun
Merhaba. 2015 MAYIS ayında anaş fistül teşhisi kondu. Korkudan dolayı 24 mart 2016 da ameliyatı oldum. Doktor bana 2 ameliyat dedi ve bana seton yaptı. Komple bir fistül dedi. Bugün kontrole gittiğimde seton keseceğini kesmiş 1,2 güne düşer, düşmüşse ameliyatla alırız dedi. Ve aynı gün düştü. Ama akıntım hala devam ediyor. Doktora pek güvenim kalmadı. Daha önce bana 2. Ameliyat deyip ip düşerse gerek yok demesi. Bu akıntı kendiliğinden mi geçer yoksa ilaç vb birşey almam gerekiyor mu ?
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Bakırköy IDEA Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
Seton yöntemi fistülde komplike(karmaşık) fistüllerde uygulanan bir yöntemdir.iyileşmesi bir kaç ayı alır.Yeni bir ameliyat düşünmek için 6 ay beklemek gerekir.Akıntı uzun sürebilir.Tekrarlarsa laser tedavisi hastaya daha az zahmet veren bir yöntemdir.
Geçmiş olsun
Hocam merhaba küçük abdest imi yaptıktan sonraki bitmeye yakın olan aşamada makat ağrısı cekiyorum.sebeb nedir sizce.
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Bakırköy IDEA Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
İdrar bitiminin sonuna doğru ağrı olduğundan idrar yoluyla ilişkilidir.İdrar yolu enfeksiyonları ve prostat enfeksiyonları da makata doğru yayılan ağrı yapabilir.öncelikle idrar tahlili ve prostat kontrolü yaptırmalısınız.Önceden bildiğiniz hemoroid dışarı çıkıp sıkışmadıysa ve pıhtılaşmamışsa ağrı yapmaz. Bu konuda kesin bir şey söylemek için muayene olmalısınız.
Geçmiş olsun
hocam benim oturağımda meme var bazen kanama oluyor ve çok ağrılarım oluyor lavaboya gitmek dahi istemiyorum
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Bakırköy IDEA Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
Makatınızdaki meme dış hemoroid,iç hemoroidin dışarı çıkıp sıkışması yada makat çatlağının bekçi memesi olabilir.Büyük olasılıkla fissür(çatlak) gibi. Kabız kalmayın,sert dışkılamayın.Bunu yapabilmek için bol sebze,salata,lifli meyve,bol su tüketin.yürüyüş yapın.Dışkılama ihtiyacınızı ertelemeyin,bekletmeyin.Geçmezse mutlaka muayene olmalısınız. IDEA Klinik kliniğinde gerekirse ameliyatsız çözüm yolları var,ızdırap çekmenize gerek yok.
Geçmiş olsun
Mrb benim kuyruk sokumunda biraz sislik var ama sabit degil bazende geri iniyor ne olabilir ? Iyi gunler
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Bakırköy IDEA Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
Tarifiniz kıl dönmesi hastalığı gibi görülüyor.Muayene olmalısınız. Kıl dönmesi ise IDEA Klinik Cerrahi Merkezinde yapılan mikrosinüsektomiyi araştırmadan ameliyat olmayın
Geçmiş olsun
Merhaba hocam
Ben 5 haftalık hamileyim ve hemoraid sorunu yaşıyorum. İlk 3 ay ilaç kullanmayacağım biliyorum.Makat cevresinde ağrılı meme oluştu kanaması yok bana önerebileceğiniz bir tedavi var mı acaba? Şimdiden teşekkür ederim.
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Bakırköy IDEA Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
Gebelerde ben de ilaç tedavisi vermek istemem. Hele muayene olmadan,teşhisinizi koymadan ilaç önermek çok yanlış olur.Sizde hemoroid olabileceği gibi ağrı ön planda olduğu için fissür de olabilir.Kabız kalıp sert büyük abdest çıkarmayın.Bunun için bol sebze salata yiyin,bol su için, yürüyüş yapın,dışkınızı bekletmeyin,ertelemeyin. Sıcak suya 5 dakikayı geçmeyecek şekilde tuvaletten önce ve sonra oturabilirsiniz.IDEA Klinik cerrahi merkezinde SGK lılara muayene ücretsiz.Gelirseniz muayene ederiz.
Geçmiş olsun
Hocam merhaba.gecen prrşembe anal siğiller dolayı kriyoterapi oldum dermatolokta.doktor iç kısımda birşey görmüyorum dedi fakat yinede emin olmak gerekirse erken önlem almak istiyorum.içerde varsa eğer belirtileri nedir hangi belirtiler varsa bağırsaklara yada iç kısma geçmiş diye biliriz ?şimdiden teşekkürler
Op.Dr.Seher Şirin
Bakırköy IDEA Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
Merhaba,
anal kanalın (anüsün) içinde ve barsakta da olabilir.Oradaki lezyonlar makat muayenesi ve anoskop muayenesi ile tesbit edilebilir.Bu da ancak proktoloji konusunda çalışan genel cerrahi uzmanı tarafından yapılabilir.Muayene ve tedavi olmak için seçeceğiniz yerde anoskop muayenesi yapılabiliyor olmalı.Çünkü bazı büyük hastanelerde bile anoskop muayenesi ihmal ediliyor. IDEA Klinik kliniğinde muayene ücretsiz ,dilerseniz muayenenizi yapabiliriz.
Geçmiş olsun
Merhaba hocam;
Makat bölgemde mercimek kadar bir sislik ve ağrı var cok cok şiddetli bir ağrı degil ancak sert bir sislik sanki yağ bezesi gibi beyaz bir anda ortaya çıktı 24 saat öncesine kadar herhangi bir problem yoktu kabızlık vb. Bir sorun da yakin zamanda yaşamadım hekime basvurmali miyim yoksa bir süre gecmesini bekleyeyim mi?
Op.Dr.Seher Şirin
Bakırköy IDEA Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
Merhaba,
Tarifiniz anal hematoma benziyor.Bir şey yapmanıza gerek yok.Kabız olmasanız bile sert dışkılamayın,tuvalette fazla kalmayın, ıkınmayın.Birkaç gün sonra küçülmezse,ağrıda azalma olmazsa yada başka şikayetleriniz ortaya çıkarsa muayene olmanız gerekir.
Geçmiş olsun
Merhaba hocam benim eşim meme kanserinden 2 göğsünüde aldılar tedavilerin sonucunda kemik metestazi oldu şimdi ise tedaviye başlandı makat bölgesinde aşırı derecede ağrı var dışkı geliyor ama çok zor oluyor 5 . 6.günde bir çıkıyor
Op.Dr.Seher Şirin
Bakırköy IDEA Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
Merhaba,
Öncelikle çok geçmiş olsun.Kemoterapi sonrasında bazen şiddetli kabızlık ve sonrasında makat hastalıkları görülebiliyor.Tedavi süresince bol su içmeli,iyi yıkanmış sebze yemekleri yemeli.Yapabiliyorsa biraz yürüyüş yapmalı. Gerekirse onkoloğuna sorarak dışkı yumuşatıcı ilaç alabilir.çok ağrısı olursa 5 dakika kadar çok sıcak olmayan suya oturabilir.Geçmezse muayene olmasında fayda var.
Geçmiş olsun